Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er i gang med en oppgave hvor jeg skal gjøre en del beregninger til en simulering, samt hente inn data fra en sanntids-kilde (helst over nettet) og sammenlikne disse grafisk. Det er snakk om enkle 3D geometriske figurers bevegelser (bokser og sylindere) som på enklest mulig vis skal visualiseres i et intuitivt og enkelt brukergrensesnitt.

 

Jeg er relativt kjent med programmering for å løse større beregninger, men har lite eller ingen erfaring med sanntidsprogrammering. Dette er i utgangspunktet et ganske enkelt problem som kun går på å eksportere data fra en kilde til en annen slik at jeg kan visualisere dette i visualiseringsprogrammet.

 

Det jeg derfor lurer på er om noe har gode ideer til hvordan jeg kan få dette gjennomført enklest mulig. Finnes det noen enkle løsninger for å kunne hente inn sanntids-data over nettet og importere dette inn i visualiseringsprogrammet mitt? Og isåfall, hvilket program/programeringsspråk burde jeg benytte for å visualisere dette? Beregningene jeg gjør kan gjøres i f.eks MATLAB, og jeg vil også ha disse eksportert til visualiseringsprogrammet på en enkel måte. Sistnevnte problem kan skje lokalt på maskinen uten nettilkobling.

 

På forhånd, takk for alle svar!

 

Christian_

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sanntidsprogrammering er noe annet, da har programmet tidsfrister på millisekundnivå som MÅ overholdes for at programmet skal være gyldig.

 

Generelt så er det alltid raskest å bruke et programmeringsspråk som du kan fra før. Så der kan jeg ikke hjelpe deg.

 

Ser ikke problemet? Python er mer enn raskt nok for å klare dette.

Lenke til kommentar

Hei

 

Masse gode forslag her! Jeg har også tidligere kikket på Python, og har mer eller mindre bestemt meg for at det er det beste alternativet for meg. Jeg har i første om gang brukt MATLAB for å lage en simulert ekstern kilde som eksporterer data til programmet mitt. Jeg oppdaget også VPython for noen dager siden og har etter litt prøving og feiling funnet ut at det er det jeg kommer til å bruke til 3D-visualiseringen. Det var akkurat noe slikt jeg så for meg.

 

Utfordringen nå blir å finne en måte å importere data til programmet fra de eksterne kildene. Måten jeg løser koblingen MATLAB->Python er nå ganske enkelt gjennom å bruke en fil som oppdateres jevnlig med data og leses inn i Python-programmet fortløpende. Dette fungerer egentlig veldig greit, men om noen har gode forslag til andre måter å gjøre dette på er jeg åpen for forslag. Importering av data over nettet burde kanskje også kunne løses på en liknende måte?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...