Gå til innhold

Proteinpulver for å omdanne fett til muskler?


Anbefalte innlegg

Kroppen har to tilstander, enten er den katabolsk eller anabolsk. Og så er det grader. Det du snakker om er den sterkeste graden av katabolsk, og ingen normale mennesker havner dit noensinne. Dette handler om de som har uønsket mye fett på kroppen og hvordan de kan redusere det. Enhver situasjon hvor fettdepotene reduseres kaller jeg katabol, uansett hvor svak den er. Denne tilstanden trigges av lave insulinnivåer, og kjennetegnes av HDL-kolesterol i blodet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Stusset litt når jeg leste tittelen. Det er jo ikke proteinet som omdanner fettet til muskler, det er selve belastningen som utøves på gymmen, men jeg ser poenget.

 

Det du vil prøve på, er å jevne ut proein inntaket over hele dagen. Ikke sett et tidspunkt hvor du tar shake og ferdig med det, prøv heller å drikk det kontinuerlig både før og etter treningen. Kroppen bruker proteinet kontinuerlig, selv når du hviler.

Lenke til kommentar

Har da litt fett på kroppen som jeg vil ska gå vekk, så vist jeg begynner med proteinpulver etter trening kan det fetter omdannes til muskler istedenfor?

 

Svaret jeg kan gi deg er både ja og nei. Det finnes utallige mange proteinpulver der ut og noen er laget slik at man skal gå opp i vekt mens andre ikke er sådan. Det er mulig å få tak i proteinpulver som inneholder mindre mengder med karbohydrater. Hvis man skal kunne bruke proteinpulver og fremdeles gå ned i vekt og bygge muskler ville jeg nok anbefale og ta proteinene etter trening. Dette kommer av at du vil helst forbrenne de proteinene og karbohydratene du allerede har i kroppen. Ved å ta proteinpulver etter trenger kan også forbrenningen din øke, samt det at kroppen lettere restitueres. En annen fornuftig ting er å ta proteinpulver med vann og ikke melk. Dette kommer av at der fett i melk, og du har ikke noe behov for det lille ekstra.

 

Proteinpulver og vektløfting vil mest sannsynligvis ikke gjøre at du går ned i vekt. Jeg ville anbefale ha med cardio ett par ganger i uken, og da gjerne 20 minutter med intervall. Der er også viktig å huske på at hvis du ønsker å gå ned i vekt men også bygge muskler så kan det også være viktig å passe på hva du spiser i løpet av dagen. I mange tilfeller så er det ikke nødvendig med proteinpulver. Proteinpulver brukes gjerne for å få den lille fordelen, slik at du lettere kan bygge muskler.

 

Til slutt; Nei proteinpulver omdanner ikke fett til muskler.

Muskler må trenes bort, og muskler må bygges opp.

Endret av DaTrader
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Enkelt og greit: Fett kan ikke omdannes til muskler, period. Sånn er det bare. Du kan kvitte deg med fett eller du kan bygge mer muskler. Men muskler vil aldri bli til fett og fett aldri til muskler.

 

Proteinpulver er vel forøvrig den billigste kilden til protein. Link meg gjerne til noe som er en billigere kilde til protein enn pulver.

 

Synes det er veldig teit det du sitter og sier pga for å få muskler må du ha fett uten fett får du ikke muskler sånn er det bare...

Lenke til kommentar

Hehe. Fettceller kan ikke bare bli muskelceller. Det er to forskjellige ting. Man forbrenner fett og bygger nye muskelceller.

 

Er det ikke sånn at det ikke blir flere muskelceller, men at muskelcellene bare blir større? Var i hvert fall det jeg fikk høre mange ganger i biologitimene om jeg ikke husker feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...