Gå til innhold

Aprilfest 2013 - Polljen - Fastoptikk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

30. april

 

Siste dag med utfordring i denne omgang, og i dag vil jeg først komme med en liten omskriving av Pybalto sin tittel på Apriltråden: "kanskje litt lei av regn".

 

Jeg avslutter utfordringen i hagen, og det er vel ikke en overraskelse, og jeg velger å bruke min gode gamle 7D.

Jeg har vel en forkjærlighet for store blendere når det gjelder slike bilder, men i dag synes jeg resultatet absolutt ble best med en litt mindre blender. Antydningene til "nålebuskene" i bakgrunnen synes å gi et bedre bilde enn en totalt utvisket bakgrunn.

 

post-58755-0-75250100-1367328974_thumb.jpg

Canon 7D - Canon 60 mm - 1/50 f/9 ISO 200

Ikke behandlet, men svakt croppet.

Lenke til kommentar

Takk for mange fine kommentarer. Slike utfordringer er gode å ha i en "tung" årstid, der det dessverre blir fotografert altfor lite.

 

Etter å ha tatt en "evaluering" av mine bidrag denne måneden, så er det for meg både oppturer og nedturer blant mine bilder. i et par tilfeller så ser jeg i ettertid at jeg gjerne kunne ha byttet ut dagens bilde med bilder jeg la i spoiler. Men totalt sett så er jeg faktisk ganske så fornøyd med resultatene.

 

Når det gjelder motivene jeg har valgt så burde det være et mer variert grunnlag, jeg skulle gjerne vært flinkere til å finne motiver i hverdagen og ikke bare ty til "nødløsningene" i hagen. Problemet her går mest på mangel av fantasi og å ha øyet for det som skjer i hverdagen. I kommende utfordringer så håper jeg at jeg skal klare å få frem variasjonen i motiv og ikke minst klare å ta bilder av typen "gatebilder".

 

Når det er sagt så et det ikke tvil om at det å ta slike "botaniske" bilder lærer en endel om fordeler og bakdeler med liten DOF og hvordan man bør bruke blenderen for å få frem ønskede resultat.

Jeg har også bestemt meg for som en rent privat utfordring å prøve å få tatt "gode" nærbilder som dokumenterer det meste som skjer i hagen i løpet av sesongen. Forhåpentligvis så stopper det ikke med hagen, jeg håpet at jeg skal klare å finne mange gode motiver også i skog, utmark og på fjellet.

 

Mine egne favoritter (spoilere ikke iberegnet) er 9. april (det indre av en krokus), 12. april (Sunnmørsalper) og 6. april ("knoll" med vanndråper).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...