Gå til innhold

Trenger hjelp til å finne yrkesretning


Hellemokb

Anbefalte innlegg

Hei!

Om du tar deg tid til å svare meg på dette, kommer du til å gjøre ei ung jente ganske lykkelig! Jeg er desperat...

 

HVA BURDE JEG BLI? Jeg er en person med NULL hobbyer og jobb-ønsker, derfor tenker jeg nå at jeg bare burde velge meg et yrke (velge hva jeg burde studere på uni/høgskole) der jeg tjener masse penger. Det er kanskje umoralskt, kall det det dere vil, men jeg vet virkelig ikke hva annet jeg skal se på.

 

Jeg bryr meg ikke om hva jeg kommer til å jobbe med, ettersom jeg (som sagt) ikke har noen mening om saken! Det spiller ingen rolle om jobben er ''kjedelig'' eller slitsom, bare KOM MED FORSLAG!!

 

Jeg trenger å se linjer (eller hva det enn heter) jeg kan studere for å bli ett eller annet. Jeg trenger et slags mål. Helt siden 10. klasse har folk fortalt meg at jeg kommer til å finne ut av det til slutt, men jeg har jo ikke det!

 

Det eneste jeg har tenkt på er farmasi ettersom et familiemedlem av meg studerer dette. Der er det rundt 4,7 i snitt for å komme inn på HiO... Jeg er ganske usikker.

 

Snitt i slutten av 3 vgs (jeg går 2 vgs nå, men dette er det jeg regner med at jeg kommer til å ende opp med) = 5 i snitt + / - 0.20.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Helt siden 10. klasse har folk fortalt meg at jeg kommer til å finne ut av det til slutt, men jeg har jo ikke det!

 

Jeg fant ikke ut av det før jeg var ferdig på videregående. Tok opp matte som privatist i etterkant.

 

Å, ja! Men jeg har virkelig ikke lyst til å ta et friår...

Lenke til kommentar

Å, ja! Men jeg har virkelig ikke lyst til å ta et friår...

 

Da får du begynne på et studie som du ikke liker og slutter innen et år, eventuelt gjennomføre noe du ikke liker kun for å være som "alle andre".

 

Når jeg gikk på ungdomsskolen og vgs, følte jeg hele tiden at alle vennene mine visste hva de ville og ville ende opp med mye mer fancy grader enn meg, eller ville tjene mye mer penger. Nå ser det ut som om jeg er en av de veldig få som jeg har gått på skole med som ender opp med en tung universitetsgrad. Dette hadde jeg ikke den fjerneste anelse om at jeg ville gjøre, eller ha snitt til å komme inn på, når jeg gikk på skolen.

 

Du må bli drevet av det du har lyst til å gjøre. Ikke hva vennene dine skal gjøre. Hva de gjør er ikke ditt problem. Du kommer til å få nye venner uansett der hvor du ender opp. Hvor lang tid det tar for deg å finne ut av, er nesten umulig for oss å si.

 

Om du vet at du har lyst til å begynne på høgskolen eller et universitet så bør du først dele opp; realfag/vitenskaplig eller sosialt/økonomi? Se for deg et grendiagram, hvor disse to boskene er på toppen. Bygg så ut hver gren og se om det er noe spennende der (er det for eksempel et fag du liker ekstra godt på vgs?). Om du finner noe du syntes virker spennende og du blir flink i det, vil pengene komme. Så sant du ikke er av den ekstremt grådige sorten som kun drives av kronene på kontoen (om dette er realiteten bør du gå for noe innen økonomi - slike studier medfølger ikke like store utfordringer som du kan finne med visse realfagsgrader -- min mening), så er dette veien du bør gå.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

 

 

Helt siden 10. klasse har folk fortalt meg at jeg kommer til å finne ut av det til slutt, men jeg har jo ikke det!

 

Jeg fant ikke ut av det før jeg var ferdig på videregående. Tok opp matte som privatist i etterkant.

 

Å, ja! Men jeg har virkelig ikke lyst til å ta et friår...

 

 

Du kan jo gjøre unna førstegangstjenesten? Om du er frisk og rask, må du ta den en eller annen gang, hvis ikke du lurer deg unna da ...

Lenke til kommentar

Du kan lese denne artikkelen: http://www.blirik.org/yrkerjobber.php

 

Ellers er jeg enig med ahpadt i at det ikke er lurt å begynne på en utdannelse du egentlig ikke liker. Den utdannelsen du tar vil bestemme hvilke jobber du kan få i kanskje 50 år etterpå, så det er verd å bruke litt mer tid på å finne riktig utdannelse hvis du er usikker. Og selv det ikke er ett yrke som står klart for deg i dag, så vet du i hvert fall noe om hva du liker og ikke liker. Foretrekker du fysisk eller inaktivt arbeid? Realfag eller samfunnsfag? Regne, skrive eller prate? Mennesker eller datamaskiner? Og ikke minst, hva er viktigst på en arbeidsplass ut over lønn?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...