Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis ikke Nikon 24-70 er skarp nok for deg har du meget sære behov. Du får skarpere objektiv, men å se forskjell i reelle situasjoner er vanskelig. Å se forskjell på en PC-skjerm på 100% er derimot ikke så vanskelig, men det er veldig sjeldent derfor man tar bilder.

Endret av Phileas Fogg
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er bra, for det er greit å ikke velge et objektiv som ikke leverer bra resultat ved 100% visning på dataskjerm...

Å kronisk pikselpeepe i 100% er Ikke en God Ting.

Man trenger bare "nok" skarphet og bildekvalitet til bruksområdet - så er det viktigere om bildet er skarpt og detaljert nok til bruksområdet enn om det absolutt skal være skarpt i 100% crop. Det er også mange viktige avveininger enn om det er skarpt i 100% crop - hvordan er bokeh, brennviddeområde, fokusavstand, fokus shift, byggekvalitet etc etc etc.

 

Hvis man bare er sykelig opptatt av bildekvalitet (obs - dekker mer enn bare skarphet!) så ender man bare som en teit nisse som kun bruker fastoptikk, og attpåtil kun den særeste fastoptikken, og gjerne så den fastoptikken er så sær at den ikke en gang har autofokus. Og det er bare for spesielt interesserte særinger, det.

 

Optiske egenskaper er alltid en avveining av hva man prioriterer.

 

 

Og kronisk pikselpeeping i 100% crop er en Teit Ting. Hvis det viktigste er akkurat det, så gå for Sigmas Foveon-sensor, som har lavere oppløsning, men til gjengjeld sykt med detaljer pr. piksel i 100% crop. Selve bildet får ikke nødvendigvis totalt sett mer detaljer enn et bilde tatt med Bayer-sensor med en hel del høyere oppløsning, men så "blir det skarpt i 100% crop". ;)

Endret av Trondster
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Selv AF-S 24-120mm f/4 VR er "skarp nok" på D800. Optikken med AF-S 24-70mm f/2.8 er neppe det som gjør bildene dine eventuelt uskarpe ;) Perfekt er objektivet ikke; noen sære forvrengninger på 24-30mm som fikses lett i post (eventuelt om man har slått på "fiks optiske feil" innstillingen i kamera og bruker JPEG).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...