Gå til innhold

Hva betyr egentlig skadet sektor


oddivato

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det betyr at det er en fysisk feil på disken, dersom du kjører en overflatekontroll på disken vil ødelagte sektorer bli merket så data ikke blir lagret på det området i fremtiden, men det vil ganske sikkert dukke opp nye ødelagte sektorer i nær fremtid.

Det er bare en ting jeg vil annbefale, skift ut disken så snart som mulig.

Lenke til kommentar
Hei

 

En formatering skulle gjøre jobben.

 

Nope... Ikke vanlig formatering i hvertfall. Det som må gjøres er å skrive til de sektorene som ikke kan leses, dette vil få disken til å mappe en sektor fra ett reserveområde til addressen til den sektoren som er skadet, samtidig som den skadede sektoren blir fjernet fra addresseområdet. Så funker alt helt fint igjen :) Med den betingelsen at det faktisk ikke er noe alvorlig galt med disken...

 

Finnes diverse verktøy som scanner over disken og så skriver til de skadede sektorene automatisk (f.eks. drive utilitien til IBM, men kun for IBM disker), FindBad programmet som finnes i den uunværlige samlingen til S.O. Mikkelsen som finnes her, eller man kan bruke en diskeditor som WinHex eller Norton Diskedit.

 

:!: NB! Når man skriver slik til en sektor, så vil dataene som lå i den opprinnelige sektoren selvsagt bli ødelagt.

 

VeXx: Ingen spes. grunn til at det er WD disk, dette kan skje alle. IBM "Deathstar" 75GXP er spesielt plaget med slike feil, men det kan oppstå f.eks. hvis strømmen går akkurat i det disken er i ferd med å skrive.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...