Gå til innhold

HDD dukker ikke opp som brukelig disk etter SSD-installasjon


schpa

Anbefalte innlegg

Hei!

Kjøpte en SSD for noen uker siden, installerte Win7 på den og bestemte meg først i dag endelig for å gå gjennom bryet for å få installert den gamle harddisken i en 5.25" slot ettersom SSD-en tok den siste.

Alt gikk fint, jeg fikk startet opp Windows fra SSD-en men av en eller annen grunn nekter harddisken å dukke opp som skrivbar sammen med SSD-en.
Enhetsbehandling registrerer enheten, og det som er enda rarere er at på BIOSen er den satt som øverst på Boot Priority mens SSD-en ikke engang er på den listen, og allikevel starter PC-en med Windows som er på SSD-en.

Men allikevel har vi enda ikke kommet til det merkeligste, for mens jeg sitter her og skriver med operativsystemet som er installert på SSD-en dukker denne SSD-en opp som en "enhet jeg trygt kan fjerne" nede i høyre hjørne. Så jeg kan altså trygt fjerne SSD-en jeg kjører operativsystemet fra?

Jeg skjønner ingenting jeg.

Om noen kunne hjelpe meg å komme til bunns i dette hadde jeg vært veldig takknemlig.

- Schpa

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å ta det siste først - at SATA kommer opp med 'trygg fjerning' er ikke uvanlig. Det er knyttet til driveren for diskkontrolleren. Men antagelig skjer det ingenting om du forsøker.

 

For å sjekke status på disken må man bruke Diskbehandling. Se min signatur.

Endret av Hårek
Skrivefeil
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alright, da har jeg løst alt av problemer med at SSD-en ikke var satt som nr. 1 boot og at HDD-en ikke dukket opp som brukbar disk. Så det viktigste er unnagjort, den siste tingen er jo en bagatell, men fortsatt litt unødvendig å ha et lite ikon om fjerning av en SSD jeg kjører systemet på da. Liker ryddighet :)

På diskbehandling står det at HDD-en er systempartisjonen, noe som bare er løgn, haha, for å si det sånn, men at SSD er boot, page file, crash dump og alt det der. Hvordan får jeg ordnet på dette?

Endret av schpa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...