Gå til innhold

Oppgradering av gammel PC


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har tenkt å oppgradere min gamle acer aspire m5800-u5802a med. Den har gått litt tregt i det siste, så jeg lurte på om jeg kunne få noen tips til hva som kan være årsaken.

 

Specs: http://reviews.cnet....7-33707217.html

 

Så håper noen orker å hjelpe meg. Har en god del penger, men vil helst ikke bruke for mye. Går helst for noe der jeg slipper å bytte ut så mye, men som varer en stund

 

Sikler foresten etter: http://www.komplett....aspx?sku=756301

 

Er det mulig å få inn i PCen? Eller er den for gammel?

Endret av Iverfix
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er jo den PC'en 4 år gammel, så hvis du først skal bytte ut deler, må du sannsynligvis bytte ut HK,CPU,RAM,GPU(?) HDD kan stå, samme med div ting som cd-rom, kabinett, lydkort og slikt.

 

Hva er det som får deg til å synes den går tregt?

Ble den treg bare helt plutselig?

 

Så det kommer litt ann på hva du bruker den til, skulle ikke forundre meg om det ville vært enklere å bare skaffe en ny.

Lenke til kommentar

Bruker den som gamming PC... Den tar det meste, med unntak av BF3

 

Den ble treg over tid. Så er vel av naturlige årsaker som at verden bare krever mer og mer

 

Får ikke lov til å kjøpe en ny PC...

Endret av Iverfix
Lenke til kommentar

Vel, det er nå da slik at delene må være kompatible med hverandre, så derfor er det vanlig å kjøpe såkalte oppgraderingspakker som inneholder HK,CPU,RAM. Så må du da eventuelt ha et Skjermkort i tillegg. Blir fort en 4-5 laken, dyrt med pc!

 

Skrur du pc selv?

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=756301 er PCI 3.0

 

Ditt HK er 2.0, men dette skal gå bra, det vil ikke være like raskt som i en 3.0 slot, men forskjellen skal være relativt minimal :)

Endret av Alekpowah
Lenke til kommentar

Jeg har selv en maskin med i5-750, 8 GB RAM og GTX 570. Prosessoren er nok ikke veldig mye kjappere enn din, da den også er nærmere fire år gammel (kjøpt høsten 2009), men jeg har fremdeles til gode å oppleve ytelsesproblemer selv i nyere spill.

 

Et nytt grafikkort hadde gjort susen. Du trenger heller ikke legge 3000 kr i det; GT 230 var low-end da du kjøpte det, GTX 670 er high-end i dag. Spørs dessuten hvorvidt en 500 W PSU klarer å dra det kortet.

 

Gå heller for f.eks. denne. Langt rimeligere og mer fornuftig oppgradering til din eksisterende rigg. Det er ikke nødvendigvis state-of-the-art, men det er et godt kort til en god pris, og vil gjøre en verden i forskjell sammenlignet med ditt gamle GT 230.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Uansett bør du ha nytt skjermkort, så jeg ville byttet det først og så sett om behovet for raskere CPU egentlig er der. En SSD vil nok også hjelpe svært mye på fartsfølelsen når det gjelder vanlig PC-bruk (ikke nevneverdig mtp. spill).

 

Her er et forslag til oppgradering:

Skjermkort: EVGA GeForce GTX 670

SSD: Samsung 840 250GB

 

SSD har mye å si i mange spill, spesielt på loading times.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...