Gå til innhold

Augustfest 2013 - Mr. Sanders - "Still Life"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dag 1: Valgte DNs artikkel "Svenskene innfører meldeplikt for ledige"

Annet: Bildet er tatt i one go (kun ett bilde). Tapet som bakgrunn, sofa, bord og kopp hentet fra ungenes lekerom, vasen er en kork fra noe kjøkkensåpegreier, blomstene er Sanvitalia fra egen hage (disse blomstene er heldigvis små), ramma er fra IKEA og den pekende hånda er vennlig utlånt av dattera i huset.

 

9414790648_83d17bf3c3_b.jpg

Augustfest 2013 (Dag 1) by Loevhagen, on Flickr

 

Bruk av layers: Nei

Bruk av LightRoom: Ja

Bruk av Nik: Ja

Bruk av Pixelmator: Nei

Endret av Mr. Sanders
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Tusen takk for tilbakemeldingene. :) Det som er kjekt er at jeg bare delvis kan velge tema, da jeg har valgt å benytte de to kildene over som ramme for tematikken. Jeg fokuserer på å benytte minst mulig "triks" (dvs. unngå å benytte layers / lime inn ting). Ønsker å få alt / mest mulig i ett bilde slik jeg ser det for meg. Om jeg klarer det gjennom hele måneden er usikkert.

 

Lurer allerede på hvilke tema de to aviskildene gir av valgmuligheter i morgen. DET er litt skremmende, kjekt og utfordrende i seg selv.

Endret av Mr. Sanders
Lenke til kommentar

Dag 2: Valgte DNs artikkel "Hyttekjøpere er skremt av at solskinn er unntaket"

Annet: Igjen ønsket jeg å ta alt i ett bilde uten bruk av layers og "lime inn ting" i bildet. Etter en del leting rundt i huset etter rekvisita, samt en del fikling for å få ting til å stå slik jeg ville - så gikk det til slutt å få alt i én eksponering. Fornøyd. :) Flyet er lånt ut av minstemann i huset, boardingkortet fant jeg i fotobagen etter siste flytur og Euroseddelen var overskudd etter forrige "Sydentur". Malerpensel var i kjelleren og nøkkelen hentet fra en bod. Kalkulator nappet fra datteras skolesekk. "Ruta" med regn er rett og slett glasset i bilderamma som er tatt ut og knipset vann på med fingrene for å få litt "rainy look".

 

9419674085_1402ec9971_b.jpg

Augustfest 2013 (Dag 2 by Loevhagen, on Flickr

Endret av Mr. Sanders
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Etter å ha lest artikkelen var det en smal sak å koble bildet til, for meg i alle fall. Må si at du har greid å fange imponerende mange elementer fra saken med rekvisitter fra eget hjem. Høydepunktet for meg ble hvordan du valgte å å presentere veiskillet i forkant. Enkelt, men veldig effektivt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har ikke lest den konkrete artikkelen som inspirerer bilde nr 2, men emnet går jo igjen i mange media i disse tider. Dette bildet gir en "automatisk" assosiasjon til denne trenden. Bort med togturen til fjellet? Borte er hytta (representert ved nøkkelen til ei gammal dør). Slutt på vedlikeholdsarbeidet på hytta, representert med malerkosten. Kalkulatoren representerer vel kanskje de høye hytteprisene som "var". Den andre halven viser "togturen" til Gardermoen (f.eks.) der vi hopper ombord i sydenflyet og det blir mange euro å bruke for det hytta (eventuelt) ble solgt for.

 

Jeg synes du har en imponerende evne til å "skape" dine egne motiver som mange av oss bare kan drømme om. Jeg er ikke i tvil om at vi har mye å se fram til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...