Gå til innhold

Illegal streetracing er barnslig!!


Anbefalte innlegg

For å starte, hiver jeg ut en banal påstand: "alle" kan kjøre fort på veien. Gi full gass og kjøre rett frem. Sikkelig tøft!

 

Nei, det er overhode ikke tøft! Det er så lite tøft og manlig at jeg kommer ikke på ord. Man er en super egoist som ikke tenker på andre som ferdes på samme veien som deg. Ja du påstår du har kontroll hører jeg, men har du kontroll på de andre på veien? Du styrer antagelivs også elg og rådyr også du. Har du kontroll over de delen du som selvlært mekaniker har montert?

 

Jeg svarer litt på det selv jeg. Du kan aldri forutse hva andre gjør på veien. Kommer du i 150-200 km og kjører forbi en annen bil skremmer du vettet av sjåføren, garantert! Bare et eksempel. Dyr? Det ble påkjørt en Ulv av toget i Grorud dalen. Dyr er det overalt og de skremmer vettet av deg når de dukker opp. Ved 150-200km øker presset på de fleste delene i bilen. Mye kan skje.....

 

Sist men ikke minst: du sier du har kontroll. Kontroll er en illusjon. Ingen har egentlig kontroll. Ingen vet hva som skjer i neste sekund. Når folk sier de har kontroll i en bil, da mener jeg de juger! Du kan ikke kontrolere omgivelsene og bilen sine deler.

 

Har vært opp i mange slike diskusjoner om gatebiler. "Fy f***, det var så tøft når vi dro forbi der i 220 km...." Da pleier jeg å spørre om hvorfor dem ikke heller begynner å kjøre om kapp på bane mot andre? For å vise hvor raske de er. "Nei, det er kjedelig. Mye tøffere på veien" er standard svaret som kommer. Da klarer jeg ikke å holde igjen: Da er du ikke tøff nok! Du har ikke baller nok til å måle krefter mot andre. Du vet du blir frakjørt!

 

Nå har det kommet til dette med gatebil treff på baner. Vel og bra at mange for kjørt fra seg på banen. Dessverre ser jeg to farer i det:

1: sikkerhet til sjåførene. Hva skjer den dagen noen ruller sikkelig der ute på banen og skader seg sikkelig? Da kommer "hylekoret" med pressen i spissen....

2: sikkerheten til publikum. Ser usikkert ut på bilder jeg har sett. Samme her, skjer det noe kommer "hylekoret" med pressen i front.

Jeg har ikke noe mot gatebil, men redd for ulykker skal rive ned alt som er bygget opp.

 

Nei, dere som synes streetracing er tøft og gjør deg mannlig når du skryter av det: vis oss hvor tøff du, ta steget til å bli lovlydig på veien og kjør bil på en banen av et slag eller rally. Og dere som fortsetter på veien: kom ikke å kall deg en mann og si du er tøff... Selv har kjørt rallycross med over 270hk og har nesten alltid kommet sist, men jeg er flere ganger tøffere enn dere streetracere.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Videoannonse
Annonse
Jeg reagerte etter å ha sett ett klipp fra TV2 Nyhetene 07.10.02 om en person som kaller seg "BE_4_U"

Han påstår at de har full kontroll over bilen. omgivelsene og alle hestekreftene (i denne saken opp til 600 HK)

Han sier også at han og "sine" vil komme til å fortstette med denne "sporten" til det offentlige lager egen bane for street racing.

1240755[/snapback]

Vel, nå vet vel de fleste hvem denne "BE_4_U" er, og de vet også at han KAN kjøre bil og har kjørt bil i mange mange mange år, og har drevet stort sett med trimming av Sierra Cosworth, og rævkjørt disse på diverse baner i Norge til publikums ville begeistring. Så jeg tror ikke jeg ville vært redd om jeg møtte han i 300 km/t i en tunell (Det var sansynligvis det klippet du så på nyhetene?), enn en med fersk lapp i 150 km/t i en tunell...

 

Har ingenting i mot streetracing så lenge det er i nogenlunde kontrollerte former.

Slutt og grin...

Endret av pZion
Lenke til kommentar

Mange som driver med Illegal street racing sperrer gjerne av den aktuelle veistrekningen eller at en står i hver ende med f.eks. walkie talkie og sier i fra når det er klart. Når de gjør det på den måten synes jeg det bare er tøft og morsomt!

 

Derimot kjøring blant "vanlige" billister hvor man utøver farlige forbikjøringer o.l. bare for å komme først frem til et mål, det synes jeg er helle mindre smart. Det er ikke moro hvis du får et liv på samvittigheten kun fordi du skulle ha det litt morsomt med gutta en sein lørdagskveld.

 

Edit: Det at folk skryter av å ha kontroll på en bil i 200 km/t er greit, men INGEN kan bestemme over hvilke elementer som plutselig kan dukke opp i veibanen. Jeg har også skjønt at det er vanskelig å bestemme over billister du møter, da de plutselig kan sovne, fikle med cd-spilleren eller liknende og havne over i motsatt kjørebane.

Endret av 240b230ft
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
bluesmoke  Postet 30/10-2006 : 19:49

  SELV ELSKER JEG FART OG SPENNING. MEN HAR STOR RESPEKT FOR ANDRES HOLDNINGER OG MENINGER. JEG BARE DRITER I DEM, ENKELT OG GREIT.

 

Vist du sier du har STOR respekt for andre sine meninger og mener at det og drite i dem er respekt , så ville jeg tenkt meg om en gang til..

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...
hva skal man si ? hvem bryr seg hva andre mener?

  fart er gøy enket å greit.

1399011[/snapback]

 

skal si meg enig i at fart er gøy, er jo få ting som er så gøy som det, men jeg bruker hu såppas at jeg aldri kjører overevne.

så klart jeg gir gass innimellom men faen a, ligger ikke i 200km/t forde..

 

faren min jobber på et sted de bygger biler for handikappede folk og der har jeg sett altfor mange unge som trenger biler fordi de har kjørt av med bil i stor fart..

 

TENK DERE OM KARER!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Street racing is fun!  :woot:

Og alle venter spent på begrunnelsen....og ikkje dra inn The Fast and the furious her

1311430[/snapback]

 

Å herregud... Det er gøy å kjøre bil, punktum. Dessuten har mange stort behov for at alle i byen skal vite om dem og bilen deres.

 

 

Dere må forresten huske på at her er det snakk om streetracing. Et skremmende antall av dere er tydeligvis mindre begavede i det engelske språket og skaper forvirring i diskusjonen, street er nemlig gate på engelsk. Altså kjøring på åpen gate (også riksveier o.l i denne sammenhengen). Det er helt på trynet. Du setter deg selv og andre i fare. Kjøring på bane, eventuelt få stengt av en gammel riksvei og kjøre litt der er greit for meg. Om en smarting kjører av veien i ei humpete 60-sone er ikke mitt problem. Så lenge veien er stengt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hmm det er ren idioti å kjøre i 180+ på vanelig veier,

 

Men må nesten si at det ekke så ille det de driver med i norge i forhold til nede i saud arabia eller hva det heter(plassen med mange olje shaker)

 

http://www.youtube.com/watch?v=oAdlsIwmf5E

 

De er SJUKE i huet

7711233[/snapback]

 

 

 

ville nå si at det er ren idioti å krysse 100 på norske veier da.... tror ikke veien her i dette landet er laget for å kjøre bil på i det heletatt egentlig jeg men men.....

Lenke til kommentar

Da har du ikke kjørt på E6 innover mot Oslo i alle fall, for der kunne grensen med fordel vært høyere, også sydover mot Sarpsborg. Jeg skal ikke skryte på meg noe, men har vært oppe i 210 uten å ha følt det var uforsvarlig, bare pga at veien er bra..

 

Når det gjelder temaet street-racing, så er det ikke barnslig, men til de grader så uforsvarlig. Om de får til å kjøre på garantert lukkede veier, da kan de gjerne kjøre som de vil for min del. Da er det bare deres ferdigheter som bestemmer kjøremåten, og de kan gjerne kræsje, kunne ikke brydd meg mindre. De setter egne liv på spill, og det er mange av de klar over!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Da har du ikke kjørt på E6 innover mot Oslo i alle fall, for der kunne grensen med fordel vært høyere, også sydover mot Sarpsborg. Jeg skal ikke skryte på meg noe, men har vært oppe i 210 uten å ha følt det var uforsvarlig, bare pga at veien er bra..

 

Når det gjelder temaet street-racing, så er det ikke barnslig, men til de grader så uforsvarlig. Om de får til å kjøre på garantert lukkede veier, da kan de gjerne kjøre som de vil for min del. Da er det bare deres ferdigheter som bestemmer kjøremåten, og de kan gjerne kræsje, kunne ikke brydd meg mindre. De setter egne liv på spill, og det er mange av de klar over!

7828079[/snapback]

 

er fra bergen jeg å har hørt at dere i oslo ikke liker oss med innlært talefeil så holder meg langt vekke fra oslo :p men men det kan godt hende dere har fine veier der men her er går det i grus med ifa smeltet å annet svart oppå.....

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 6 måneder senere...

ta heler og "råne" på gata så minsker du skjangsen på at de i din bil og de andre som kjører på veien til at de dør eller blir skaddet i en bilulykke!!

 

når du da syns det er litt kjedlig med all denne type kjøringen så stikker du på gatebil :thumbup: , leier bane med noen kompiser eller melder deg in i en klub så får du kjørt litt onklig fort under kontrolerte forhold...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...