Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! jeg har blitt invitert av faren min på en Tokyo reise sammen med faren og broren min. Jeg har vært litt på Internett og funnet fram forskjellige ting å gjøre, men hvis det er noen som har gode tips til hva man burde gjør i Tokyo hadde det vært kjempe fint om dere kunne fortelle meg. Alt fra å spise en spesielt matrett til å kjøpe et morsomt magasin, må også minne på om at broren min er forsatt bare 17 år gammel så vi har helst lyst å unngå alkohol.

Vi skal dra til Tokyo rundt 31 Juni. Takk på forhand

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg foreslår at du tar deg en tur på biblioteket eller bokhandelen og blar gjennom en guide eller to og / eller sjekker reiseguides / info på wikipedia osv. Det er mye forskjellig man kan finne på i en slik storby utfra hva man er interessert i. Av mat kan jeg anbefale f.eks. å prøve kald soba (bokhvetenudler) siden det mest sannsynlig vil være veldig varmt når dere drar dit. Ekiben på en jernbanestasjon / bentos er en fryd for øye og noe nytt for norske ganer: http://www.vg.no/rei...?artid=10056916

Man trenger ikke å dra til en dyr restaurant for å spise bra i Tokyo, selv de minste og tilsynelatende kjipeste stedene kan by på kvalitetsmat. Det er ikke tilfeldig at Tokyo er byen med flest michelinstjerner.

I underetasjen på shoppingcentre og tbanestasjoner finnes det gjerne flotte matbutikker hvis man har lyst til å kjøpe mat og spise på farten elns.

 

Kan være fint å kombinere opplevelser av det moderne med det gamle i Tokyo. Akihabara kan være verdt et besøk for de som digger dingser og elektronikk.

Endret av mandela
Lenke til kommentar

Var der sist for et par uker siden.

 

Akihabara har tapt seg mye. Klarte ikke finne noe spennende elektroniske gadgets, det gikk stort sett i det samme som finnes over hele verden og deksler til iphone. Ellers var det mye manga og hentai og det krydde av utkledte damer som prøvde lokke nerdene til kaféer hvor de kunne bli servert av sine mer eller mindre tvilsomme fantasifigurer.

 

Hva med en tur opp i Tokyo Skytree?

 

Fra Harejuku stasjon kommer dere rett ut i en gate med mye spesielle moteklær. Like ved er Yoyogi park hvor der er cosplay og mye rart å se på søndager,. Besøkte ikke parken på siste tur så jeg kjenner ikke status for tiden.

 

Når det gjelder mat er utfordringen å finne noe som ikke er eksotisk eller spesielt og i det hele tatt skjønne hva det er. Selv liker jeg god og billig ramen fra Yoshinoya.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Var der sist for et par uker siden.

Akihabara har tapt seg mye. Klarte ikke finne noe spennende elektroniske gadgets, det gikk stort sett i det samme som finnes over hele verden og deksler til iphone.

Kjedelig å høre, begynner å bli noen år siden jeg var der sist, men spesielle butikker med kretskortkomponenter osv finnes vel enda? Husker også at de hadde mye rart på den tiden av småelektrisk, her har kanskje dealextreme tatt over.

 

Når det gjelder mat er utfordringen å finne noe som ikke er eksotisk eller spesielt og i det hele tatt skjønne hva det er. Selv liker jeg god og billig ramen fra Yoshinoya.

Du kan ikke gå så galt hvis du velger nudelsupper av ulike slag (selv hektet på Udon-supper), men det kan være litt for varmt i juli for dampende supper. Syltede grønnsaker i ulike former er også ganske lette å like for norske ganer antar jeg. I Japan er det viktig at maten også skal være en opplevelse for øyne. Ellers så er jo teppanyaki blitt en slager i Europa, så der er det bare å ikke velge det mest tvilsomme kjøttet fra menyen :D

 

Donburi er også forholdsvis enkelt å forholde seg til:

http://en.wikipedia.org/wiki/Domburi

Endret av mandela
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...