Gå til innhold

Erfaringer fra Riga


Anbefalte innlegg

Bestillte en impulstur til Riga nå nettopp, men kom til å tenke på om jeg kanskje har gjort noe dumt. Leste etterpå om Riga, og at det er flere som har dårlige opplevelser derfra både når det gjelder svindel, og lite hyggelig folk.

 

Er det noen som har noen erfaringer fra Riga og evt noen tips til meg? :)

 

Takker for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg var i Riga før påske i fire dager. Når det gjelder svindel, vil jeg si det er som "alle" andre land, tar du fornuftige forhåndsregler blir du ikke svindlet.

Når det kom til folket, vil jeg si at store deler av lokalbefolkningen var hyggelige folk, kan ikke si det samme om alle turistene akkurat.

 

Jeg vil si at du ikke har gjort noe dumt ved å bestille deg en impulstur til Riga, det er en fin by med en del å gjøre.

Lenke til kommentar

Riga er jo konge! Har riktignok bare vært der en gang, men det var en sann glede.

 

Jeg var del av et utdrikningslag, og selv om det var mye alkoholkonsum og gatevandring på nattestid vil jeg si at jeg aldri følte meg utrygg. Vi hadde èn ubehagelig opplevelse hvor vi observerte det som så ut som et gjengslagsmål, men utifra de 10 sekundene vi så før vi snudde og gikk unna virka det som om samtlige deltakere var der frivillig. Ingenting man i verste fall ikke kan risikere å se i Oslo, spør du meg. Utenom det vil jeg si at utelivet er topp! Alt fra koselige kafeer/restauranter med ganske bra mat (hvertfall de jeg prøvde), og bra barer/klubber, både med og uten stripping. Prøvde også et casino, og det var en sann fornøyelse.

 

Hvis du er typen som ikke liker uteliv (les: fyll) men istedet vil se attraksjoner, statuer og museer vil jeg anta at byen er middels pen/alright. Her har jeg ikke maks. erfaring, akkurat, men jeg husker jeg satt med følelsen av at byen var overraskende "vestlig", behagelig og pen med tanke på at jeg alltid har betraktet Latvia som Øst-Europa på en stereotypisk og fordomsfull måte. Hehe.

 

Riga er jo en ganske billig by å feriere i, pluss at den ligger overraskende nærme (reisemessig). Ingen grunn til å angre på bestillingen din.

 

Lykke til på reisen! :)

Lenke til kommentar

Kom nettopp hjem fra Riga og så ikke noenting til verken mafia, prostitusjon eller annen kriminalitet. Om du holder deg helt sentralt i bybildet når du er ute og fester, så skal det gå helt fint. (les om taxi,hotell og uteliv).

 

Et tips: hold deg til de grønne "Baltic Taxi" om du trenger drosje. Ble aldri forsøkt svindlet, noe vi ble fortalt var vanlig blant de andre taxiselskapene.

Lenke til kommentar

Var der for noen år siden. Forsåvidt hyggelig og pen by, men mange innpåslitne tiggere. Og servicen i butikker og sånt er ikke helt som her, mange uhøflige selgere, servitører og resepsjonister. Var en kiosk vi gikk inn i for å kjøpe is, jenta i kassen satt og leste i blad med mp3 i ørene. Da vi ville betale sa hun på gebrokkent engelsk at hun måtte hjem og hente nøkkelen til kasseapparatet, for hun hadde ikke trodd hun skulle få kunder den dagen. Tok henne bare ti minutter, men likevel...

Vi bodde på et fint hotell, men fikk vite da vi sjekket inn at vi ikke måtte drikke vannet i springen, og at hver gjest kun fikk en flaske (halv liter) flaskevann gratis hver dag. Ville vi ha mer vann enn det ble det dyrt.

Men som sagt, på mange måter en koselig by, fine parker, og trivelig atmosfære.

Lenke til kommentar

Vi likte oss godt der da vi var der en langhelg for et par år siden. Kan anbefale dodo hotel som er rimelig, og kun en kort trikketur fra sentrum. http://www.dodohotel.lv/en/index.html

 

En tur til Jurmala ute ved kysten kan være fint å få med seg. Et annet sted å få med seg en trikketur unna er Lido hvor de har god mat. http://www.lido.lv/eng/

 

Vi var ikke der for å feste, så jeg kan ikke uttale meg om nattelivet.

 

La merke til at det var svært mange luksusbiler der til å være et såpass fattig land, så noe snusk er det nok der....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...