Gå til innhold

Råd om plassering av MaxPerf Rad. i Cieftec DX01 Kasse...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg hadde ikke plass til mitt varmeregister i kabinettet mitt, så jeg hang det ut av vinduet mitt. Funker brillefint det ;)

 

Nå er det liksom meningen att jeg skal kunne få den inni kabinettet slik att den blir litt mer mobil en den er nå. Alt utenom Kjøleblokken er plassert i en egen kasse under pc for tiden og dette er veldig upraktisk, derfor skal alt inni kabinett... lurer på om jeg kanskje klarer å tyne den inn i toppen hvis jeg går litt berzerk med dremmel...

Lenke til kommentar

Jeg har to anbefalinger av radiatorplassering i miditower og vil gjelde i alle miditower (og til dels maxitower) og alle radiatorer, men det er klart at man selv må ta å måle opp for å være sikker på at man har plass.

 

radiator.plassering.miditower.jpg

 

Begge plasseringene går ut på at man lager hull i begge sider av kabinettet. Jeg vil også anbefale at man ved hjelp av f.eks plexi sørger for at lufta går rett gjennom kabinettet (mao at man lager et adskilt "rom" for radiator). Plasseringene gjør derfor at man får litt arbeid, men når arbeidet er gjort så er det en god utnyttese av radiator

 

Felles for begge plaseringene er:

 

- Lufta blir henta fra utsiden av kabinettet. Denne lufta er betydelig kaldere enn om du henter lufta som er inni kabinettet.

- Lufta vil kjøle ned radiator, så kjøle ned HDD/PSU og så forvsvinne ut av kabinettet.

- Viftene kan plasseres slik at de får lite mottrykk (= mindre bråk)

 

Plasseres radiator forann PSU skal du fjerne dekselet på PSU og koble ut PSU vifta. Dette gjør at du får en stillere maskin samtidig som PSU blir tilstrekkelig kjølt. Fjerning av psu deksel gjør det også veldig mye enklere for viftene å jobbe :)

 

Plasseres radiator forann 3.5" brønnene må/bør holderne for 3.5" enheter fjernes. Disse kan erstattes med *jernteppe* eehm sånn flatt metallbånd med mange huller i. Finnes hvertfall hos Jernia. Grunnen er samme som for PSUen. Harddiskene blir kjølt og og viftene får en enklere jobb.

 

Som sagt, dette krever litt arbeid, men jeg personlig er overbevist om at det uten tvil er disse to plasseringen som er den mest optimale.

Lenke til kommentar

Ville vurdert å legge den i bunnen av kabinettet, om du har plass nok mot hovedkortet.

Dette krever selvsagt at du må ta hull i bunnen, men hull må du jo ha ett eller annet sted.

 

Skal du ta´n helt ut, så kan du jo også lage en kanal frem mot fronten, hvor du plasserer vifta i sugende modus.

Har laget en slik løsning i et Chieftec-kabinett, riktignok med en litt annen radiator.

Det fungerte bra, og eier´n er fornøyd!

 

Edit: Har nå snust litt mer omkring radiatoren du skal bruke, og må korrigere meg sjøl. Den radiatoren vil aldri få plass i bunnen av kabinettet, så forslaget mitt bortfaller i denne omgang.

 

Men Anders hadde jo et par gode alternativer!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...