Gå til innhold

Trådløs-trøbbel med konsoller


XE800

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har trøbbel med at konsollene mine ofte ikke kommer på nett.

 

Jeg har fiber fra Canal Digital og det er to uttak på fiberboksen: ett brukes til ethernet-forbindelse til min stasjonære PC (her har jeg aldri trøbbel med noe) mens det andre uttaket går til en trådløsruter (D-Link Rangebooster N 650).

 

Enhetene som benytter seg av trådløssignalene er en Android-mobil, et Android-nettbrett, en Amiga (disse tre har aldri trøbbel med å koble til), en PS3, en Wii U og en 3DS. De tre sistnevnte sliter ofte, og meldingene som kommer opp tyder på at det har noe med DNS å gjøre.Og det virker som de sliter mer med å komme på nett når PCen er i bruk av en eller annen grunn.

 

Å restarte trådløsruteren hjelper "alltid" når det kommer til PS3en, men det er litt slitsomt å gjøre i lengden og burde være unødvendig. Og 3DSen er enda vanskeligere å ha med å gjøre, her aner jeg virkelig ikke hva som avgjør om den kommer på nett eller ikke. En sjekk i ruterloggen viser at den tilsynelatende kobles på helt fint for så i neste sekund å bli "deauthenticated".

 

Signalene er alltid gode (bor i en liten leilighet og det er fri sikt fra ruter til alle enheter). Ruteren er oppdatert med siste firmware. Den eneste endringen jeg har gjort i oppsettet er å filtrere tilkoblinger via enhetenes MAC-adresser (å slå dette av hjelper ikke på problemene mine).

 

Feilmeldingene jeg får:

 

PS3: "Det oppstod en feil under kommunikasjonen med serveren. Det er en DNS feil"

 

WiiU/3DS: "Could not connect to the internet. The security key or DNS may have been entered incorrectly"

 

Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre for å fikse dette? :S

Endret av XE800
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan er den andre routeren satt opp? Er den koblet i WAN- eller LAN-port, og kjører du DHCP-server på begge to?

 

Hm, skjønner ikke hva du mener med "den andre". Er vel bare en ruter? Fra fibermodemet går en kabel til "internet"-inngangen på trådløsruteren. Det er fire LAN-porter på ruteren, ingenting er koblet til dem. Hvis DHCP er standard, så er det det som kjøres :p

Lenke til kommentar

Sjekk hvilke ipadresser og gateway du får på enhetene dine.

Disse skal være 192.168.0.xxx og 192.168.0.1.

 

DIR-635 kan i likhet med andre produkter fra D-link være litt "mentale" og slite hvis du har en mandagsutgave. Prøv å finn siste firmware på D-link sine nettsider og oppgrader routeren.

 

Det kan hende at bytte av krypteringstype i router kan hjelpe. Videre kan du teste nærmere router (samme rom) om du bruker Wii eller 3DS langt unna routeren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...