Gå til innhold

Katalogiseringsprogramsystem for DVD/Blu-ray


NeonNero

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!

 

Jeg prøver å finne et system for katalogisering av mine filmer og TV-serier, men jeg har ennå ikke klart å finne det helt rette systemet for dette (det finnes også dårlig med prøveversjoner av de som kanskje kan se ut til å passe, så jeg er også ute etter erfaringer med eksisterende systemer). Jeg har visse krav til det jeg skal ha:

  • Det må ha støtte for bulk-innlegging av filmer og TV-serier på DVD og Blu-ray (jeg vil overføre alt innhold fra et web-basert system jeg lagde selv - mitt bibliotek består av nesten 1100 enheter av enten DVDer eller Blu-ray-disker).
  • Det må ha støtte for å legge ved medietype (DVD, Blu-ray) og sone/regionskode (0, 1, 2, osv for DVD; A, B, osv for Blu-ray).
  • Det bør ha støtte for samlebokser (flere filmer i ett etui, hele sesongbokser for TV-serier), og evt. egendefinert sortering (samlebokser med filmer som ikke henger alfabetisk samlet har jeg nemlig på en egen hylleplass helt på enden av veggen).
  • Det skal kunne synkroniseres fortløpende online med en server (serverprogramvare kan godt være selvstendig, slik at jeg kan installere dette på min egen server i "skyen")
  • Det må være tilgjengelig som app på Windows 7, iPad (uten jailbreak) og Android-telefoner (jeg har en Samsung Galaxy S3), som også har innhold tilgjengelig i offline-modus (dvs. fra siste synkronisering) - iPad-app kan godt være HTML-basert som lagres til hjemskjerm, og Android-app trenger ikke nødvendigvis ligge ute på Google Play.
  • Det må ha støtte for å tagge en enhet med én eller flere IMDb-oppføringer (slik at jeg kan søke opp en film basert på kategori/keyword eller skuespiller/regissør), eller ingen oppføring i det hele tatt (sistnevnte gjelder da spesielt samlinger med kortfilmer, som Chronological Donald Duck og Pixar Short Films).
  • Det må ha støtte for endring av utlånsstatus (når jeg låner vekk noe til en venn) på alle plattformer, og dette må også synkroniseres online.
  • Grensesnittet på alle plattformer bør se moderne ut (kan godt være enkelt, men likevel se ut som det var designet de siste 5 årene).
  • Valgfritt: Støtte for skanning av strekkoder/QR-koder (ikke bare fra offisielle lister, men også egne koder, ettersom jeg har på mange av DVD-boksene klistret over de opprinnelige strekkodene med en etikett som har mitt navn, e-postadresse og mobilnummer).
  • Valgfritt (og et ekstra pluss): Hvis leverandøren har et system for sette på egne NFC-tagger (som de selger) og skanne disse fra Android-appen for rask tilgang, er dette et enda større pluss (selv om jeg vet at dette kanskje er litt for mye å be om).

Pris på et helt slikt system spiller mindre rolle, men jeg ønsker ikke å betale i dyre dommer for en slik helhet (les: flere tusen norske kroner). Abonnementsbasert lisens/tilgang kan gå an, alt etter prissettingen.

 

Jeg har sett litt på Collectorz sammen med CLZ-appene deres, men Android-appen ser kun ut til å være read-only, og kan bare synkroniseres når Windows-appen er åpen på det lokale nettverket (eller via manuell eksportering til filsystem og SD-kort), så dette er et stort minus. Det ser heller ikke ut som iPad-appen støtter utlån av filmer, så dette blir også en stor mangel. De har også online-synkronisering (tilleggsavgift) for tilgang fra web eller synkronisering mellom iPhone/iPad og Windows, men dette støttes altså ikke av Android-appen (ifølge deres egne info-sider). Utseendemessig ser det bra ut (basert på screenshots de har lagt ut), men på mobil (iPad og Android) er det som nevnt fortsatt mye som mangler.

 

MyMovies (fra et dansk selskap) ser funksjonsmessig OK ut, men prisstrukturen er mildt sagt forvirrende, og grensesnittet ser ut som det var designet på slutten av 1990-tallet. Helt greit, men mye av det føles litt mangelfullt ut.

 

Er det noen som har andre anbefalinger eller tips?

 

På forhånd takk for svar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...