Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg testet D7100 med 2 stk 95 MB/s minnekort og RAW til ett JPG til det andre (+ andre konfigurasjoner). Riktignok ikke med siste firmwareoppdatering, men to kort ga noe dårligere seriebildefunksjon enn ett. Det så ut som kameraet brukte ekstra ressureser på å håndtere to kort.

 

Jeg så ikke noe om skrivehastighet i beskrivelsen av siste firmware, men det er ikke alltid at beskrivelsen tar med alle detaljer. Hadde vært interessant om du kunne teste hastigheten med ny firmware og se om det gjør noe forskjell for seriebildemodus.

 

Tror dessverre ikke jeg får tid med det første til å gjøre noen skikkelige tester - fint om noen andre kan gjøre det. Det med 1 vs 2 kort avhenger kanskje litt av hvordan de er satt opp for å brukes også?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hatt mitt D7100 i noen uker nå med 2 stk minnebrikker à 32 GB og 95 mb/shastighet. Kjøpte disse sammen med kamera for å få raskest mulig brikke og mest mulig plass til bilder. Tester jeg leste på nettet var at dette kamera burde ha raskest mulig brikke.

 

Nå i ettertid etter å ha skutt noen tusen bilder her i mitt hjemmeområde, ser jeg ikke grunn til å ha 2 minnebrikker i kamera. Da jeg skyter kun på RAW og ikke har stillt inn en slik "RAID"(speile på det andre kortet) kunne jeg brukt kun et kort. Men det er kun etter min erfaring og mitt behov i mitt nærmiljø og den erfaringen jeg har hatt kun til nå.

 

Nå så har jeg begynt å slette bildene fra minnekortet etterhvert som jeg legger dem inn, det er fordi det kan ta lang tid ved å overføre bildene til datamaskinen. Om du fyller opp en brikke på 32GB med bilder(Ca mange tusen bilder) tar det en evighet før du får kopiert bildene over på maskinen.

 

På den annen side, skulle jeg tatt en ferietur til NewYork i 10 dager og kansje vandret 7-8 timer om dagen med å ta bilder, ville jeg valgt å "speile" den ene brikka til den andre, for å få en backup da det kan bli en utfordring å få disse bildene tilbake(om den ene brikka skulle klikke) etter du har landet i Norge.

 

Sandisk går for å være den mest lojale brikka, etter JF å bedømme...de tar jo ikke inn andre brikker!

Endret av larsen_1
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Hvor mange bilder i høy takt kan dere skyte i RAW før kamera må tenke seg om, og tar det lang tid å komme seg igjen?

 

Hvordan har prisene svingt på dette huset? mener jeg så det til litt under 8000,- på JP i dag tidlig, men nå har det "spruttet" opp igjen.

Bytta til sandisk extreme 95mb`s og då var tida veldig rask. Bruker ca: 5sek på og komma seg igjen:) Kan godt bli brukt til Actionfotografering.

Lenke til kommentar

Hvor mange bilder får du etterhverandre?

Side 348 i brukerveildningen har en tabell som viser bufferkapasitet, og den er avhengig av innstillingene. For JPG er tallene basert på normal kvalitet, velger du beste kvalitet synker kapasiteten. Siden JPG-filer endrer størreslse med ISO, motiv og valgt kvalitet blir dette nødvednigvis ca-tall.

 

Reduserer du bilder per sekund klarer kameraet å lagre unna så du får lengere serier før hastigheten synker så det gjelder å finne en kombinasjon som passer ditt behov.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...