Gå til innhold

Hvordan holde seg vekke fra det usunne?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har nå, med unntak av en - en - karamell på julaften ikke spist godteri siden september i fjor. Det inkluderer kaker og dessert. Det er ikke vanskelig, og ikke var det vanskelig i begynnelsen heller. Jeg fikk det til ved å gå litt i meg selv. Jeg tenkte: Hva gir godteri meg? Fint lite. Hva gjør godteri med meg? Jo mer jeg spiser, jo mer får jeg lyst på. Jeg blir feit, sur i magen og tom i lommeboka.

Egentlig er det skremmende likt narkotika. Jeg prøvde å kutte ut godteri i sommer også, og det gikk fint helt til jeg dro på ferie med foreldrene mine, som nektet å ta hensyn til prosjektet og insisterte på daglig kaffekos med kjeks og sjokolade og faens oldemor (vi må jo kose oss på ferie). Det førte til at jeg fråtset meg gjennom ferien, og etterpå fortsatte det i samme tralten.

Jeg endte altså opp med å innse at søtsaker har mye til felles med dop. Dermed har jeg også plassert dem i samme mentale kategori - "ting jeg ikke rører". Etter det har det ikke vært noen sak.

Det skal nevnes at jeg av og til spiser et chipsflak om jeg blir budt, men siden det ikke er tilsatt sukker, ser jeg ikke på det som like farlig.

Jeg tror - uten at jeg har noen vekt som fungerer - at jeg har tatt av 5-8 kilo på dette, uten å gjøre en dritt annerledes enn ikke å spise noe jeg egentlig ikke er så glad i.

 

At man "må kose seg litt av og til for ikke å sprekke" - for meg er det tøv. Jeg mistenker at det er et kostholdsråd snopebransjen har fått gjennom for å opprettholde uvanen. Man sier ikke til en eks-røyker at han bør ta seg en sigg i blant, eller til en narkis at det ikke kan skade med et skudd for gamle dagers skyld. På samme måte er det med snop - det blir lettere å unngå jo mindre du spiser. Etter en stund vil det bli helt fremmed.

Endret av Isbilen
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Når det kommer til det å spise godteri så har det for meg fungert bra å ha litt frukt liggende. Spesielt druer som er søte kan fjerne helt det søt suget på sjokolade osv...

 

Mitt største problem er at jeg liker å ha noe å gomle på når jeg ser på tv osv. Ofte litt sjokolade eller noe potetgull osv osv. Og igjen så kommer jeg tilbake til frukt...denne gang tørket frukt. Så isteden for å gomle på noe usunt som sjokolade så kan det nå være en tørket banan bit...høres ekkelt ut men er overaskende godt :p

 

Men må ha litt skikkelig kos engang iblant også :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Frukt er det sunneste smågodtet. Det tar ikke så lang tid å komme seg vekk fra karbo-kjøret som igjen bombarderer hjernen med dopamin ganske likt som narkotika gjør det, og du venner deg fort til hvor unaturlig det er når du har holdt deg unna det en tid. Tipper den karamellen Isbilen spiste i jula var litt kvalmende for søt, eller ?

Lenke til kommentar

Egentlig ikke, men nå var dette en whisky-karamell.

Det var nok spriten som tok dømmekraften :green::ph34r:

Neida, det er nok varierende hvordan folk opplever det.

 

Min erfaring etter en lang sukkerpause var i alle fall at rent sukker ble helt kvalmende søtt. Husker jeg prøvde en freia melkesjokolade, og det var som å spise sukker rett fra pakken.

Lenke til kommentar

Vi blir vant til alt. Droppet for et par måneder siden den dårlige brusvanen min. Merket ikke en gang at jeg ble mer tørst av brus, og skjønte ikke hva andre mente siden jeg var så vant til det.

 

Skjønner hvorfor noen anbefaler å se bort ifra søtsaker og brus, selv på lørdager også. Men jeg hadde den effekten at etter èn måneds tid ble jeg uvel og småkvalm av de tidligere mengdene. Lyttet til kroppen og ble positivt overrasket, så har fint klart å unne meg en liten dose på fredag/lørdag. Alt med måte, men vær ærlig med deg selv.

 

En ting som hjelper med å få ned søtsuget er og ha faste spisetider. Ikke la det gå for lenge mellom hvert måltid, og planlegg noe sunt å småknaske på som mellommåltid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...