Gå til innhold

Renten kan komme til å stige allerede torsdag i neste uke.


Gjest Slettet+9871234

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9871234

Har ca 16.000,- i lån totalt og 7-sifret beløp i banken.

 

Jeg har null i gjeld og vil nyte godt av en renteheving og skattelette. Det er best for meg på kort sikt om jeg kun ser på lommebokas tykkelse.

 

Mitt største ønske er høyere rente, høyere arbeidsledighet og boligkrakk - eller normalisering av boligpriser som enkelte vil kalle det.

 

Boligprisene faller jo nå. Grunnen kan være at renten ikke ble senket og at man forutser en renteheving med en blå blå regjering.

 

I de siste åra er det bare partipamper under AP som har fått seg bolig.

 

Har du noen offisiell statistikk på dette eller er det en lettvint løgn beregnet på lettlurte fjortiser? Det tar tid å lese og kommentere slikt tøv. Kan du ikke respektere andres tidsbruk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

 

 

KrF og Venstre kan komme til å se at de har vært med på å innsette en uansvarlig regjering som vil rasere velferdsstaten og kjøre norsk økonomi i grøften. I sin erkjennelse velger de å støtte Ap om Høyre ikke greier å vingeklippe FrPs uansvarlige pengebruk nok. Høyres løfte om 25 milliarder i skattelette er uansvarlig nok. Det fikk KrF og Venstre surt erfare i Bondevik II regjeringen.

Får FrP mye igjennom av sin økonomiske politikk kan en blå blå regjering bli et kortvarig eksperiment. De som til stadighet viser til USA (hvor Ketil Solvik-Olsen er utdannet) ser hvordan det i skrivende stund går der.

 

 

 

Jeg synes du er litt vel pessimistisk på forhånd nå. De driver jo med å forsøke å holde seg innenfor handlingsregelen etter hva partiene selv har luftet, men de skal nok snu en del steiner for å klare nettopp det.

 

FrP får ikke igjennom mye av sin økonomiske pengebruk :green:

Det tipper jeg. Men, de får gjerne bidratt til en bedre veiutbygging og en del småting.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det er skråsikkert at FrP får finansministeren. Men, det kan jo fort hende det går slik i og med at de skal fordele de gjeveste postene seg i mellom.

 

Uansett kan jo ikke en "Siv Jensen som finansminister" gjøre hva det enn måtte være hun ønsket å diktere, hun må ta hensyn til alle fire partier i sitt arbeid.

 

Ellers synes jeg alle som godter seg over høyere arbeidsledighet bør skjerpe seg. Det kunne jo hende det rammet DEG SELV også, så får du se hvor leeenge de pengene på bok får stå å rentegjøre seg før du blir tvunget til å bruke av dem. :rofl:

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Jeg tror ikke det er skråsikkert at FrP får finansministeren. Men, det kan jo fort hende det går slik i og med at de skal fordele de gjeveste postene seg i mellom.

 

Ellers synes jeg alle som godter seg over høyere arbeidsledighet bør skjerpe seg. Det kunne jo hende det rammet DEG SELV også, så får du se hvor leeenge de pengene på bok får stå å rentegjøre seg før du blir tvunget til å bruke av dem. :rofl:

 

Det er vel utelukket at de får untenriksministeren. Noen mener det vil ødelegge Norges renome ute i verden. Evig eies kun et rykte. Omdømme har også en pris.

 

Har jeg godtet meg over høyere arbeidsledighet? Jeg bruker økonomisk analyse på det som skjer. Er du også for sen(t)SUR?

Lenke til kommentar

 

 

Har jeg godtet meg over høyere arbeidsledighet?

Nope. Jeg bare svarte litt generellt på flere poster samtidig. Det var ikke deg jeg siktet til.

 

 

 

Mitt største ønske er høyere rente, høyere arbeidsledighet og boligkrakk

 

Derav at jeg heller ikke quote't noen. Vennligst ikke kall meg sur :)

 

Jeg synes det i motsetning til deg er litt spennende (med forbehold om at du synes det er spennende, men på et annet vis enn hva jeg synes) å se hvilke løsninger som kommer på bordet, og selvfølgelig de økonomiske rammene for disse.

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Jeg synes det i motsetning til deg er litt spennende (med forbehold om at du synes det er spennende, men på et annet vis enn hva jeg synes) å se hvilke løsninger som kommer på bordet, og selvfølgelig de økonomiske rammene for disse.

 

Jeg kan gi dem som forhandler et råd. De kan jo begynne med å gjøre det enkelt for seg selv. Med en begrunnelse om at de ikke har tid til å gjøre store endringer i det budsjettet de overtar, kan de fortsette med å kjøpe sunn (hva er det??) popularitet ved å:

  1. Bevilge 10 millarder til bedre eldreomsorg, psykisk helsevern og rusmisbrukere. Det antar jeg det er rom for innenfor handlings-regelen siden Johnsen har signalisert at de vil redusere bruken innenfor regelen ned mot 2 %.
  2. Skumme fløten av oljefondet som settes i et kontantfond til langsiktige kontinuerlige infrastruktur investeringer. Det er ikke vanskelig å utarbeide mål på om noen markeder er overvurdert. Mer langsiktig tiltak dette. Men programfestes nå.
  3. Se på om de ulike budsjettbegrepene, strukturelt, oljekorrigert etc. kan forbedres. Det samme kan gjøres med inflasjonsmålet. Kan det (KPIA) forbedres?
  4. Mindre kosmetiske endringer i Johnsens budsjett.

Jeg sier dette fordi jeg mener det kan være bra for Norge og ikke fordi jeg elsker de blå.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Sikkert et bra innspill det. Uten at jeg er særlig ombord innen økonomi-faget.

 

Johnsen er sikkert ingen dårlig økonom, men de gjorde noe upopulært ved å stramme så mye inn. Det vitner jo valgresultatet om.

Endret av G
Lenke til kommentar
SUNDVOLDEN (VG) Høyre hadde med seg rådgivere med ekspertise på finans og arbeidsliv da de startet forhandlingene med Frp tirsdag.

Tirsdag samlet partitoppene i Høyre og Frp seg på Sundvolden hotell i Hole for å forhandle om prioriteringene i Erna Solbergs regjering. Med seg har de utvalgte rådgivere med bakgunn fra kommunikasjon og aktuelle fagområder.

- Det vil være ulike personer avhengig av tema for dagen, mens noen vil være mer permanent, skriver kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i en SMS til VG.

Diskutert politiske prosjekter

VG får opplyst at Høyre under forhandlingene har satt på flere rådgivere, og at de knytter partiets talspersoner på de ulike fagområdene enda tettere til seg, enn i sonderingene. Disse bistår forhandlingsdelegasjonen fra både Stortinget og Sundvolden.

Hvilke rådgivere som er med, har sammenheng med hvilke temaer som er oppe i forhandlingene. VG får opplyst at det i løpet av samtalene tirsdag gikk inn på konkrete saker.

- Vi har snakket om det vi tror kommer til å være de viktigste prosjektene og de overordnede spørsmålene, sa Erna Solberg på en felles pressekonferansemed Siv Jensen tirsdag ettermiddag.

Finans-fokus

Blant staben Høyre hadde med seg til Sundvolden tirsdag er finanspolitisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe, Tore Vamraak. Han har jobbet som forsker innen forsvarsøkonomi og har jobbet med forvaltning av oljefondet i Norges Bank.
Også politisk rådgiver for stortingsgruppen, Jens Frølich Holte, har bakgrunn fra økonomi. Han har studert ved Norges Handelshøyskole (NHH) og prestisjefylte London School of Economics.
Høyres rådgiverkorps består også av nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høies rådgiver, Morten Skauge, og stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksens rådgiver, Magnus Thue. Sistnevnte er politisk rådgiver for arbeids- og sosialfraksjonen og er medredaktør i tidsskriftet Minerva.

Onsdag skal stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen Søreide også være på plass for å bistå i forhandlingene.

I tillegg til kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes, er også kommunikasjonsrådgiverne Rikke Sjøberg og Rolf Erik Tveten på hotellet. Tveten er kjent som Erna Solbergs taleskriver og er utdannet sivilingeniør ved NTNU.

Rådgiverne koordineres av leder av Høyres sekretariat, Lars Øy.

Styrket Frp-delegasjon

Frp har forsterket forhandlingsgruppen sin med et sekretariat som vil skifte på å støtte forhandlingsutvalget fra Sundvolden og Stortinget.
Da forhandlingene startet tirsdag hadde også Frp med seg rådgivere med ekspertise innen finans: De to politiske rådgiverne Jørgen Næsje og Brage Baklien er begge politiske rådgivere for finansfraksjonen. Sistnevntes forbilde er ifølge TV2s velgerguide Margaret Thatcher.
Også politisk rådgiver for helsefraksjonen på Stortinget, Jon Georg Dale, bistår Frps partiledelsen under forhandlingene. Han har vært Volda Frps ordførerkandidat og er tredje vararepresentant til Stortinget for Møre og Romsdal.
Spesialrådgiver og ansatt på Frps partikontor, Helge Fossum, er også med.
I lydisolert rom
Forhandlingsdelegasjonene er svært skjermet på hotellområdet i Hole:
De har et eget konferansebygg til disposisjon, og selve forhandlingene foregår i et lydisolert rom med vinduer uten innsyn. Gardinene er trekt for av sikkerhetshensyn.
I dette rommet sitter Høyre og Frps offisielle forhandlingsdelegasjoner:
Høyre-leder Erna Solberg har med seg de to nestlederne i partiet, Bent Høie og Jan Tore Sanner. Frp-leder Siv Jensen støttes også nå som i sonderingene av nestlederne Ketil Solvik Olsen og Per Sandberg, i tillegg til generalsekretær Finn Egil Holm.
Utenom den korte pressekonferansen tirsdag ettermiddag har hverken partilederne eller øvrige personer fra forhandlingsdelegasjonen vært tilgjengelige. Da de skulle spise middag tirsdag kveld, tok de bakveien inn til hotellets restaurant.
Erna Solberg sa tirsdag at hun ikke har et klart svar på hvor lenge forhandlingene vil foregå.

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Gearing f.eks. eller Bolig og utleiemarkedet. Take your pick.

 

Så du mener at med

  1. Et Dr Scientemne i matematisk finans ("Dynamisk verdipapirprising") så vet jeg ikke hva eksotiske produkter som en opsjon på en future, en opsjon på en opsjon eller andre mer eksotiske derivater og finansielle instrumenter er?
  2. Eller mener du at jeg skulle investert i gearing produkter?

Nå er du langt på viddene flesvik. Denne trådens tema er at renten kan bli satt opp med den blåblå regjeringen om de strør om seg med de pengene de har lovt.

 

Nå når de er på vei i posisjon er de langt mer vage enn de var i opposisjon med hvordan de ulike prosjektene skal finansieres eller hvor de skal hente penger fra. Jeg er langt fra den eneste som har observert denne forventede populistiske kamelonpolitikken. Det er et gjennomgangstema i nyhetsbildet.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

 

Så du mener at med

  1. Et Dr Scientemne i matematisk finans ("Dynamisk verdipapirprising") så vet jeg ikke hva eksotiske produkter som en opsjon på en future, en opsjon på en opsjon eller andre mer eksotiske derivater og finansielle instrumenter er?
  2. Eller mener du at jeg skulle investert i gearing produkter?

Hvorfor er Røkke rik? Hvorfor er Stordalen rik? Hvorfor er Olav Thon rik?

Se om du finner en eneste "riking" i Norge som har tjent sin formue uten hjelp av lån.

 

Kan ikke du fortelle meg om hvor Røkke ville vært uten gearing?

 

Fakta er enkle: Kan du finnanser så vil du låne mye for du får mer ut av pengene du låner enn du betaler i renter på lånet (selvsagt til en større risiko). Eller hvis du vil være litt mer safe så kan man investere i bolig. Hvis du hadde vært smart og hatt lån nå på det du kunne hatt av boliger kunne du ha tjent latterlig store summer på det i løpet av noen tiår.

 

Men du har ikke noe lån. Det forteller at du ikke har kunnskapene som skal til for å få tilstrekkelig ut av finans eller bolig markedet, men heller har unngått risikoen.

Endret av flesvik
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Jeg ser at du redigerte denne

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1536847&p=21007154

 

posten som er kommentert her:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1512088&p=20534432

 

 

Du tok feil kgun akkurat som du har gjort så mange ganger her på forumet og som du gjorde også i denne tråden. Og det har du tapt mye penger på... og din troverdighet lider jo også en del som følge av dette.

 

  1. Tatt feil på hva?
  2. Tapt penger på hva?
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Du tenker vel på Norges Banks inflasjonsrapport. Ble den publisert i dag?

 

De bruker sikkert modellen NEMO

 

Models for monetary policy analysis (NEMO)
NEMO is based on the assumption that Norway with a national currency can determine its own inflation rate over time. Therefore, a model requirement is that monetary policy anchors inflation expectations and brings inflation back to target. In the model, it is assumed that economic agents take monetary policy into account and look ahead when making decisions concerning consumption, investment, wages and prices.
NEMO is a new-Keynesian DSGE model (dynamic stochastic general equilibrium model) with Keynesian features in the short to medium term and classical features in the long term. This means that due to the stickiness of prices and wages monetary policy can influence demand and thereby output and employment in the short and medium term. In the long term, however, output is determined by technology, preferences and the supply of factor inputs. NEMO is estimated using Norwegian data as a system based on a Bayesian approach.

 

 

http://www.norges-bank.no/en/price-stability/models-for-monetary-policy-analysis-and-forecasting/nemo/

 

Se også:

 

http://www.norges-bank.no/en/price-stability/inflation/

 

http://www.norges-bank.no/en/price-stability/monetary-policy-in-norway/the-objective-of-monetary-policy/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...