Gå til innhold

50/50Mbit fiber fra Telenor, utrolig trengt etter installasjon av TV i tillegg


Anbefalte innlegg

Hei du.

 

Historien er som følger. Etter å ha vært avspist med en myglet 5Mbit-linje fra NGT i alle år, flyttet jeg og så til min store glede at jeg kunne få fiber-linje fra Telenor. Det ble bestilt, kabel trukket og installert i PC-rommet, Zyxel-routeren som kom i posten ble stuet bort i et skap og en Asus Dark knight stod for fordeling av linjen. So far, so good.

 

Så fikk vi det for oss at vi skulle få TV via fiber i samme slengen. Montøren kom, og Zyxel-routeren måtte frem igjen. Ellers funket ikke noe.

 

Så da er altså linjen min som følger: fiberboks -> Zyxel-router -> Asus Dark knight -> PC-er.

Det går også to kabler fra Zyxel til to TV-bokser i huset.

 

Problemet i er at linjen nå har blitt svært ustabil. Sjekker jeg med speedtest.net, får jeg opp ca. 45Mbit (samme som før), men i bruk er linjen tidvis treg. Sider laster ikke ferdig, spill og Skype disconnecter eller har fryktelig høy ping, Netflix henger seg opp, etc.

 

Et greit eksempel er på Steam, hvor jeg har brukt litt penger nå i julen. Laster jeg ned et spill og ser på båndbredde-bruken, ser linjen ut som en sinus-kurve (bølge). Opp til 2-3MB, og så ned til 0. Opp til 2-3MB, og ned igjen..

 

Telenor syns det å bruke Zyxel-routeren er en god idé, og foreslår å bruke et trådløst aksesspunkt for å forbedre den råtne rekkevidden.

 

Noen gode tanker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen gode tanker?

Hvilken Zyxel router har du?

Jeg satte nylig mine foreldres Zyxel router(Zyxel P-2812) i bridgemodus, som de bruker til TV/internett/telefon (Viken Fiber, Altibox). Og tok heller i bruk en mer stabil og kjapp router for internett, mens TV og telefon fortsatt blir tatt hånd om av Zyxel routeren.

 

Aner ikke om telenor tillater bridgemodus på routerene de bruker dog :hmm:

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...