Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Fordeler og ulemper med billig bilforsikring


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe meg en helt ny audi a1 sportback og lurer på noe ang. forsikring.

Hva er fordelen og ulempen med billig forsikring. Det første jeg tenker på er at jo mindre du betaler, jo mindre dekker de ved eventuelle store alvorlige skader.

 

Har noen en formening om bilforsikring hos frende? Fornøyd eller ikke?

 

Og en ting til... Spurte om dette på forrige innlegget, om jeg burde ha kasko eller ikke. Eller er dette et krav som må oppfylles dersom man tar lån for å betale bilen?

Siden bilen er såpass ny, holder ikke det da med ansvarsforsikring, siden det sikkert er bedre å bruke egne lommepenger på bulker, istedenfor å bruke kaskoen?

 

Igjen, setter utrolig stor pris på svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Såvidt jeg vet, må man ikke ha kasko på bil selvom man har lån, med pant i bilen, dette vil jeg alikevel tro at forutsetter at det er foretatt en vurdering av lånetaker, og at det ikke ansees å være en risiko for at lånetaker ikke kan gjøre opp for seg, selvom man skulle være uheldig og totalvrake bilen.

 

Jeg vil alikevel anbefale å ha kasko på bil så lenge du har lån på den, det kan neppe være noe som er mer kjedelig enn å betale ned på en bil du ikke har lengre, selvom du har råd til det, bare pga du var uheldig og vraket bilen.

 

Jeg vil og anbefale og sette opp lånet på en slik måte at du nedbetaler omtrent like mye på lånet som beregnet verditap er, slik at om du er uheldig og vraker bilen så dekker forsikringen det du da har igjen av lån på bilen. Eventuelt om du får en avtale på forsikring at den hvertfall dekker hele lånet som gjenstår om man skulle være uheldig å vrake. Dette er jo da litt avhengig av hvor mye som er igjen på lånet og, om bilen er mer værdt enn det du har igjen å nedbetale på lånet så må det selvsagt være utformet slik i forsikringsavtalen at du ikke taper penger grunnet dette.

Lenke til kommentar

Du har noen låneselskaper i Norge som gir "kaskofritt billån", de er beregnet for små lån til eldre biler. Se feks på santander sine priser.

Kaskofritt Billån - 13,90 % nom./19,30 % eff. - 35% EK

 

Som du ser er rentene spinnville, men ikke så "ille" hvis du har kasko og dyr/nyere bil:

Santander Billån - EK 35 %: 5,90 % nom./ 8,55 % eff.

Lenke til kommentar

Dette finner du enkelt ut med ett søk på internett.

 

Ansvarsforsikring er minstekravet for å kunne lovlig kjøre på veien. Forsikringsselskapet dekker skader du påfører andre.

Delkasko koster mer. Samme som over men i tillegg vil forsikringen som regel dekke tyveri, brann, veihjelp og knuste ruter.

Kasko koster enda mer. Samme som begge over, men i tillegg dekker den som regel skade påført egen bil.

Kasko+/gull kasko og andre navn, enda dyrere igjen. Samme som alle over, men har enda flere fordeler.

 

Ansvarsforskring vet du jo at du er nødt til å ha, for å kunne rulle på norske veier. Alt det andre er valgfritt eller evnt ett krav fra lånegiver. Sjekk derfor avtalen med de du låner penger av for å se hva de stiller som krav, og sjekk med forsikringsselskapet hva forsikringen dekker.

Lenke til kommentar

Har du pant i bilen, må du ha kasko med maks egenandel på 10.000kr. Dette er iallefall normen fra pantehaver. Kaskofie lån, er ofte langt lavere lån, eller lån som ikke har pant i bilen. F.eks i boligen.

 

Med ny bil, har du både fabrikkgaranti og forbrukerkjøpsloven i ryggen, og trenger ikke annen forsikring enn kasko. leiebil er greit å ha i tillegg.

 

Motor- og drivverkdekninger er gull verdt på biler som har passert enten 5 år, eller 100.000 kjørte km.

Da er det kun så vidt jeg vet IF som dekker noe av betydning gjennom sin superforsikring. (Dekker vel opp mot 250.000km, men da med rimelig heftige egenandeler).

 

Med andre ord:

 

Det holder i massevis med en kaskoforsikring, egenandel 8-10.000kr og leiebildekning. Da holder prisen seg på et levelig nivå også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...