Gå til innhold

Kalibrere Pioneer vsx-520


Anbefalte innlegg

Heisann. Når jeg skal kalibrere hjemmekino anlegget mitt med mikrofonen som fulgte med, får jeg opp feilmeldingen "noisy" hele tiden. Hvordan kalibrerer jeg manuelt. Problemet er at bak høyttalerne lager mer lyd enn de fremme.

 

Forsterker: Pioneer vsz-520

Høyttalere: Pioneer s-11

Endret av Lightblue
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noisy betyr at den oppdager støy i rommet, enten noe som durer, eller lyder som lages av folk.

 

De billigste forsterkerene har også billige romkorreksjoner, så man kan ofte få bedre resultater av å gjøre det manuelt.

 

Det er nokså enkelt. Det er ett menyvalg for manuel innstilling i menyen.

 

Her er det egentlig kun 3 ting du trenger å tenke på.

 

Den første er avstanden til høyttalerene. Her trenger du helst en laser måler (enklest) eller ett målebånd. Mål så avstanded fra ca senter av hodet ditt når du sitter der du normalt sitter til hver enkelt høyttaler.

 

Når det er stilt inn, så finner du den som stiller volumet til de forskjellige.

Her trenger du litt utstyr. Det beste er en dedikert dB måler, men du kan også bruke en app til en smarttelefon, selv om de ikke er like nøyaktige. Hold mikrofonen på dB måleren eller telefonen rett opp rett foran hodet ditt når du sitter på riktig sted.

 

Det første du må gjøre her er å justere litt på subwooferen. Den har noen knapper eller hjul bak.

Ett av dem skal være volum, og det andre noe med Hz. Sett Hz på maks. Volumet setter du 50-70% ikke fullt, da styrer forsterkeren resten av volumet. Start med å ha den på 50%

 

Så tilbake til menyen

 

Sett venstre front høyttaler til 0.0 dB, og ikke rør den. Skal få en susetone fra anlegget når du står i denne delen av menyen. Registrer hvor mye lyd som registreres på måleren/telefon. Prøv å bruk volumknappen til du får 70 eller 80 dB registrert. Dette er da referanse høyttaleren din

 

Gå så til neste høyttaler i menyen, og juster volumet på menyen (IKKE volumknappen) til den gir så likt utslag som mulig på måleren/telefonen. Gjenta dette på resten av den. Noen vil havne på pluss siden andre på minus siden.

 

Gir ikke suben nok volum, så må du skru litt opp på denne bakpå den.

 

Alle høyttalerene skal da ha samme volum nivå, og alt skal være klart til å brukes som du ønsker.

 

Den siste innstillingen er noe som heter Crossover. Dette stiller hvor skillet mellom subwoofer og høyttaler skal gjøres. Siden høyttalerene dine er såpass små så sett dette til 100 Hz. Hvis du har manualen som fulgte med høyttalerene, så står det gjerne på noen av de siste sidene hvilke frekvenser de takler. Som regel står det f.eks: Frequency response: 80Hz-20KHz (+/-3dB). Den første verdien er det du trenger å vite. Still Crossoveren til å være hakket høyere enn hva som er oppgitt siden målingene som regel på denne type høyttalere er jukset litt på. Står det 80, sett til 100. Står det 100, sett til 120 (eller om den har noe i mellom)

 

 

Den siste innstillingen Pioneer pleier å ha er for subwooferen. Denne har som regel 3 innstillinger, No, Yes og Plus. Sett til Plus, da spiller den mere med. Ikke noe ekstra volum osv, men den er med på ett par lydinnstillinger hvor den normalt ikke skulle hatt lyd, slik som Direct osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...