Gå til innhold

Hvordan trene kroppen riktig?


_eXe

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg begynte og trene på studio nå for 2 uker siden.

 

Planen er og få vekk mage samt bygge muskler.

Vil selvsagt bli kvitt magen nok så kjapt, men hørt forbrenning og vekst av muskler ikke kombineres så alt for godt.

 

Jeg kan jo si det sån at jeg veier 90 kg og er 174 høy.

Kunne tenkt og kommet meg ned til ca 80, eller bygd om fettet til muskler.

 

Er det noen som har en grei trening plan jeg kan følge, gjerne der jeg vil se resultater på at magen forsvinner litt etter litt fra mnd til mnd.

 

Jeg gjør alt fra og trene hardt og sulte meg selv om dette er nødvendig ;)

 

Om dere også har et kosthold jeg kan holde meg til ila ukene som kommer hadde jeg også satt stor pris på dette =)

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har trent endel år men er ikke akkurat en ekspert.

 

For meg så er det kardioökter som gjelder når jeg skal forbrenne.

 

Jeg synes det er greit med ca en til to timer mer eller mindre hardkjör, har litt intervaller der jeg kjöre mer og mindre intensivt. Synes det er veldig lett å gjöre en slik ökt hver gang på trening.

 

Cross machine på treningssentre synes jeg er kjempe greit til sånt, dette fordi man har lite slitasje på rygg og ledd på en sånn maskin. Jeg löper litt på tredemölle også da, som oppvarming.

 

Man må jo huske å passe på maten også, kutt brus og saft i hverdagene. Kutt ut melk også pleier jeg å gjöre.

 

Tren styrke også sef, begynn forsiktig dersom du ikke har trent aktivt för. Benk, skråbenk, Biceps en dag, Skulderpress, sidehev, mage, ben en annen dag, Biceps ryggnedtrekk, en annen dag..

 

Kosthold har jeg lite peiling på, men for min del er det viktig å spise mye för trening. Egg, pasta, salat, proteintilskudd, en banan i pausen på treningen.

 

Spis lite för du går til sengs, typ et knekkebröd. Spis heller mer frokost, lunch og middag. Sånn tilpasser du maten til forbrenningen.

Lenke til kommentar

Mye proteiner!!! 2 g per kg er bra, noen spiser mer, andre mindre. Men jeg vil påstå at det er et minimum om du trener skikkelig. Den mest effektive måten å få i deg mye proteiner er vel egg og fisk. Eggeplommen har forresten en del vitaminer, fettsyrer og diverse som er bra for deg. Av fisk har du sei, torsk, laks, you name it. Sistnevnte er fet fisk som inneholder fett i tillegg, de andre nevnte er magre som stort sett bare inneholder proteiner.

 

 

Push deg selv, tren annen hver dag. Trener du noe annet enn mage kan du gjør dette samme dag, men slit ut kjernemusklaturen sist.

 

 

Det er viktig å huske på at et høyt proteininntak (og lavt karbohydratinntak) vil være positivt for vekten. Kombiner dette med trening og ellers sunt kosthold og du vil se forbedringer etter noen uker.

 

Ikke vær redd om du ikke ser så mye forskjell. Når du trener vil du også bygge muskler, så det at du mister fett og bygger muskler kan gjøre at du merker fettreduksjonen dårligere.

 

 

Ha en hviledag etter trening, ikke tren for hardt.

 

Husk at søvn er viktig, og vann.

 

 

Når det gjelder kosthold så anbefaler jeg deg å lese en del om dette. Kutt ned på korn- og hveteprodukter. Du finner ikke slike matvarer som er godt forberedt for inntak grunnet antinæringstoffene som finnes i slike matprodukter. Under produksjon av mel så ødelegges også enzymene som hjelper deg å bryte ned disse antinæringstoffene. I tillegg er minimalt av dette fermentert, noe som gjør at du sitter igjen med ganske lite nyttig for kroppen.

 

Økologiske matvarer er heller ikke noe å kimse av.

 

Liker du fisk så er det perfekt. Husk også at sunt fett ikke er farlig, men det er vanskelig å finne sunt fett i dagens matsamfunn. Og hva du enn gjør, aldri finn på å spis Vita Hjertegod, dette er hardt bearbeidet mat som vil drepe deg sakte, men sikkert. Som du kan se på mange av deres produkter så inneholder de herdet fett, det er djevelens verk.

 

Ris, makaroni og pasta er ikke særlig god mat. Poteter er bedre mener jeg, og i skrellet finner du ting som hjelper deg å fordøye stivelsen. Dessuten er skrellet kjempegodt! Potet uten skrell er som pinnekjøtt uten salt.

 

 

Bruk gjerne fett som en god kilde til energi (gitt at det er sunt fett). Proteiner har ikke så mye å si når du får i deg, bare du får i deg nok. Etter at du har trent er kroppen ekstra mottagelig for proteiner, derfor er det bra å spise et godt måltid etterpå (og drikke vann, muskler trenger vann).

Endret av Stian Aarskaug
Lenke til kommentar

benk å biceps

 

Denne kommentaren mangler sunn fornuft. "Benk og biceps" er mottoet til de som aldri trener bein eller rygg. De ser ut som fallskjermer. Stor over, tynn under. Dessuten trenger man å trene muskulaturen som holder deg oppegående.

 

Knebøy, markløft, benk, pullups, militærpress. Får du bygt inn dette, får du mye gratis.

Lenke til kommentar

1.Mandag / 2.Mandag - knebøy, bakside lår, legger, 30 min på mølla

 

1.Onsdag / 2.Tirdag - markløft, benkpress, biceps, 30 min på mølla

 

1.Fredag / 2.Tordag - knebøy, bakside lår, legger, 30 min på mølla

1.Søndag / 2.Fredag - markløft, benkpress, biceps, 30 min på mølla
*Om du har korte pauser mellom settene, kan du bruke 4 sett pr øvelse. 3 ved lengre pauser.
Om du spiser mye brød, spis grovbrød. Hvis ikke, spis grov pasta/ris til middagene. Hold deg unna store sukkerbomber. Viktig med en proteinrik middag. Melk er også bra for proteiner andre tider på døgnet.
Og ja, du kan bygge muskler samtidig som du går ned i vekt. Men det forutsetter nesten at du er utrent. Det ville vært mye vanskeligere om du var godt trent fra før av.
Ville personlig gjort det slik om jeg skulle gjort det enkelt. Få styrkeøvelser, som dekker store muskelgrupper og 30 min løping. Skulle ikke bli for mye, slik at du ikke orker..Dersom du skulle ha mer enn nok ork!, ville jeg brukt det på mølla :)
*Glemte skuldre*
Endret av Choppa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...