Gå til innhold

Problemer med R9 280X


Dejan

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har problemer med det jeg tror heter artifacts, dvs at bilde i spill blir dårlig. Dette er oppsettet mitt:

P8Z68-V PRO
I5 2500K 3.3GHz

CORSAIR 8GB 1600MHZ CL9
HX 750W
Fratial Design R3

Jeg byttet ut HIS Radeon HD 6950 2GB med MSI Radeon R9 280X Twin Frozr 3GB i helgen. UInstallerte gamle drivere for HD 6950, slo av PCen, byttet ut skjermkortet, koblet opp alt og Installerte drivere for det nye kortet.

 

Grunnen at jeg byttet kortet er at jeg ønsket bedre ytelse i tungt modifisert Skyrim (ENB series) som gir spillet mange avanserte grafiske innstillinger.

 

Etter noen minutters spilling fikk jeg rare grafiske problemer i spillet som jeg ikke hadde med HD 6950. Det er mye rart "flickering" og "artifacts" som kan være i ulike farger (alt fra svart til fargene som vises i spillet). Trodde at problemet var knyttet opp mot installerte mods i Skyrim og prøvde å fine svaret rundt dette.

 

Da begynte jeg å spile GW2 i stedet (PvP) men fikk samme problemet der etter ca 30 min spilling. Kan nevne at PCen på dette tidspunktet jobbet veldig hardt, men ikke når jeg fikk problemene i Skyrim.

 

Ble litt redd at jeg har ødelagt kortet mitt eller gjort noe feil, men etter å lese på nettet ser jeg at det har vært en del problemer med AMD og drivere for R9 280x serien, men det er ikke sikker at jeg har det problemet.

 

Det jeg kan si er at jeg har ikke hatt noen crash, bluescreen eller lignende. Hvor omfattende denne flickeringen/artifacts er varierer fra gang til gang, men jeg kan alltid gå normalt ut av spillet.

 

Håper dere har noen tips og at jeg ikke har ødelagt kortet eller noe.

 

Hvis dette skulle postes et annet sted, vennligst flytt det over dit.

Endret av Dejan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk, jeg skal kontakte komplett og se om jeg kan få pengene tilbake. Blir veldig skeptisk til nytt kort etter dette med det opsettet jeg har. Tenkte først at kortet var for godt for mitt system. Har også avinstallert drivere og installert dem på nytt, uten at det endret noe.

 

Spilte nå igjen GW2 i ca 30 min. Fikk artifacting i en bygning, men med en gang jeg var ute alt virket ok. Tilbake til samme bygning etter 5 min, samme problem igjen.

 

Kjørte MSI Afterburner og fikk mellom 59-60*C konstant på GPU og GPU usage 70-77%, og mellom 35-110 FPS i PvP.

Endret av Dejan
Lenke til kommentar

Sitter nå å tenker på om jeg skal be om å få pengene tilbake eller få tilsendt et nytt R9 280x kort.

 

Hvis jeg går inn for nytt kort, er det noe annet som kan være greit å oppgradere i samme slengen?

 

P8Z68-V PRO

HIS Radeon HD 6950 2GB (MSI Radeon R9 280X Twin Frozr)

I5 2500K 3.3GHz

CORSAIR 8GB 1600MHZ CL9
HX 750W

Ser at P8Z68 -V Pro har støtte for 2xPCIe, mens MSI Radeon R9 280X Twin Frozr er 3xPCIe. Hvis jeg har forstått det riktig så betyr et at jeg ikke kan utnytte skjermkortet mitt for fullt men vet ikke hvor mye skjermkortet blir hemmet av det.

Vurderer derfor:

MSI Z87-G45 gaming (eller et annet hovedkort med 3xPCIe)

MSI Radeon R9 280X Twin Frozr

i5-4670K

Vil det generelt gi meg en "merkbart" bedre ytelse i forhold til hva jeg har nå? I forhold til spill jeg spiller nå så greier jeg meg fint med det gamle oppsettet jeg har og kan godt vente 6-12 mnd med å oppgradere. Men jeg kan også oppgradere nå hvis det vil ikke være store endringer i løpet av 2014. :-)

Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg kommer til å beholde det gamle oppsettet mitt med det gamle skjermkortet, HIS 6950 IceQ X Turbo 2GB. Er kjempefornøyd med det kortet selv om jeg har brukt det i 3år.

Har også et 6950 2GB. Det er et ganske bra kort, må nesten si meg enig der. Dog jeg skal selv oppgradere snart til et r9 290 tri-x

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...