Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann alle foto-glade mennesker!

 

Siden jeg er ny her kan jeg skrive kort om meg :)

Dyreverner på 29år, kreativ og glad i å sy, tegne, male og ta bilder.

Jeg har endelig fått et speilrefleks, Nikon3000. Jeg kjøpte det brukt og instruksjonsboken fulgte ikke med.. Jeg trodde det skulle være lett å finne den i pdf-fil på nettet men det er vist ingen enkel sak. Noen av dere som har den og kan hjelpe meg litt?

 

Jeg leser det jeg kommer over og har skjønt det grunnleggende (tror jeg), at iso bestemmer lys og klarhet, blender bestemmer dybdeklarhet og lys og at man må få dette til å fungere sammen (?). Men jeg sliter med å få det til i praksis, spesielt siden jeg ikke har boken og vet ikke hvilken knapp som justerer hva. Jeg finner ikke ut hvor jeg stiller iso, og jeg får ikke blendertallet lenger ned en 5. Må jeg justere lukketiden for å få ned blendertallet? Når jeg prøver meg frem og stiller på det jeg finner får jeg bare mørkere bilder og ikke lysere. Så hvis jeg har kamera i A-modus, hvordan stiller jeg da inn blender og iso?

( Er jeg helt på bærtur?? )

 

Også blir jeg veldig glad for nybegynner tips til hvordan jeg kan bli kjent med kamera :D

 

Mvh Terne

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gratulere med et speilrefleks og en flott hobby! :) Les manualen så får du med deg basic så er du godt i gang. Jeg skal ikke si for mye siden alt står i manualen hehe, men noen ting du lurer på kan jeg vell nevne.

 

M modusen er manuell prioritert, her stiller du alle innstillinger selv.

A modus er Aperture priority(blender prioritert) i denne modusen stiller du blender tallet selv, f.eks f/1.8 - f/22. Kameraet tar seg av lukker her automatisk. Samme er det med S modusen shutter priority(lukker prioritert). ISO'n stiller du selv på alle, fra 100(200) og opp.

 

Dog alt står i manualen godt forklart så bare les og still spørsmål hvis lurer på noe mere.

 

Kan vell også nevne sånn i farta at Blender tallet avhenger også av hvorvidt lyssterk objektivet ditt er, f.eks f/ 3.5 - 5.6 (dette står på selve objektivet) Da er blender f/3.5 og opp (lavere blendertall = mere lys inn i objektivet og omvendt)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...