Gå til innhold

Bærbar til under kr. 6000


TJ

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal kjøpe ny bærbar som hovedsakelig skal brukes til surfing, skolearbeid, litt videoredigering av gopro-opptak, samt kanskje litt wc3. Det viktigste for meg er at maskinen er rask. For øyeblikket står det mellom http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=761537 og http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=766051 , hvor jeg ser at vivobooken har SSD, noe k55vj ikke har. Til gjengjeld har k55vj en bedre prosessor. Hvilken av disse tror dere vil ha raskest oppstart, surfe raskest, fungere best til litt redigering av gopro-opptak, osv? Hvilken maskin ville dere valgt til mitt bruksområde?

Endret av TJ
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ASUS K55VJ 15.6" HD med en bedre SSD disk.

 

http://www.crucial.c...J-upgrades.html

 

Så det virker ut som den maskinen har mulighet for både ram og SSD oppgradering senere.

Eneste ulempen er at maskinen er i plast og kvaliteten er kanskje ikke like bra som den andre, men oppgraderingsmulighet har den.

 

Se på f.eks:

 

Samsung SSD 840

 

Det eneste du bør sjekke ut er at enkelte pclevrandører begynner å bli vanskelige å ha med gjøre både når vi snakker om windows 8 oppgradering og generielt HDD bytte, siden recoverypartisjoner blir mere og mere vanlig antakelig for å spare penger, derfor må du regne med å finne drivere til laptop ofte betyr langt mere problemer en på hovedkort du bygger selv. Driverne virker enten ikke optimalt for alle versjoner av windows 7/8 eller at du må prøve å feile litt å finne riktige drivere, noen ganger kan man bruke windows update å installere drivere andre ganger finnes det ikke microsoft drivere.

 

Selv har jeg hatt det problemet på 2 laptop både en Asus og sony maskin, så du er klar over det.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Takk for godt svar!

 

Etter å ha lest det der, ble jeg litt mer giret på K55VJ, men samtidig er jeg litt bekymret for at jeg ikke kommer til å ta sjansen på å bytte harddisken. Er ganske grønn på dette og stoler ikke helt på mine evner til å montere den nye disken, finne riktige drivere osv. Derfor: Hvis du/dere skulle valgt mellom de to PCene ovenfor - akkurat slik de kommer ut av esken - utifra bruken som er skissert; hvilken ville du/dere valgt?

Lenke til kommentar

Hvorfor må dere foreslå maskiner med store 1 TB harddisker og 5400 RPM?

Det er omtrent å få sirrup ut av boksen. De harddiskene der er bedre til backup disk på USB3 enn som interne harddisker i laptop.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ND6EA9GHz_s så det er sikkert ikke vanskeligere å bytte harddisk på ASUS K55VJ 15.6" HD

 

ASUS VivoBook S400 vil jeg tro baseres på en eldre sata 2 SSD en god del raskere en harddiskene på de 2 andre maskinene, men man merker nok forskjell mellom en god Samsung 840 SSD og en SSD modul som er fastmontert på hovedkortet, det er nok problemet med tynne laptop at oppgradering blir vanskelig.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Har alltid hatt ett godt inntrykk av Vaio serien, men er ikke sikkert det er noe for deg da, her er en modell på tilbud iallefall som du kan sjekke ut.

mange vaio'er har en helt infernalsk viftestøy. får klager på min når jeg har den med på jobben, fra folk som sitter så langt unna i kontorlandskapet at de sier ifra pr. email! meget synd, for maskinen er fin på alle andre måter.

 

Forøvrig, da jeg kjøpte den satte jeg inn en crucial ssd, som desverre feilet. etterpå satte jeg inn en 750gb hybrid-disk, det var ikke like raskt, men svært mye bedre enn en helt tradisjonell hdd, som maskinen ble levert med.

 

På de fleste laptop'er er det enkelt å bytte disk, og hvis man skal oppgradere er hybrid-disk absolutt noe som gir bra ytelse pr. krone.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...