Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Erfaringer med trådløst modem/router fra Get


Anbefalte innlegg

Jeg skal ha bredbånd fra Get (70/10), og vurderer i den for forbindelse hvorvidt jeg skal kjøpe deres modem og trådløs router i ett, eller egen router.

 

Get skal ha 699 for modemet.

 

http://www.get.no/produkter/superbredband/tilleggstjenester/vi-lanserer-tr%C3%A5dl%C3%B8st-modem

http://www.hardware.no/artikler/get-lanserer-alt-i-ett-ruter/110299

 

Jeg skal koble på en Synology NAS, og trenger derfor gigabit-port. Routeren skal brukes i en leilighet, så rekkevidde er ikke kritisk, men stabilitet og hastighet vil være viktig.

 

Noen som har erfaringer med det trådløse modemet til Get, og gjerne spesifikt med Synology NAS? Fås det noen alternative bedre routere til samme eller lavere pris? Kan jeg få en bedre og mer fleksibel løsning til samme sum vil jeg heller gå for det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det er det nyeste modemet (Cisco EPC3925) du vurderer å bestille, så er min erfaring at dette klarer 70Mbit over trådløst hvis du sitter passe nærmt (10-15m i fri sikt) fra ruteren. Den har 4 porter med Gbit. Skulle det av en eller annen grunn fungere dårlig, kan du jo sette det i bridge og skaffe egen ruter, eller sette det opp til å bruke 40MHz wifi-kanaler for å se om det hjelper på ytelsen.

Lenke til kommentar

40 MHz kanalbredde på 2,4 GHz er lite gunstig (om det i det hele tatt går) når man bor i leilighet og har mange andre trådløse nettverk i nærheten. Hvorfor kan man lese her og her. Har du ikke behov for alt du får i alt-i-ett-modemet ville jeg kjøpt en annen trådløs router i stedet med støtte for 5 GHz, for å sikre god stabilitet og hastighet. Da ville jeg ikke gått lavere ned enn en av disse tre:

http://www.dustinhome.no/product/5010628527/linksys-by-cisco-ea3500-dual-band-n750-router/

http://www.dustinhome.no/product/5010548980/asus-rt-n56u-gigabit-dualband-wireless-n-router/

http://www.dustinhome.no/product/5010646658/asus-rt-n65u-gigabit-dualband-wireless-n-router/

Denne gir mye for pengene, i og med at den støtter den kommende AC-standarden som tilbyr mye høyere hastigheter:

http://www.dustinhome.no/product/5010655352/linksys-by-cisco-ea6500-dual-band-802-11ac-router/

Lenke til kommentar

Har bare erfaring med den første utgaven av dette modemet/trådløs routeren.

Hastigheten opplever jeg som bra (har selv 70/10-linja), men rekkevidden er ikke all verden selv i en leilighet på 90 m2.

Modemet står i stua ved GET-uttaket, men jeg mister nettet dersom jeg går inn på kjøkkenet eller soverommet i andre enden av leiligheten..

 

Mulig de har forbedret rekkevidden i de nyeste modemene..

Endret av Eirik84
Lenke til kommentar

Å få overført hastighet på 70 ned greit nok, men jeg er også avhengig av å kunne streame HD-filmer uten problemer fra en tilkoblet NAS. Det er masse nettverk i området (ser vel 30+). Jeg tenker at de 699,- Get skal ha kanskje er bedre brukt på en router jeg ikke er bundet til Get med.

 

Er gevinsten ved AC fortsatt mest teoretisk? Har ingen devices som støtter protokollen foreløpig.

Lenke til kommentar

Med så mange nabonettverk har du vel nesten ikke noe valg om du vil ha god og stabil hastighet, da er det bare 5 GHz som gjelder. AC er ikke nødvendig for å streame HD, men prisforskjellen begynner å bli såpass liten, at i hvert fall jeg ville vurdert det når jeg først skulle ut med litt penger. Dette er jo utstyr man gjerne har i en del år. Selv om den oppgitte hastigheten her også (som alltid) ligger langt høyere enn hva man i realiteten vil oppleve, ligger den likevel et godt stykke over det man vil få med AN.

 

Hva er det du skal streame til, og hvor lang avstand er det? Alle de jeg linket til klarer videostreaming i HD fint, med mindre du har noe i leiligheten som vil blokkere for signalene, men da vil du jo ha det problemet uansett utstyr.

Lenke til kommentar

Har selv multimodemet, fungerer 'OK'. Ca. hver 3. dag så må jeg ta strømmen på det ellers så dropper nettet helt ut her..

Klaget litt på GET, de sendte ut en teknikker og når han trykka litt på PCen min og fant ut at jeg hadde Internet, så konstaterte han med at ingenting var galt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Har selv multimodemet, fungerer 'OK'. Ca. hver 3. dag så må jeg ta strømmen på det ellers så dropper nettet helt ut her..

Hmm... slikt regner jeg som ubrukelig.

Klaget litt på GET, de sendte ut en teknikker og når han trykka litt på PCen min og fant ut at jeg hadde Internet, så konstaterte han med at ingenting var galt.

He, he.. du må nok slå i bordet med en logg eller noe.

 

@TS;

Det er mye lettere å bytte ISP om en benytter eget utstyr. Jeg har kun modem fra GET som går inn i min egen brannvegg og derfa til WAN og LAN. Jeg kan bytte leverandør eller sette inn ny dings fra ISP uten å endre noe. Veldig praktisk.

Dessuten er det ofte lettere å få kontroll (og unngå problemer) med utstyr som ikke er fra ISP da dette ofte har skralt med muligheter. Til trådløst bruker jeg kun Ubiquiti dingser.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Siden du har såpass mange nabonettverk så burde du også bruke et program som feks InSSIDer. Den sjekker alle nettverkene som er i rekkevidde og ser hvilken kanal de bruker. Er du heldig bor du i nærheten av folk med liten innsikt når det gjelder nettverk og alle bruker kanal 1, 6, 9 eller 11. Hvis du setter opp routeren din til å bruke en annen kanal enn det som er brukt av de andre naboene vil du få minimalt med forstyrrelser og dermed minimalt med nedetid og best mulig stabilitet.

 

Endre kanal routeren bruker er som regel veldig enkelt. Bilde av hvordan det ser ut på standard routeren Telenor sender ut.

1425493.jpeg

Endret av Bjoolz
Lenke til kommentar
Er du heldig bor du i nærheten av folk med liten innsikt når det gjelder nettverk og alle bruker kanal 1, 6, 9 eller 11. Hvis du setter opp routeren din til å bruke en annen kanal enn det som er brukt av de andre naboene vil du få minimalt med forstyrrelser og dermed minimalt med nedetid og best mulig stabilitet.

Nå har det seg faktisk sånn at det er kanal 1, 6 og 11 (evnt så kan man bruke 13) man skal bruke, siden dette er de eneste ikke-overlappende kanalene på 2,4 GHz-båndet. Delvis overlapping av kanaler kan gjøre vondt verre for ytelsen enn full kanaloverlapping.

 

Jeg bruket pt. en gammel WRT54G med Tomato-firmare, og den gjør det veldig lett å finne en kanel uten forstyrrende nettverk.

Det er fremdeles bare tre ikke-overlappende kanaler på 2,4 GHz-båndet (så fremt alle har konfigurert riktig kanal og ingen bruker channel bonding), og når han da får opp over 30 nettverk ved et søk, så lykke til med å finne en kanal uten forstyrrende nettverk. ;)

 

Eneste mulighet for å sikre god ytelse når man har andre trådløse nettverk (og evnt andre støykilder på 2,4 GHz-båndet som det er en del av) tett innpå er å benytte seg av 5 GHz-båndet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...