Gå til innhold

Er det PSU som bråker?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Sliter med at en vifte i pc'en blåser seg veldig opp under last. Dette er ikke snakk om tunge oppgaver, selv enkle oppgaver som å bruke flash, eller java kan til tider å støyet opp på et nivå jeg ikke liker.

 

Maskinen har et GTX 580 DirectCUII utgave, og dette kortet er meget stillegående. Jeg har manuelt prøvd å sette vifte til f.eks alltid 40%, og jeg merker fort at det ikke er skjermkortet som laget lyd.

 

CPU er en i5 2500k, og har en Noctua DH-14 med EN vifte oppå seg. Jeg tok av den ene, siden det viste seg at den hadde liten effekt, og jeg opplevde ikke dårligere resultat med en.

 

To vifter i kabinnettet, de skifter aldri RPM. Pc'en er mer eller mindre lydløs uten load.

 

Spørsmålet som står igjen, om dette er en PSU problem? Den er en Corsair TX, tror jeg. Denne er på 550w. Noen som har erfaring med dette, og kan bekrefte med rimelig sikkerhet at det trolig er PSU som spinner opp, og isåfall anbefale en ny PSU til rundt 1000,- som er stillegående.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om man sammenligner den Fractal Design (Tror jeg har kabinett fra dem) og Corsair sin, så ser jeg at sertifiseringen er forskjellig, dvs Corsair har Gold og Fractal Design har Platinum. Jeg tror nok 600w fra en god PSU er nok for meg, så lenge den leverer varene, siden jeg uansett ikke har planet om å kjøre SLI eller skjermkort med to kjerner.

 

Tror PSU er det jeg skjønner minst av i en PC :s

Lenke til kommentar

Eller alternativ 3, se på reviews av de to PSUene og kjøp den som har best eller lavest rippelspenning, er ikke alltid at den med høyest effektivitet er den som er best på rippel, og jo lavere rippel, jo gladere blir hardwaren i deg på levetid.

Om den er lik så kan du spare litt på strømregningen med platinum.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...