Gå til innhold

Foreldre ikke lenger forsørgingspliktige vgs elever over. 18.


Anbefalte innlegg

Hei, moren min prøver å justere ned skatten sin da hun har fått tilbake alt mellom 30-40k på skatten hvert år. Hun går på NAV og forsørger meg som er 18 og går på vgs. Idag ringte moren min Skatteetaten for å se om de kunne gjøre noe, hun brukte meg, det at hun går på NAV og at hun alltid får igjen mye som begrunnelse, Det hun hos Skatteetaten sa, var at foreldrene mine ikke lenger var pliktige til å forsørge meg, at dette var nye regler for 2013 og at man måtte ta opp studielån. Noen som har hørt noe om dette? Har googlet men finner ingen ting. Til nå har det vært sånn at foreldre har plikt til å forsørge deg så lenge du går på vgs. Hvis faren min får vite om dette er det fullt mulig at han slutter å betale bidrag, og da må jeg nesten droppe ut av skolen, flytte og få meg en jobb.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får allerede stipend siden foreldrene miner er skilt. Disse går til treningsavgift, klær osv. Tviler på at pappa vil slutte å betale, men hvis, vel da er vi fucked. Er snakk om 4k. Men skjønner ikke, regner med at en så stor forandring i reglene ville vært litt mer synlig på nettet, men jeg finner ingen ting.

Endret av TheNarsissist
Lenke til kommentar

Det rette stedet å henvende seg med dette spørsmålet er vel NAV, men det høres litt merkelig ut spør du meg, ikke minst fordi skattesatsen vel ikke har noe med hvor mange du forsørger å gjøre, men settes på bakgrunn av tidligere og forventet inntekt og fradrag samt gjeld og formue.

 

Uansett pleier det ikke å være noe problem å få justert dette ned, men det kan jo være spesielt dersom NAV er "arbeidsgiver" - det kan sikkert de uansett svare på.

Lenke til kommentar

Det hun hos Skatteetaten sa, var at foreldrene mine ikke lenger var pliktige til å forsørge meg, at dette var nye regler for 2013 og at man måtte ta opp studielån. Noen som har hørt noe om dette?

 

Kan ikke mye om trygder og sånt, men er det kanskje det nye særfradraget som erstatter skatteklasse 2 for enslige forsørgere?

Personer som tidligere ble lignet i klasse 2, men som ikke får det nye særfradraget, vil få en skatteøkning. Dette gjelder i første omgang tidligere enslige forsørgere som har fått samboer på varig basis, men også enkelte personer som forsørger barn over 18 år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...