Gå til innhold

Lese seg til god oppdragelse?


Anbefalte innlegg

Hei!

For noen dager siden, var det ikke noe tvil. Neste gang jeg har penger nok, SKAL jeg kjøpe en hund. Har aldri hatt hund før, og har derfor tonnevis av spørsmål.

 

Men jeg lurte på, er det 100% nødvendig å gå på sånne kurs når den er valp osv ? For bor i en liten by som kun har en uoffisiell hundeklubb, neste er 45min unna med bil.

 

Jeg har også lest at det er lurt å lese bøker om hundeoppdragelse, og mange andre ting. Kan det fungere som en erstatning for de kursene? Eller det veldig veldig lurt å være med på det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det er første gang du skal ha hund bør du absolutt prioritere et valpkurs! :) Både for sosialisering, men også for å kunne ha et sted å komme med "tonnevis av spørsmål". Der vil det være likesinnede som sliter med de samme problemene som deg, du vil se at den hersens bitinga på møbler er noe flere valper gjør, du vil få tips om hvordan andre løste det, du vil finne mennesker med valp på samme alder som din som du kan treffe senere etc.

 

Å ha hund for første gang og droppe valpekurs er ikke å anbefale i det hele tatt. Jeg dro halvannen time (en vei, dvs tre timer totalt) en gang i uka i ti uker med min andre hund, for å gå kurs.

Bøker er ingen erstatning, men supplement. Du bør lese noen bøker om valper før du bestemmer deg for hund. Å ha hund er ikke noe man bare bestemmer seg for, det er en livsstil man må ønske å ha. Bare å dra på et julebord er rimelig vanskelig med hund, ikke minst umulig med valp, med mindre man har hundevakt. Les spesielt mye om hjemme alene trening, det tar en god stund, og du må ha noen ukers ferie etter du har fått valpen. Les også om sosialisering og miljøtrening, samt generell lydighet.

 

Du bør i tillegg til valpekurs også gå unghund-kurs, eller kurs i hverdagslydighet. Begge de to omhandler nesten det samme, og er minst like viktig som valpekurs, for da kommer hunden i unghundperioden, og blir som en tenåring fra helvete. ;) (Min forrige hund, en hannhund, presterte å tisse oppetter beinet til ei venninne på besøk....inne. Markering, hormoner og pubertet.. haha.)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Men har ikke bil, og kan vel ikke drasse en hund med på en buss? Og hvor jeg bor er det bare en bitteliten uoffisiell hundeklubb, med veldig få kurs, vet ikke om det er for valper engang.

 

Men jeg bor hjemme og har jobb kun 1-2 dager i mnd, og de dagene er på fire timer. Og har lest mye om hvordan det er å ha hund,og har vært mye med hunder selv om jeg ikke har eid en, og har funnet ut at jeg vil ha en hund. Så får jeg fyllt tiden min med enda mere mening.

 

Jeg har veldig mye fri fram til skolestart etter høsten, og er ikke jeg hjemme, er det veldig liten sjanse for at den hadde blitt aleine uansett.

 

Har også hørt om mange som har oppdratt hunden sin helt aleine og aldri gått kurs, men ihvertfall lest noen bøker og fått noen tips fra andre underveis. Og en del av de hundene har jeg også vært med, og de er så lydige og mer snille enn man kunne ane.

 

Så jeg stiller egentlig et bittelite spørsmålstegn på om man egentlig er 100% nødt å gå på sånne kurs for å ha en hund?

 

Enn om man kjøper en som er ferdig oppdratt?

Lenke til kommentar

Du virker iallefall engasjert nok. Du kan nok lese deg til mye ja, man skal også huske at det ikke er så utrolig vanskelig. Selvfølgelig avhenger det litt på hvilken rase du skaffer deg, men jeg tror nok det skal gå bra.

 

Spør du meg så er et sånt kurs bortkasta penger, men er kanskje noen som må ha det inn med teskje. Det er også de som tenker litt for mye. Personlig tror jeg du kommer langt med litt kjærlighet og grensesetting. Man må være klar på hva som er lov, men man må også forvente at det kan ta litt tid å huske alle reglene.

Lenke til kommentar

Ja! Akkurat. Jeg er veldig engasjert og har så mye kjærlighet å gi til en hund. Jeg greier heller ikke se noen ordentlig grunn til å gå på kurs om man virkelig elsker hunden sin, og greier å sette grenser og regler. Og er villig til å gjennomføre det.

 

Rasen jeg har lyst på er Rottweiler(Tispe). Har vært med mange rottweilere som har vært eid av venner og bekjente, og for litt siden møtte jeg verdens beste rottweiler og ble solgt fra første sekund og var ikke i tvil.

Endret av RedDevilTramp
Lenke til kommentar

Rottweiler ja, ikke akkurat en av mine favoritt raser. Hver sin smak.

 

Som du kanskje vet er det en ganske aktiv rase. Som Rottweiler klubben skriver på sine nettsider:

 

 

 

Er Rottweiler en rase for deg?

Rottweiler er en brukshund som krever daglig timer med fysisk og mental stimulering.

Mange er fascinert av rottweilerens skjønnhet, styrke og verdighet, men man må ikke glemme at rasen har et distinkt aktivitets behov og er ikke egnet som rent kjæledyr. Før du kjøper Rottweiler eller noen annen rase, sørg for at du har god kjennskap til rasens egenskaper og behov.
Lenke til kommentar

Hmm, Men alle jeg kjenner som har rottweiler har de ikke for noe spessielt bruk,og det har gått helt fint i flere år, og de er verdens snilleste. Har ikke lyst på noe annet en rottweiler,og en hund som er såpass aktiv og flott hadde sikkert hjulpet meg i en del mer aktivitet også, hehe. og har jo kjempe god tid til den også.

Lenke til kommentar

Er ikke det at du må ha hunden til noe spesielt bruk, men du burde aktivisere den. Det er noen hunder som trives med å ligge i en kurv og sove hele dagen, det er noens om vil være ute å løpe. Er samme hva du har lyst på, fakta er fakta.

 

Hvis du har godt tid til den og er forberedt på å aktivisere den så tror jeg du kan klare deg bra jeg.

Lenke til kommentar

Med en rottis som første-hund burde du absolutt gå kurs! Du sier jo at du har masse spørsmål og aldri har hatt hund før, og når du da i tillegg velger en brukshund burde du ha mye kunnskap. Les om mental trening og aktivisering, her handler det om å få hunden sliten i hodet. Det er haugevis av understimulerte brukshunder i Norge, folk som bruker retrievere, rottweilere og schæfere som sofahunder og ikke skjønner hvorfor den finner på tull, eller skryter av sin "rolige brukshund" som egentlig bare er deppa og har gitt opp å bruke hodet.

 

Og bare for å ha sagt det, de færreste blir mer aktive av å få hund. Velg hund etter dagens aktivitetsnivå, ikke hva du ønsker å få til! En hund kan lett trenes opp til å bli mer utholdende og mer aktiv, men det er virkelig ikke så enkelt andre veien.

 

Jeg har hatt brukshund av tysk vokterrase, og det er mye jobb. Om du vil ha en lykkelig hund altså, som får brukt både hodet og kroppen riktig. Min døde dessverre av sykdom etter fire år, da han endelig hadde begynt å bli voksen og innsatsen gav resultater. Orket ikke tanken på å starte på nytt med et sånt prosjekt, så jeg kjøpte en "enklere" rase etter den.

 

Et annet spørsmål i tillegg: Hvor lenge skal du bo hjemme? Alene-trening må du ta uansett, for du skal vel flytte en ut engang snart. Jeg synes generelt at å skaffe seg hund pga midlertidig arbeidsledighet/sykdom er en svært dårlig ide. Det kommer en dag hvor du står i full jobb igjen, og bor alene. Dessverre er det mange som har "lyst på" og handler deretter, uten å tenke på hvordan livet er om ti år.

Endret av Heidi
Lenke til kommentar

Altså, grunnen til at jeg tenkte det var lurte å skaffe hund nå fordi jeg har masse tid osv,er fordi at jeg får trent den opp og at den får vent seg til litt etter litt å være aleine noen timer fram til skolen begynner.

 

Og kommer nok ikke til å flytte ut herfra med det første nei, selv om man vil. For jobber som sagt 1-2 4timers vakter i mnd, lev på det med husleie, strøm osv en mnd og jeg får verdens største hakeslep.

 

Men takk for alle tipsene.

Det eneste jeg synes er rart er at det finnnes så mange her jeg bor som har hund, nesten hver 5 nabo. Og tviler ganske så sterkt på at alle de har gått på kurs når den klubben som er her bare har noen få faste medlemmer og ikke er offisiell engang.

Lenke til kommentar

 

Det eneste jeg synes er rart er at det finnnes så mange her jeg bor som har hund, nesten hver 5 nabo. Og tviler ganske så sterkt på at alle de har gått på kurs når den klubben som er her bare har noen få faste medlemmer og ikke er offisiell engang.

 

Og alle har hund for aller første gang av stor brukshundrase? ;)

 

Det er ikke absolutt nødvendig, men det er veldig, veldig lurt. Og jeg vil si det idiotisk og naivt å planlegge å droppe kurs, ihvertfall når man skal ha hund av stor rase, og i tillegg brukshund. :) (Setter på et smil her for ikke å virke streng, men jeg er bare oppgitt over alle som tror hundehold er så enkelt bare fordi andre har klart det.)

 

Bare ta en titt på finn, der finner du masse folk som har sittet med samme utgangspunkt som deg og trodd alt skal gå fint bare man har kjærlighet og grenser. Det er faktisk ikke så lett, og får du en mentalt sterk hund, eller en mentalt svak hund, så må du begynne å lese på nytt etter hvordan du skal sette grenser for de. Og hvordan ser du som er uerfaren om den er sterk eller svak? Å se forskjell på en glad og undertrykket hund er ikke like lett, halen mellom bena kan komme av begge, og logring kan komme av begge. Les om dempede signaler, dette kan hjelpe masse, men det trengs en del erfaring for å kjenne de igjen.

 

Om du får en hund rett etter boka, som er akkurat så enkel å ha med å gjøre som de fleste håper, så vil det nok gå helt fint. Men det er ikke så ofte at det skjer, spesielt ikke førstegangseiere som ofte blendes av andre ting når de skal velge valp, (det er ikke lett å få valpekjøpere til å gå med på oppretters valg hele tiden) og også en hunderase som er så avlet på som rottisen. Det finnes mange linjer, du har utstillingslinjer, brukslinjer, oppdrettere som kombinerer i forskjellig grad etc. Utstillingslinjene er mer utseendetmessig rett etter rasestandard, men kan ha mer sykdom. Brukshund kan ha veldig mye jakt i seg, er det rene brukslinjer så kan man slite svært mye med å oppdra de riktig.

 

Men hva skal du egentlig bruke hunden til? Du skaffer deg jo ikke brukshund uten plan for å bruke den til noe, men jeg har ikke hørt noe om det? (Og ja, igjen, det er masse brukshunder som ikke blir brukt til noe, men da har ikke hunden det bra! Kan gjerne diskutere det også om du ikke tror meg, men da må du lese deg opp før jeg gidder å argumentere mot uvitenhet. :) Kunnskap er ikke "jeg kjenner fem andre som det går fint med.")

 

Jeg kan se jeg virker kvass her, men jeg har vært borti så utrolig mange som sliter med hunden sin, og ikke tenkte gjennom rasevalg før de skaffet seg den. Og ikke minst valgte rase pga utseendet, fordi de synes de var så fine. Nå er jeg litt usikker på om rottis er vakt eller vokter, og orker ikke google nå, men les deg opp om det også, så du ikke sliter med besøk og vakt av hagen.

Jeg håper du skjønner at jeg bare vil hjelpe, og få deg til å tenke godt gjennom det. Når du helt sikkert har bestemt deg, så skal jeg alltids kunne gi råd på bakgrunn av det, men jeg vil du skal tenke gjennom bruk av hunden før du tar en endelig avgjørelse. Jeg har også på følelsen av at du er veldig ung, og ville mye heller anbefalt deg å skaffe en voksen hund, gjerne av rottweiler-rase hvis det er det du absolutt vil ha, sånn at du kunne sluppet valpetid og grunnoppdragelse (feiler man her så kan man slite mye de neste ti årene..)

Heldigvis leser jeg at du ønsker tispe, og det er positivt, spesielt med en sånn rase! :)

Lenke til kommentar

Jeg skjønner at du bare vil hjelpe osv, og det setter jeg pris på.

 

Jeg har blitt helt forelska i rottweilere og greier nesten ikke se for meg en annen hunderase og ha. Og jeg skjønner godt at det er teit å skaffe seg en sånn type hund og ikke "bruke" den. For min del skal jeg jo ikke sitte i sofaen med den hele dagen uansett, planen er masse lek, kos, trening og turer.

 

Faktisk, så var det akkurat som du leste tankene mine når du skrev

"Jeg har også på følelsen av at du er veldig ung, og ville mye heller anbefalt deg å skaffe en voksen hund, gjerne av rottweiler-rase hvis det er det du absolutt vil ha, sånn at du kunne sluppet valpetid og grunnoppdragelse (feiler man her så kan man slite mye de neste ti årene..)

Heldigvis leser jeg at du ønsker tispe, og det er positivt, spesielt med en sånn rase! :)"

For jeg har faktisk tenkt å kjøpe en som er ferdig oppdratt,men som man alikevel kan ha i mange år framover og er frisk og fin.

Før det evt skulle blitt ett kjøp, ville jeg jo forsikra meg om at hunden er i bra stand og har hatt en fin utvikling. Hadde ikke bare trykt på kjøp og forventa at den skal være sånn og sånn med engang fordi den så snill ut på f.eks Finn for å si det sånn. For det gjør jo nesten alle hundene der, men som du også sier, er det nok ikke alle som har det så bra som det ser ut som på papiret/bildet.

Og igjen, jeg skjønner at det er mange som kjøper sånne hunder og bare vil ha de inne og i sofaen hele tiden hver dag,og at de blir slappe og lei seg. Men som sagt, det har ikke vært planen min heller. Jeg skal jo "bruke" den til noe. Selv om det ikke er jakt og slikt, for det interesserer meg ikke. Men så er vel ikke Jakt og friluftsliv et direkte kriterie uansett. finnes vel mange andre måter å ha aktivitet med en rottweiler på.

Og grunnen til at jeg har lyst på rottweiler,og tispe, er fordi jeg har lest at de er lettere å trene og håndtere enn en han. Pluss at det er de jeg har fått aller best inntrykk av.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner at du bare vil hjelpe osv, og det setter jeg pris på.

 

Jeg har blitt helt forelska i rottweilere og greier nesten ikke se for meg en annen hunderase og ha. Og jeg skjønner godt at det er teit å skaffe seg en sånn type hund og ikke "bruke" den. For min del skal jeg jo ikke sitte i sofaen med den hele dagen uansett, planen er masse lek, kos, trening og turer.

 

Faktisk, så var det akkurat som du leste tankene mine når du skrev

"Jeg har også på følelsen av at du er veldig ung, og ville mye heller anbefalt deg å skaffe en voksen hund, gjerne av rottweiler-rase hvis det er det du absolutt vil ha, sånn at du kunne sluppet valpetid og grunnoppdragelse (feiler man her så kan man slite mye de neste ti årene..)

Heldigvis leser jeg at du ønsker tispe, og det er positivt, spesielt med en sånn rase! :)"

For jeg har faktisk tenkt å kjøpe en som er ferdig oppdratt,men som man alikevel kan ha i mange år framover og er frisk og fin.

Før det evt skulle blitt ett kjøp, ville jeg jo forsikra meg om at hunden er i bra stand og har hatt en fin utvikling. Hadde ikke bare trykt på kjøp og forventa at den skal være sånn og sånn med engang fordi den så snill ut på f.eks Finn for å si det sånn. For det gjør jo nesten alle hundene der, men som du også sier, er det nok ikke alle som har det så bra som det ser ut som på papiret/bildet.

Og igjen, jeg skjønner at det er mange som kjøper sånne hunder og bare vil ha de inne og i sofaen hele tiden hver dag,og at de blir slappe og lei seg. Men som sagt, det har ikke vært planen min heller. Jeg skal jo "bruke" den til noe. Selv om det ikke er jakt og slikt, for det interesserer meg ikke. Men så er vel ikke Jakt og friluftsliv et direkte kriterie uansett. finnes vel mange andre måter å ha aktivitet med en rottweiler på.

Og grunnen til at jeg har lyst på rottweiler,og tispe, er fordi jeg har lest at de er lettere å trene og håndtere enn en han. Pluss at det er de jeg har fått aller best inntrykk av.

 

Kjempeflott at du vil ha en litt eldre hund (altså en som ikke er valp)! Men ikke kjøp en som bare er ett år eller to, de blir ikke ordentlig voksne før de har passert to-tre år. Så en på tre eller fire år kunne vært fint. Du vil fortsatt ha hunden i mange år da. :) Det kan hende du er heldig å finner en hund som godtar med en gang å være hjemme alene, men husk at det kan hende den trenger litt ny trening på nytt sted.

 

Og nei, det er ikke jakt jeg mener med bruk. Men les litt om spor og søk, det er så utrolig moro å drive med! Lydighetstrening er også gøy, og man kan feks trene til dans med hund, triks, gjemsel osv. Mange aktiviteter som er så moro at du gleder deg til du kan gå ut og trene :)

Lenke til kommentar

 

Jeg skjønner at du bare vil hjelpe osv, og det setter jeg pris på.

 

Jeg har blitt helt forelska i rottweilere og greier nesten ikke se for meg en annen hunderase og ha. Og jeg skjønner godt at det er teit å skaffe seg en sånn type hund og ikke "bruke" den. For min del skal jeg jo ikke sitte i sofaen med den hele dagen uansett, planen er masse lek, kos, trening og turer.

 

Faktisk, så var det akkurat som du leste tankene mine når du skrev

"Jeg har også på følelsen av at du er veldig ung, og ville mye heller anbefalt deg å skaffe en voksen hund, gjerne av rottweiler-rase hvis det er det du absolutt vil ha, sånn at du kunne sluppet valpetid og grunnoppdragelse (feiler man her så kan man slite mye de neste ti årene..)

Heldigvis leser jeg at du ønsker tispe, og det er positivt, spesielt med en sånn rase! :)"

For jeg har faktisk tenkt å kjøpe en som er ferdig oppdratt,men som man alikevel kan ha i mange år framover og er frisk og fin.

Før det evt skulle blitt ett kjøp, ville jeg jo forsikra meg om at hunden er i bra stand og har hatt en fin utvikling. Hadde ikke bare trykt på kjøp og forventa at den skal være sånn og sånn med engang fordi den så snill ut på f.eks Finn for å si det sånn. For det gjør jo nesten alle hundene der, men som du også sier, er det nok ikke alle som har det så bra som det ser ut som på papiret/bildet.

Og igjen, jeg skjønner at det er mange som kjøper sånne hunder og bare vil ha de inne og i sofaen hele tiden hver dag,og at de blir slappe og lei seg. Men som sagt, det har ikke vært planen min heller. Jeg skal jo "bruke" den til noe. Selv om det ikke er jakt og slikt, for det interesserer meg ikke. Men så er vel ikke Jakt og friluftsliv et direkte kriterie uansett. finnes vel mange andre måter å ha aktivitet med en rottweiler på.

Og grunnen til at jeg har lyst på rottweiler,og tispe, er fordi jeg har lest at de er lettere å trene og håndtere enn en han. Pluss at det er de jeg har fått aller best inntrykk av.

 

 

 

Og nei, det er ikke jakt jeg mener med bruk. Men les litt om spor og søk, det er så utrolig moro å drive med! Lydighetstrening er også gøy, og man kan feks trene til dans med hund, triks, gjemsel osv. Mange aktiviteter som er så moro at du gleder deg til du kan gå ut og trene :)

 

 

 

Har du noen tips til noen gode nettsider eller lignende hvor man kan lese om det? :)

 

Og et annet spørsmål, hvor ofte hver dag mener du at man skal "aktivisere" osv med en rottweiler? Sånn som du formulerer deg av og til, høres det som man skal slite den ut mest mulig 12 timer om dagen hver dag hele året og aldri fred å få.

 

Skjønner at den ikke skal sove og være støpt i sofaen osv hele dagen hver eneste uke, men hvor mye aktivitet hver dag er det snakk om ?

Endret av RedDevilTramp
Lenke til kommentar

 

 

Jeg skjønner at du bare vil hjelpe osv, og det setter jeg pris på.

 

Jeg har blitt helt forelska i rottweilere og greier nesten ikke se for meg en annen hunderase og ha. Og jeg skjønner godt at det er teit å skaffe seg en sånn type hund og ikke "bruke" den. For min del skal jeg jo ikke sitte i sofaen med den hele dagen uansett, planen er masse lek, kos, trening og turer.

 

Faktisk, så var det akkurat som du leste tankene mine når du skrev

"Jeg har også på følelsen av at du er veldig ung, og ville mye heller anbefalt deg å skaffe en voksen hund, gjerne av rottweiler-rase hvis det er det du absolutt vil ha, sånn at du kunne sluppet valpetid og grunnoppdragelse (feiler man her så kan man slite mye de neste ti årene..)

Heldigvis leser jeg at du ønsker tispe, og det er positivt, spesielt med en sånn rase! :)"

For jeg har faktisk tenkt å kjøpe en som er ferdig oppdratt,men som man alikevel kan ha i mange år framover og er frisk og fin.

Før det evt skulle blitt ett kjøp, ville jeg jo forsikra meg om at hunden er i bra stand og har hatt en fin utvikling. Hadde ikke bare trykt på kjøp og forventa at den skal være sånn og sånn med engang fordi den så snill ut på f.eks Finn for å si det sånn. For det gjør jo nesten alle hundene der, men som du også sier, er det nok ikke alle som har det så bra som det ser ut som på papiret/bildet.

Og igjen, jeg skjønner at det er mange som kjøper sånne hunder og bare vil ha de inne og i sofaen hele tiden hver dag,og at de blir slappe og lei seg. Men som sagt, det har ikke vært planen min heller. Jeg skal jo "bruke" den til noe. Selv om det ikke er jakt og slikt, for det interesserer meg ikke. Men så er vel ikke Jakt og friluftsliv et direkte kriterie uansett. finnes vel mange andre måter å ha aktivitet med en rottweiler på.

Og grunnen til at jeg har lyst på rottweiler,og tispe, er fordi jeg har lest at de er lettere å trene og håndtere enn en han. Pluss at det er de jeg har fått aller best inntrykk av.

 

 

 

Og nei, det er ikke jakt jeg mener med bruk. Men les litt om spor og søk, det er så utrolig moro å drive med! Lydighetstrening er også gøy, og man kan feks trene til dans med hund, triks, gjemsel osv. Mange aktiviteter som er så moro at du gleder deg til du kan gå ut og trene :)

 

 

 

Har du noen tips til noen gode nettsider eller lignende hvor man kan lese om det? :)

 

Og et annet spørsmål, hvor ofte hver dag mener du at man skal "aktivisere" osv med en rottweiler? Sånn som du formulerer deg av og til, høres det som man skal slite den ut mest mulig 12 timer om dagen hver dag hele året og aldri fred å få.

 

Skjønner at den ikke skal sove og være støpt i sofaen osv hele dagen hver eneste uke, men hvor mye aktivitet hver dag er det snakk om ?

 

 

Haha, huff, det er ikke sånn det er ment nei. :) Det siste først: Man skal ikke få hunden utslitt, bare litt god og sliten sånn at den får brukt hodet. Ingen vits i å gå en times langtur om morgenen, den blir ikke sliten mentalt av det. Fem minutter på innlagt tur er noe jeg ville valgt før hunden skal være alene, evt mat ute i hagen. :)

Når hunden er voksen har jeg lagt meg på en times tid daglig, men spredt utover dagen. Man blir så vandt til å legge inn små oppgaver at man ikke tenker over tiden det tar. Står du og skjærer middagsmat, ta to små biter, gjem de i hver sin tomme dorull, voila: fem minutter hjernetrim. :) Vi hadde også da mellom 30-60 minutter aktiv trening (spor, lydighet, trekk, triks), det er noe man må starte litt forsiktig med og øker i tid.

 

Angående hvor du kan finne info, så er det jo kurs som retter seg mot feks spor som er veldig lærerikt. I tillegg vet jeg at de på Canis.no er veldig flinke til spor og trening (de bruker klikkertrening), men de kan samtidig skyte hodet litt av deg om du ikke har samme innstilling som de. Klikkertrening er kjempelurt for triks, lydighetstrening etc, så du finner mange fine innlæringsmetoder der.

Du kan også søke litt på youtube. Jeg lærte spor og søk først av oppdrettter, og så googlet jeg mye pluss leste noen bøker. Gikk også flere kurs og leste noen blogger som drev med det jeg ønsket. Det viktigste er at du finner noe som du synes er moro. Om du liker det og er engasjert og glad for treningen, så smitter det over på hunden.

 

Jeg kan svare mer utover dagen, må våkne opp litt skikkelig bare. ;)

Lenke til kommentar

Såpass, sånn type trening og tiden man skal bruke med hunden er jo det jeg har hatt som forventning. Vil jo aldri i livet vurdert engang å kjøpe en sånn type hund om den bare skulle ligge i sofaen og holde med meg selskap hele dagen, det er ikke derfor jeg vil ha hund.

 

Så om det er ca 4-5 timer aktivitet som er nok hver dag, er jeg mye mer enn fornøyd med det.
Og er sikker på at det finnes mange treninger osv jeg kan like og vise at jeg er veldig engasjert.

Lenke til kommentar

For noen dager siden, var det ikke noe tvil. Neste gang jeg har penger nok, SKAL jeg kjøpe en hund. Har aldri hatt hund før, og har derfor tonnevis av spørsmål.

 

Men jeg lurte på, er det 100% nødvendig å gå på sånne kurs når den er valp osv ? For bor i en liten by som kun har en uoffisiell hundeklubb, neste er 45min unna med bil.

 

Jeg har også lest at det er lurt å lese bøker om hundeoppdragelse, og mange andre ting. Kan det fungere som en erstatning for de kursene? Eller det veldig veldig lurt å være med på det?

Her viser du selv at du i utgangspunktet har ganske lite kunnskap om temaet.

Du kan starte allerede nå å heve kunnskapsnivået, men det er nok lurt å komme seg inn i et etablert miljø når du skal ha en såpass tøff rase som en Rottweiler.

Det er hunder som kan være svært utfordrende å ha, avhengig av linjer og individ.

 

Det viktigste med slike kurs er sosialiseringen. Men hvis du kjenner noen med trygge hunder som din hund kan treffe, så får du jo dekket det behovet. Burde nok være flere hunder, av forskjellige raser, med forskjellig alder osv.

Vel, de fleste anbefaler at man begynner på valpekurs først i en alder av bortimot 4 mnd.

Når man så vet at sosialiseringsperioden for en hund varer frem til den er ca 16 uker sier det seg selv at sosialiseringen ikke er en viktig del av å gå på kurs.

Kurs der de har organisert lek/sosialisering ville jeg ellers holdt meg fullstendig unna.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...