Gå til innhold

Kraken G10 Universal GPU Kjøler


Anbefalte innlegg

Lurte på om det er noen som har erfaring med dette produktet (eller tilsvarende) og/eller vet hvor det er mulig å få tak i i Norge, eller hvor man kan importere det fra.

 

Tenkte å vannkjøle skjermkortene mine (2xEVGA GTX 670 4gb), men orker ikke styret med ordinær vannkjøling, og er ikke interessert i å betale 2000 kr ekstra hver gang jeg oppgraderer skjermkort for fullcover vann blokker. Spesielt siden jeg antakelig oppgraderer neste generasjon.

 

Er også interessert i andres erfaringer med universal blokker. Er det noe problem å kjøle ned VRMene og VRAMen? 670en har plassert VRMene på motsatt side av GPUen i forhold til de fleste kort og blir ikke kjølt ned av viften til Kraken G10en (eksempel), så jeg tenkte å bare la stock kjøleribben være på og la viften i side døren på kabinettet ta seg av de. Så kjøpe lav profil kjøleribber for VRAMen. Men er ikke helt sikker på om det er nok. Tenkte kanskje jeg burde skaffe meg en laser temperatur måler for å være sikker når jeg kjører benchmarks så det ikke går til helvete.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fant ut at eneste butikk som selger dette i Europa akkurat nå er www.caseking.de. Jeg bestilte to Kraken G10, en del lav profil kjøleribber til VRAMen og to Corsair H75. Så får vi se hva jeg får til med dette når det kommer.

 

Edit: Oj, vet ikke hvorfor jeg plutselig er logget in med denne brukeren (sikkert noe merger greier med flere nett sider), men jeg er værtfall samme person som OP.

Endret av Litego
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Jepp, har fått de og er meget fornøyd. Kjører ene på luft inntak og den andre på eksos. Den ved inntaket har så å si samme temperaturen som rom temperatur idle, mens den på eksos ligger rundt 5 grader høyere. Under load går jeg aldri over 40 grader med OC og 50% vifte hastighet på H75'ene. Tidligere lå jeg på litt over 80 grader med en litt mildere OC og 80% vifte hastighet.

 

Jeg måtte etterbestille vifte styring da, ettersom HKet mitt ikke hadde mulighet for vifte styring. Kjøpte Corsair Commander, ikke veldig fornøyd med det kjøpet. Programvaren er av svært dårlig kvalitet, trodde Corsair var bedre enn dette. Men det fungerer for nå.

 

VRMen min ligger på over 80 grader, så det er jo ikke helt ideelt. Jeg bruker fortsatt kjøleribben som kom med kortet. Men grunnen til at de er så varm er pga VRMen på 670 sitter på motsatt side av det som er vanlig og blir derfor ikke kjølt ned av G10 viften. Får se om jeg setter en liten vifte akkurat over VRMene, men 80 grader er ikke så høyt at jeg er bekymret. Uansett, om de ryker så har jeg unnskyldning til å kjøpe nye kort :D

 

Har ikke temperatur sensor på VRAMen, men jeg satt på lav profil kjøleribber, så VRAMen har ca. samme kjøling som den hadde før, bortsett fra at den ikke lenger blir varmet opp av GPUen og varmluft.

Endret av psychotim
Lenke til kommentar

Sorry at jeg hijacker tråden, men ser ikke poeng i å starte ny.

 

Jeg har en FX-8320 CPU og per tiden et 6970 DCUII. Dette oppsettet har fungert nydelig til spill, men jeg merket på AC IV Black Flag at 6970'en må skiftes ut. Så jeg har forhåndsbestilt et R9 290 DCUII, men det drøyer jo med levering av det :-(

 

Så idag så snublet jeg over Kraken G10 og det var kjærlighet ved første blikk :-)

 

Spørsmålet mitt er egentlig følgende: Jeg ser jo under spill at CPU'en knapt gidder å anstrenge seg og at det stort sett er grafikkortet som må jobbe. Vanlig belastning på CPU'en ligger mellom 20-35% mens GPU'en jobber opp mot 100%

 

Jeg har idag en H100 som kjøler CPU'en og den ligger stort sett ikke på mere enn 40 grader. Har klart å fått den opp i 48 grader på benchmark.

 

Så vil det være fornuftig å bytte H100 mot en H80 på CPU'en slik at jeg kan bruke plassen til en H110 til å kjøle R9 290'en?

 

Min erfaring tilsier at GPU blir både varmere og jobber hardere enn CPU'en i de fleste spill.

 

EDIT:

Jeg har et Obsidian 650 kabinett så valgene jeg har er 120mm radiator og 240/280mm radiator.

Endret av Johnny2000
Lenke til kommentar

Ville først prøvd det nye kortet å sett hvor mye det overclocker på luft. Noen er heldige å kan få veldig mye overclock på luftkjøling, mens andre må ha vann for å få noe overclock i det heletatt (som f.eks mitt kort, derfor jeg har bestilt dette)

Om det overclocker bra på luft er det liten vits å sette på en vannkjøler, med mindre du synes det bråker for mye.

 

Husk å bestille inn kjøleribber til VRM og RAM om du tar av orginalkjøleren.

Lenke til kommentar

Så vil det være fornuftig å bytte H100 mot en H80 på CPU'en slik at jeg kan bruke plassen til en H110 til å kjøle R9 290'en?

 

Min erfaring tilsier at GPU blir både varmere og jobber hardere enn CPU'en i de fleste spill.

Nei, CPUen blir varmere enn skjermkortet, værtfall nVidia sine. En H80 er nokk i massevis til ett skjermkort. Som jeg sa har jeg maks en temperatur på 40 grader på skjermkortet med en H75 på 1100 RPM, mens på CPUen min får jeg opp mot 70 grader med en H100i på 1200 RPM. Temperaturene er tatt under benchmarks. Både CPU og GPU er overklokket.

Lenke til kommentar

sorry, men verken Corsair h100 eller h80 i vil fungere sammen med Kraken g10

 

du kan bruke Corsair h110mh90,h55, h 75

Kraken x 40/ x 60

Jeg vet, men jeg har idag en H100 til CPU'en, så det jeg lurte på var om jeg skulle selge den og bruke plassen til en H110 som skulle kjøle GPU'en. og istedet kjøpe en H80 til å kjøle CPU'en

 

Men hvis dere mener at en H75 vil duge til å kjøle et 290 så er det jo en mere ideel løsning. Skulle gjerne hatt en H90 istedet, men eksosutgangen har bare plass til 120mm :-(

 

Nå har jeg fått melding om at skjermkortet er sendt :-D så jeg er skikkelig spent på lydnivået. Den gamle DCUII-kjøleren var jo bare helt fantastisk, selv om den var et monster som tok tre spor. Jeg overklokket det til 1GHz og økte ikke hastigheten på viftene - lot dem stå på automatisk. Har bare vært oppe i rundt 80 grader under langvarig spilling. Viftene er jo helt lydløse, men innimellom så trekker de pusten i noen sekunder og så er det stille :-)

 

PS! Dette kortet kommer jeg til å selge etterhvert. Send PM om noen er interessert. Har egentlig ikke lyst til å kvitte meg med det kortet siden det er så bra, men har ingen prosjektet hvor jeg kan bruke det :-(

Har et HTPC-prosjekt på gang, men trenger et halvhøyt kort der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...