Gå til innhold

VG3- studiespesialiserig? tips?


Fredtu24

Anbefalte innlegg

Jeg gjør dette hvert år, få et innblikk i skoleåret som kommer på diskusjon.no. Så hvordan var ditt siste år på SP? Faglig og sosialt? Hvilke fag hadde du? Og hvordan var vanskelighetsnivået på fellesfagene? Hvordan vil du sammenligne de to første årene med det siste?

På forhånd takk

Endret av Fredtu24
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt siste år på SP var preget av mye russetid, og mindre lekser. Jeg gikk på et gymnas med inntakskrav på 50,0 poeng da jeg søkte der høsten 2010. Jeg ble faglig utfordret daglig og fikk meg mange nye venner som jeg garantert vil holde kontakten med lenge.

 

Jeg hadde følgende fag; kjemi 2, matematikk r2, biologi 2 som programfag på mitt siste år. Det gikk for så vidt greit, da jeg endte opp med svært gode karakterer i disse fagene. Når det kommer til fellesfagene var nivået ganske lett. Jeg merket at jeg måtte "knekke koden" i norsk, da det er et subjektivt fag, men det gikk greit.

 

De to første årene var klart mye bedre enn det siste, men alt i alt var disse tre årene svært vellykkede.

Endret av Potissimus
Lenke til kommentar

Siste året mitt på videregående husker jeg gikk fort. Selv om det var relativt mye prøver, så gikk det bra ettersom jeg siste året hadde nesten kun de fagene jeg ville selv :) (Ikke matte osv. for min del)

Hadde følgende valgfag: Historie og filosofi 2, politikk og menneskrettigheter og rettslære 2. De gikk veldig greit og var de fagene jeg likte best. Fikk god karakter, selv om jeg bommet litt på muntlig eksamen i politikk. Norsk er som sagt over et veldig subjektivt fag.

Du kan være heldig med lærer og få gode norsktimer du føler du får noe igjen for, eller du kan være skikkelig uheldig å få lite igjen. Vi hadde en veldig grei lærer som gikk gjennom leksa hver gang og som var veldig ordentlig. Samtidig som han ikke var fan av muntlig framføring, så eneste framføring vi hadde var særemne. Dette syns jeg egentlig var ganske greit.

Etter min mening var det siste året det beste, selvsagt også med tanke på russetiden i slutten av skoleåret.

Lenke til kommentar

Sisteåret mitt ble preget av mye arbeid for å komme inn på det studiet jeg ønsket. Hadde matte R2, biologi 2 og kjemi 2. Greide ganske gode karakterer i disse fagene. Jeg er derimot ikke like god i fellesfagene historie og norsk, og syntes jeg måtte bruke unødvendig mye tid på disse fagene for å få noe igjen for det. Men jeg synes opplegget med særemne/hovedoppgave i norsk var utrolig bra, da jeg fikk skrive om noe som jeg hadde stor interesse for (psykologioppgave om barns opplevelse av jødehat under første og andre verdenskrig, både fra jødesiden og den kristne siden). Mengden prøver og muntlige fremlegg var omtrent det samme som på tidligere år. Jeg hadde en bra russetid selv om jeg ikke drakk og festet hver eneste dag.

Lenke til kommentar

Siste året ble mye mer spennende faglig, men også litt mer krevende. Jeg hadde rettslære 2, politikk og spansk 3 som valgfag. Sosialt var 3. året fint. Jeg ble endelig kjent med folk og ei ny jente begynte i klassen som nå er min beste venninne.

Jeg feiret lite i russetida. Jeg hadde bukse, lue og kort og tok noen knuter, men det ble ingen festing. Det eneste jeg drakk var ølen som var nødvendig for knutene jeg tok.

Siste året var uansett det beste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...