Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

17 år og ryggplager... hjelp?


anjaabusland

Anbefalte innlegg

hei. jeg er ei 17 år gammel jente som har hatt ryggplager i ett år nå.

jeg har gått til tre ulike kiropraktorer og to ulike fysioterapeuter, og tatt en rekke blodprøver og tester hos legen i forhold til rygg relaterte sykdommer.

det hele startet med ett fall i gymtimen, stupte kråke framover over en bukk ( uhell) og siden det begynte det å verke i ryggen. fikk diverse muskelknuter. gikk til en kiropraktor for å få løst opp disse knutene og det gikk forholdsvis greit.

 

etterhvert ble det verre, jeg klarte ikke sitte stille i bilen, jeg følte for å legge meg ned på gulvet med beina i været, det hjalp litte granne. det bare verket i hele ryggen. på dette stadiet var det korsryggen og midt ryggen som var verst.

 

 

så ble jeg anbefalt en kiropraktor som hadde røntgen hos seg. jeg gikk til ham og begynte behandling der. Etter røntgen fikk jeg beskjed om at jeg hadde flere ryggvirvler i ryggsøylen som hadde sklidd litt ut og det var kommet en hevelse mellom dem som nå lå og presset på nerver. i tillegg hadde bekkenet mitt låst seg. dette var ikke noe problem fikk jeg høre, det kunne fikses. jeg hadde også på denne tiden en slags stråle smerter ut i høyre arm, og høyre ben.

 

etter noen måneder med behandling hvor jeg nå fortsatt var dårlig så begynte jeg å bli lei. men det var blitt annerledes. jeg begynte å verke mer i musklene i ryggen, spesielt skuldrer og mellom skulderbladene, man kunne se at musklene var hovne.

 

 

jeg fikk time hos en fysioterapeut og begynte med behanlding der samtidig som jeg gikk til kiropraktoren. jeg gikk beskjed av fysioterapeuten at jeg hadde flere muskelknuter og veldig stive og hovne muskler. noe som ville ta tid og trening til å fikse opp. jeg hadde visstnok begynt å feilbelaste ryggmusklene mine.

 

enda en tid gikk og det var lite endring. jeg slutter hos kiropraktoren jeg gikk til og begynte hos en annen en. på dette tidspunktet hadde jeg mest vondt i nakke, skuldrer og mellom skulderbladene.verking i korsrygg var litt av og på. Jeg fikk høre at dette burde kunne fikses i løpet av 5-7 behandlinger. jeg trodde nå at jeg ville bli frisk.

 

denne kiropraktoren samarbeidet med en fysioterapeut. etter en stund fikk jeg beksjed om at skjeelettet mitt skulle være bra nå. men at det satt fortsatt igjen i musklene mine. dermed ble jeg henvist til fysioterapeut.

jeg begynte med behandling hos fysioterapeut og det gikk bra, men hver gang jeg ble syk eller lignende ble jeg verre igjen. jeg gjorde alle øvelser som jeg skulle. men etterhvert begynte jeg å bli stivere i ryggen igjen. Jeg gikk tilbake til kiropraktoren og ryggen ble knekt opp igjen. Nå fikk jeg vite at det var nok lurt med både kiropraktorbehandling og fysioterapeut behandling.

 

iløpet av sommeren ble jeg mye bedre, jeg trodde alt ville bli bra.

men så kom høsten og kulden. jeg ble gradvis mye verre igjen, spesielt i musklene. jeg fortsatte med fysioterapeut behandling og innimellom kiropraktor behandling.

 

 

etter en stund jeg jeg til legen for å ta noen blodprøver. siden min far har psoriasis leddgikt, for å se om det kunne være noe lignende jeg kunne ha. men ingen av prøvene viste resultater, så dermed var det ikke det heller.

jeg fikk høre av fysioterapeuten min at jeg godt kunne bli avhengig av trening resten av livet. at kanskje ryggen min bare fort stivner til. men da tenker jeg, det må da være en årsak til at ryggen min fort stivner til, det var ikke slik før?

 

 

for 2-3 måneder siden sluttet jeg med all behandling. det ble for dyrt. jeg skulle heller finne en annen fysioterapeut som samarbeidet med NAV. jeg ringte inn og ble satt på venteliste i 5 uker ca. Tiden gikk og jeg ringte inn igjen, jeg kunne ikke komme inn pga de hadde andre pasienter de måtte ta først.

 

Jeg gikk til legen og ble satt på venteliste på MR på sykehuset.

Idag venter jeg på timen å MR den 25 april. jeg har hatt problemer med ryggen i litt over ett år nå. og jeg vet ikke hva som er galt.

har bare blitt mer forvirret av å høre det ene og det andre. fikk smertesillenes av legen ( paracet og ibux) men virket ikke som om legen tok meg alvorlig.

 

Jeg har går med konstant verking i øvre del av ryggen. nakken er hele tiden stiv. og smerter ned i høyre ben kommer ofte. verking i korsygg kommer og går. jeg trener på treningssenter og gjør alt jeg kan for å bli bedre

 

vil bare vite hva som er galt med ryggen min. og hvordan jeg kan fikse det. begynner nesten å lure på om jeg bare inbiller meg at jeg har problemer med rygg og nakke.

 

 

håper noen her kanskje kan gi men noen råd og tips.

 

hilsen frustrert jente på 17 år

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du skulle ha bedt om MR for lenge siden. Jeg håper virkelig ikke at fysioteraputene og kiropraktorene har tullet så mye med ryggen din at det er blitt gjort noen permamente skader.

 

Vent med å gjøre flere øvelser og slikt før du har fått en MR og fått en ordentlig lege til å se på bildene dine. Hvis det ikke virker som om legen tar deg på alvor så maser du. Man kommer fortere frem med spisse albuer (men husk å være høflig, du kommer ingensteds ved å være vrang og sur). De kan ikke gi deg noe sterkere smertestillende før de vet hva problemet er.. masse forskjellige medisiner kan også gjøre så symptomene forsvinner, og så kommer problemet tilbake igjen senere.. Du må bare smøre deg med tålmodighet og holde ut.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Du skulle ha bedt om MR for lenge siden. Jeg håper virkelig ikke at fysioteraputene og kiropraktorene har tullet så mye med ryggen din at det er blitt gjort noen permamente skader.

 

Vent med å gjøre flere øvelser og slikt før du har fått en MR og fått en ordentlig lege til å se på bildene dine. Hvis det ikke virker som om legen tar deg på alvor så maser du. Man kommer fortere frem med spisse albuer (men husk å være høflig, du kommer ingensteds ved å være vrang og sur). De kan ikke gi deg noe sterkere smertestillende før de vet hva problemet er.. masse forskjellige medisiner kan også gjøre så symptomene forsvinner, og så kommer problemet tilbake igjen senere.. Du må bare smøre deg med tålmodighet og holde ut.

 

takk for svar!

ja. nå er det ikke lenge igjen til MR timen. og jeg går bare å venter på den, håper jeg endelig får vite NOE iallefall. bare det å vite hva det er som faktisk er galt med ryggen min. jeg vet ikke engang om det er bra å trene, bra å gå på turer, bra å hvile eller hva som er bra å gjøre lenger for ryggen. med så mye forskjellig informasjon som jeg har fått til nå. føler jeg er maks uheldig som har problemer med rygg i så ung alder

Lenke til kommentar

Det er ikke noe iveien med å trene såfremt det ikke gjør vondt. Det høres ut som du har fått belastningsskader i andre deler av muskulaturen enn der det opprinnelig var vondt, noe som ikke er unormalt hvis man får en muskel eller skjelettskade da kroppen bruker andre muskler for å avlaste skadestedet og over tid så medfører det belastningsskader/plager andre steder.

 

Et tips hvis du ikke kommer imål etter mr er Nimi som er spesialister på idrettsskader o.l.

Jeg har brukt dem med stort hell ved avrevne muskelfester og muskler.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

takk for tips vidarkri :)

Her er nok et tips: Meld deg på ryggskole.

En bekjent av meg var like skeptisk som du sikkert er nå, men etter å ha vært plaget med ryggen så godt som hele livet, og vært innom utallige leger, kiropraktorer og fysioterapeuter, så gikk han omsider på ryggskole. Et par uker etter var alle smertene borte.

 

Kort fortalt lærer man hvorfor man ikke skal prøve å kompensere bort smerte. Hvis du har vondt i ryggen, så er det siste du må gjøre å bruke ryggen på noen annen måte enn om du ikke hadde vondt. Smerten er ikke farlig, den er bare ubehagelig. Man prøver naturlig nok å kompensere vekk smertene ved å belaste ryggen på en unormal måte, men dette gjør bare vondt verre.

 

Lykke til og god bedring. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...