Gå til innhold

Ingen signal til skjerm - enten hovedkort eller CPU sin feil


kent project

Anbefalte innlegg

Hei en liten sak jeg har fått av en venn, m.a.o jeg skal fikse pc'n hans.

 

Det første problemet var at han skrudde den på, og den skrudde seg av nesten like fort... Den saken løste jeg greit.. Vifta til CPU satt ikke helt 100 % på plass...

 

Neste case ; Det er ikke noe tegn til liv i denne maskinen for det.. Skjermkortet er prøvd i en annen maskin, og det resultatet var positivt. Ergo vi kan utelukke skjermkortet som ett problem. Og minne er prøvd i alle tenkelige versjoner, så man kan vel utelukke dette også. Så da står jeg igjen med ett stk HK og en CPU som kan være feilen.. Hvordan kan jeg da finne ut om det er HK eller CPU "sin feil". ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei en liten sak jeg har fått av en venn, m.a.o jeg skal fikse pc'n hans.

 

Det første problemet var at han skrudde den på, og den skrudde seg av nesten like fort... Den saken løste jeg greit.. Vifta til CPU satt ikke helt 100 % på plass...

 

Neste case ; Det er ikke noe tegn til liv i denne maskinen for det.. Skjermkortet er prøvd i en annen maskin, og det resultatet var positivt. Ergo vi kan utelukke skjermkortet som ett problem.  Og minne er prøvd i alle tenkelige versjoner, så man kan vel utelukke dette også. Så da står jeg igjen med ett stk HK og en CPU som kan være feilen..  Hvordan kan jeg da finne ut om det er HK eller CPU "sin feil".  ?

 

 

Hei, det er to ting som slår meg etter jeg har lest det du skriver her; 1. Du har klokket cpuen for mye (om den er blitt klokket) 2. Du har brent cpuen, dette kan resultere i at du ikke får bilde på skjermen.

 

Du kan jo sjekke ut disse tingene, skulle det vise seg å ikke være noen av de, så må det være noe annet merkelig.

 

 

Mvh Glenn R. Brekke - ahrain - infocrew OsloLan 03

Lenke til kommentar

Riktig som han sier over her. Men kan være flere ting.

HAr du et defekt kort i en PCI slot eller en slot som er ødelagt så kan det være grunne og.

Har vært borti kanskje 50 pc`er som har vært utsatt for lyn-nedslag, og lynet har gått inn i maskina gjennom modemet/isdn kortet. Da har det vært helt svart bilde på maskina. Så tok jeg ut modemet/isdn kortet og da ble det bilde med en gang. Da har porten og kortet vært defekt. Så prøv å ta vekk alle kort fra HK undtatt skjermkort og start masina. Koble vekk alt som heter HD, cdrom, brenner osv.. Vis det ikke blir bilde da er det helt sikkert CPU eller HK. Prøv å sett inn en annen CPU, vis det bli samme da er det HK som er defekt.

 

Husk å resett bios slik at maskinen ikke er klokket, er det overklokket for mye som han over sier her så blir også skjermen svart.

Lenke til kommentar

For å kompletere noen opplysninger som ikke kommer frem da.

 

Den er garantert ikke overklokket. Men noe som også slår meg da med litt nærmere ettertanke, som jeg skrev, så satt ikke vifta til cpu som den skulle. Og den kan faktiskt ha brent seg av den grunn vel. Uansett rart makinen ikke har varslet på noen måte før den nådde så langt. Men alt er jo relativt.

 

Og jeg har prøvd alle deler hver for seg, med unntak av HK og CPU, Alt virker utenom de to. Men da skal jeg få tak i ett Socket A HK og en annen AMD prossesor, så jeg får prøvd disse hver for seg også..

 

Takk for all hjelp så lenge...

Lenke til kommentar

Mine foreldres pc slet også litt da jeg skulle starte den opp etter å ha fått den ferdig skrudd sammen fra Multicom. No signal stod det på skjermen. Det som hadde skjedd var at skjermkortet hadde løsnet litt fra AGP-porten slik at jeg måtte åpne maskinen og trykke det nedi. Det måtte et ganske stort press til for å få skjermkortet så langt nedi at det kom signal fra skjermen.

 

Kanskje skjermkortet ikke står helt nedi sloten?

Lenke til kommentar
...rart makinen ikke har varslet på noen måte før den nådde så langt...

 

Den skrudde seg av med en gang, ergo så ble den så fort varm at den ikke engang fikk sagt fra. Er vel lite som er mer varslende en en maskin som skrur seg av tvert...

 

Selvfølgelig, det skjønner jeg også, men da skulle den jo ikke brent seg i første omgang da.... Bare det som er en liten smule rart

 

 

------

Skal se litt på alle muligheter her jeg, både det med å "banke" ned kortet i AGP porten... Og se om jeg klarer å snuse opp ett godt gammelt PCI skjerm kort (ned å rote litt i kjelleren på jobb ja.)

 

Er bare så greit å finne det ut før en bestiller enten nytt HK ELER CPU

Lenke til kommentar
Du skriver at maskina skrur seg av med en gang du trykker den på, har eg oppfatta det riktig??

Det er ikkje død CPU, RAM, eller Skjermkort iallefall.

Min teori vil vere at PSU er for svak, åssn PSU sitter i maskina?

 

Hei Arve....

 

At den skrur seg av løste jeg enkelt, var vifta som ikke satt helt som den skulle på CPU; Så nå går maskinen uten å skru seg av, bare at det er ingen signal til skjerm. Så vi utelukker PSU, i værstefall skulle PSU klare bare cpu og skjermkort kopla til, siden alt annet er koblet ifra...

 

K

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...