Gå til innhold

Augustfest 2013 – aspirant – Manual mode


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En forbedring fra det første. Mye pen natur blant bidragene og dette smyger seg pent inn i rekken av blinkskudd. Sprekt å ikke croppe, da dette bidrar at du blir en bedre fotograf og ikke hviler på Photoshop egenskapene. Skal jeg gi noe konstruktiv, så må jeg si at nabolaget du fotograferer er veldig typisk norsk, mer interessert i naturen i bunnen av bakken.

Lenke til kommentar

Takk til dere som kommer med tilbakemeldinger! Vurderer å ta DasMeister på ordet og rusle ned bakken på forrige bilde og se om det er noen motiv jeg finner der.

 

Planen for i dag var å ta mitt første splash dråpebilde. Ingen ting å si på innsatsen, jeg gikk faktisk tom for strøm på blitzen etter fjaksen hundre eksponeringer uten tilnærmelsesvis akseptabelt resultat. Suger på timing...

 

Mens jeg lader batteriene til blitzen funderer jeg på hva jeg skal gå for. Har lagt vekk splash bilder for i dag.

Lenke til kommentar

Du har ein fin komposisjon i det siste. Det er lurt å tenkja over om du vil at forgrunnen eller himmelen skal få "mest fokus"; kva er viktigast eller bidrar mest? Når du svarer på dette spørsålet så ser du at du (som oftast) ikkje skal plassera horisonten i midten. På ditt bilete så ser himmelen heller keisam ut ovanfor skyene, så det kunne kanskje gjort seg å fiksa på det. Då vert horisonten omtrent ein tredjedel på øverste halvdel.

 

Ein annan måte å tenkja på det er følgjande: Blikket følgjer vegen, kryssar sjøen og finn skyene. Då er "reisa" ferdig, for det er ikkje noko å sjå på over skyene. Difor bidrar ikkje den delen til noko. Eg er veldig glad i følgjande samanlikning: Ein målar må inkludera alt han vil ha med i maleriet, men ein fotograf må eksludera alt han ikkje vil ha med i fotografiet. Så ein kan alltid ha i bakhovudet "Kva bidrar ikkje til komposisjonen?". Då er ein på rett spor :)

Lenke til kommentar

Jeg kan være enig at bildet (#2) tåler en beskjøring i topp og bunn. Men det er allikevel noe mer interessant enn det jeg har klart å ta bilder av i Horten ;)

 

(Hvis det er Horten da ...)

 

For å svare under inspirasjon fra en anerkjent fotokunstner: "Horten it is..."

Nærmere bestemt tatt fra Øvre Keisemark, ca 20 meter fra min residens, og tårnet i bunnen er det som kalles Tårnegårdenl. I bakgrunn ser man enden av Karljohansvern og veien/brua over til det militære området utenfor Løvøya. Puh, ikke dårlig alt jeg har fått med meg på de to årene jeg har bodd i Horten. Leif Preuss bodde forresten rett borti gata her en gang. Nå er det dessverre bare meg igjen. :p

Lenke til kommentar

Tusen takk HelenaN og tomsi!

 

Her kommer resultatet av nok et snevert utvalg fra i går. Har hatt hendene fulle med andre ting, men jeg synes det ble greit nok til å være med her:

 

Dag 3:

 

post-296600-0-88212000-1375640329_thumb.jpg

 

Hus: EOS 650D

Objektiv: Canon 18-55mm IS II @ 18mm

ISO: 200

Lukker: 1/50s

Blender: F/3,5

Håndholdt

Konvertert til s/h i Adobe Camera Raw og slengt på vannmerke.

Bildet er noe beskåret.

Naturlig lys

Endret av aspirant
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger alle sammen :)

 

I dag er jeg ute på tynnere is en vanlig. Her kommer nemlig min debut på blomsterfoto:

 

Dag 5:

 

post-296600-0-40381100-1375763968_thumb.jpg

 

Hus: EOS 650D

Objektiv: Canon 18-55mm IS II @ 28mm

ISO: 100

Lukker: 4s

Blender: F/4

Tripod

Etterbehandlet Adobe Camera Raw og slengt på vannmerke.

Bildet er noe beskåret.

Speedlite 430EX II @ 1/64th power med softbox

 

Blitzen brukte jeg så manuelt som det er mulig. Jeg fant ut at 1/64th var nok, og jeg brukte rett og slett Pilot-knappen til å løse den ut. Dette ble gjort to ganger fra litt ulike vinkler i løpet av exponeringen.

 

Har mye å lære, og dette var en skikkelig utfordring. Nytt motiv for meg, nye teknikker, nytt og ukjent utstyr - kort sagt alt det denne utfordringen / festen handler om for meg.

Endret av aspirant
Lenke til kommentar

Huff, nå har jeg gjort et eller annet rart i prosessen. Bilder er ørten ganger mørkere her på weben enn i PS. Skal prøve å få det slik det skal uten å redigere selve bildet. Det må ha med lagringsmetode å gjøre tror jeg...

 

Edit: Fikk det ikke til, men det er noe bedre nå. Må lære meg litt mer om å gjøre dette riktig også...

Endret av aspirant
Lenke til kommentar

Takk skal dere ha!

 

Er det noen som kan fortelle meg hvordan dere går frem for å bevare bildet med mest mulig korrekte farger og lys når dere lagrer RAW til JPEG i PS?

 

Jeg bruker stort sett bare Camera RAW til etterbehandlingen, og slenger på en vannmerke i PS etterpå, så downsizer jeg for forumet og velger "Save for web". Når jeg får tid kan jeg få tatt et screenshot som viser den store forskjellen jeg får.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...