Gå til innhold

Jobbe på Big Bite?


lollo_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Aldri jobba der før... Men merkelig nok har jeg vert ganske fast kunde der de siste 7 åra....

 

De står da der å pakker smørbrød dagen lang.

 

- Du må kunne vaske deg på henda

- Slå inn litt ting på kassa

- Bytte poser inne i Juice dispenserene

- Opplyse om at dressing er 5 kr ekstra å betale (helst etter kunden allerede har betalt)

- Vite forskjell på agurk og paprika

- Vite forskjell på roastbiff og peperoni

- Vite forskjell på grovt og vanlig brød

- Høre etter hvilke grønsaker kunden vil ha på smørbrødet (noe dem aldri greier uansett)

- Vite at sylteagurk OGSÅ er eg grønnsak, og at mange faktisk liker det.

 

Og ikke bruk snus mens du er på jobb!

 

- Med andre ord, trenger du ikke være rakketforsker for å jobbe på big bite.

- Helst bør du være blond med store pupper og tights (virker det som)

 

når du er under 18 får du ikke jobbe mer en et bestemt antall timer i uka (husker ikke hvor mange), dette kan gjøre det litt mindre atraktivt å ansette noen som er under 18...

 

På en annen side, dem selger ikke røyk eller øl der, så du har lov til å stå i kassa etter loven.

 

Lønnen din vil vel heller ikke være helt ekstremt god om du er under 18, men bedre enn ingen ting.

Endret av Skipstrixxy
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
BB er ren kjeltringstrek som kommer til å holde på til en med myndighet går inn og avslører svindelen. De som driver BB avdelinger i dag er i flertall unge mennesker med begrenset utdanning samt mennesker med utenlandsk bakgrunn. Alle uten mulighet til å forstå rekkevidden av den avtalen de underskriver. Etter at de har skrevet under, vil de gå i minus, noe som blir forklart med oppstartskostnader. Siden har man bygget opp så mye gjeld at man opplever at man må jobbe enda mer og enda hardere for å kunne redusere gjeld. Så er man fanget. Faktum er at det ikke er noen av disse butikkene som tjener penger. Det bevises ved at butikken går i minus dersom driver selv ikke står i butikken. Dette er definisjon på et underskuddsforetak. Dersom man først må jobbe foretaket opp i null før man tjener penger, så er det et underskuddsforetak. Dersom du vurderer å inngå en avtale med disse kjeltringene, så be om å få fremlagt et regnskap for den aktuelle avdelingen som beviser at avdelingen er et overskuddsforetak. Det vil si et foretak som minimum går i null dersom driver ikke nedlegger timer i butikken. DET FÅR DU ALDRI!


Lenke til kommentar

Eg er einig i at det er lurt å lese nøye over kva som står i arbeidskontrakta, men når det er sagt så speler det ikkje så stor rolle for arbeidstakaren om bedrifta tjener penger eller ikkje.

Du har uansett rett på den avtalte lønna, og dersom bedrifta går konkurs og ikkje kan betale så vil du få lønna frå lønnsgarantiordninga.

Dersom arbeidsgiver prioriterer andre kostnader før dei betalar ut lønn så kan du som arbeidstakar sjølv begjere bedrifta konkurs slik at du får utbetalt lønna som du skal ha.

 

 

Så lenge du er over 15 år så legger ikkje arbeidsmiljølova så store begrensningar for korleis du kan arbeide. Dei viktigaste begrensningane er at arbeidet ikkje skal hindre skulegangen (dersom arbeidstakaren fortsatt går på skule), at ein ikkje kan jobbe meir enn vanlig arbeidsveke (8 timer per dag, 40 timar i veka) og at ein ikkje kan jobbe etter kl 21 om kvelden.

 

Om ein er over 15 år kan ein også underskrive sin eigen arbeidskontrakt.

 

 

Reint juridisk sett så er det heilt uproblematisk å sette ein 16 åring til slikt arbeid.

Men det er ein del arbeidsplassar som gjennom interne regler kun vil ha myndige personar som arbeidstakarar. Sjølv om ein som arbeidstakar i stor grad er beskytta mot å bli holdt personleg ansvarleg for eventuelle uhell og kostnadar som ein påfører virksomheita (dersom det ikkje er gjort med vilje), så vil det være lettare å holde ein myndig person ansvarleg.

 

Særlig i stillingar der den ansatte styrer med pengar eller har eit låseansvar så er det vanlig at arbeidsgiver krever at personen er myndig, men det er ikkje er krav etter lovverket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...