Gå til innhold

Amazon og Ebay


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg pleier å bruke den engelske utgaven av Amazon (amazom.co.uk) til å kjøpe bøker da de er grisebillige. Alt annet kjøpes på eBay.

 

Begge steder tilbyr PayPal og det er en av de tryggeste måtene du kan betale med på nettet. Blir du lurt av selger tilbyr PayPal en pengene-tilbake-garanti.

 

Hvor lang leveringstiden er avhenger av hvor selgeren er i verden og om vedkommende sender det ved hjelp av skip eller fly. Jeg har opplevd at sendinger fra Kina har tatt alt fra halvannen uke til to måneder men det pleier som regel å være oppgitt at varen kan bruke lang tid før den kommer frem.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ser ut som Ebay-selgeren ikk sender til Norge. "May not ship to Norway"..

 

Som sagt, kontakt selgeren og hør. Jeg tror "May not ship to Norway" kommer automatisk når selgeren ikke oppgir fraktkostnadene til utlandet. Dessuten er det veldig trygt å handle over Ebay. Én ting er at karaktersystemet fungerer veldig greit, men den andre tingen er at PayPal er veldig trygt. Jeg tror ikke selgeren mottar pengene på sin konto før du har mottatt varen og avgitt karakter på salget. Har kjøpt mer enn 50 ting på Ebay siden september, og har ikke hatt noen problemer.

 

Man får veldig ofte gratis frakt på de tingene som bestilles fra Kina, mens fra andre steder får man det veldig sjeldent. Har fått gratis frakt på nesten alt jeg bestiller fra Kina, og litt som har blitt sendt fra Thailand.

 

Har kjøpt veldig mange spill gjennom Amazon uten problemer. Pass deg for ekstra MVA og gebyrer for forenklet fortolling.

Endret av ^Th0mas^
Lenke til kommentar

De mottar pengene med en gang du betaler.

 

Jeg informerte en selger for noen dager siden om at jeg hadde mottatt pakken min, og ville gi han karakter så snart jeg hadde åpnet den og sjekket innholdet. Da fikk jeg til respons at han håpet jeg kunne sjekke innholdet så fort som mulig og gi karakter, fordi systemet var endret slik at han ikke fikk tatt disse ut før jeg hadde avgitt karakter. Om det stemmer vet jeg ikke, men jeg hadde overført pengene for over 2 uker siden når han skrev det, i tillegg er det en svært seriøs selger.

Lenke til kommentar

Finnes det noen gode "metoder" å unngå ekstra MVA og fortolling på? Hørt at man kan be selgeren skrive "gift" eller noe på pakken så slipper man unna, men tror ikke seriøse bedrifter vil skrive det på pakkene.

 

Husk at denne regelen kun gjelder mellom privatpersoner, så det hjelper ikke at et firma merker varen som "gift" om de bruker firmanavnet sitt som avsender, eller legger ved noe som i det hele tatt kan tyde på at det ikke er kjøpt via en privatperson.

 

Så om du kjøper privat, få de til å merke det som gave. Om du betaler over 1000 kr for varen, få de til å skrive en annen pris. Spør alltid selger på forhånd om det er greit. Det er litt vanskeligere å få bedrifter til å sette en pris på under 200 kr om du har betalt mer, men det har funket 70-80% av gangene for min del. Om du bestiller noe fra Kina vil du fort merke at de merker varen med en lav pris automatisk, rett og slett fordi de er klare over de teite toll/mva-reglene vi har, men spør alltid for sikkerhets skyld.

 

Men til syvende og sist må jeg minne på om at vi i utgangspunktet er pålagt å betale masse unødvendig toll og mva på ting man bestiller fra utlandet så den norske stat kan tjene masse penger. :wee:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hvorfor vil ikke Amazon verken den engelske eller amerikanske sende varer til meg? Tingene går under Electronics. Norge er ikke oppført på listen..

Jeg fant et firma som gjorde det mulig for de som bodde utenfor USA kunne kjøpe varer for eksempel hos BestBuy! Har ikke prøvd det selv, men har noen av dere prøvd det? Hadde vært utrolig bra hvis det hadde funket. De heter OPAS (https://www.opas.com/us-address.php)

Endret av MyNameIs?
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...