Gå til innhold

GPU fysisk HW problem. Trenger smarte/alternative løsninger


Val3ntin

Anbefalte innlegg

Har et Radeon kort som krasjer.


FEIL:

"Display driver stopped responding" når jeg loader kortet. altså Timeout Detection and Recovery i Windows som restarter grafikkdriveren, for å forhindre blå skjerm. Testet i flere maskiner med ulike hw oppsett og forskjellige drivere og software versoner av CCC. Så er meget sikker på at dette er et fysisk hw problem.


RESEARCH:

Etter litt research fant jeg ut det mest sannsynlig er et spennings problem. Og tatt en prat med en ekspert på små elektronikk og reperatør som bekreftet at dette hørtes ut som (han kunne jo ikke garantere uten å prøve det selv) et spennings problem. Han foreslo å koble av hele vifta på gpu'n om jeg hadde mulighet for å kjøle det fra en kilde som trekker strøm fra et annet sted en selve gpu'n (eller koble vifta direkte på hovedkort/psu) siden problemet mest sannsynlig kommer av små eller dårlig kapasitet på kabler/overganger/kretser på selve kortet (Vet psu leverer nok strøm fra seg).


LØSNING så langt:

Her var det veldig små marginer og en spennings drop som utgjorde problemet. Løsingen som funker helt fint for min del så langt er å klokke kortet NED 2-3% og under sette viftehastighet til manuel for slippe hastighetsregulator som tar litt strøm. Har macroer med 40% (i windows) og 60% (under load) som jeg setter selv.


Kan seff lage et program som setter 40% eller 60% automatisk (så vifta blir semi automatisk hvis jeg kan si det sånn). Men det vil ta litt tid og er åpen for andre løsninger.

Kortet er et XFX Radeon HD 5870

(nei, ikke den enkle å lure løsningen som er opplagt her: kjøpe nytt)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres nå heller ut som om kjernen på kortet holder på å feile for min del, ettersom du er nødt til å klokke kortet ned for at det skal fungere stabilt og du får "displaydriver has stopped working."

Kjøleren er vel såpass god uansett at temperaturene holder seg akseptable med både 40% og 60% hastighet?

 

5870 kom ut i slutten av 2009, da har du fortsatt et år igjen på reklamasjonen, og XFX har vel forøvrig livstidsgaranti, så det burde være mulig å kontakte selgeren og få en erstatning.

Endret av arni90
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...