Gå til innhold

4 uker Asia - Hva bør prioriteres?


handbook

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg og samboer tenker å ta 4 uker i Øst-Asia til sommeren som kommer.

 

Vi ønsker å så både storbyer, landlige strøk med fantastisk natur (Vietnam?) og noen enkeltinnslag av strand.

 

Jeg såg i utgangspunktet for meg 1 uke per destinasjon, med fly mellom hvert sted. Tenkte for eks. Hongkong, Tokyo, Vietnam og Malaysia. Tokyo har jeg ihvertfall meget lyst å se. Vi har nok penger til hotell over hele fjøla om det blir aktuelt.

 

Jeg er rimelig blank på hva som er å anbefale og ikke og håper derfor å kunne få noen forslag fra andre som er bevandret i Øst-Asia. Eneste erfaring jeg har derifra fra før er Beijing for en del år siden.

 

Det eneste vi vet er følgende:

- Thailand utgår, denne kan enkelt tas senere i en ordinær ferie

- Vietnam har vi hørt er bra

- Ønsker å se både storbyer og landlige strøk + strand

- Tokyo er også ønskelig

- Vi er ikke av party-party sorten, og søker heller andre opplevelser. Dykking kan for eks være aktuelt.

 

Setter pris på alle tips og anbefalinger :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hong Kong kan absolutt anbefales ihvertfall!

Macau kan også være interessant.

Hei, takk for innspill. Macao er jo bare et solid "steinkast" unna HongKong så det kan tas i samme etappe evt.

 

Fått inntrykk av at kambodsja skal være rimelig bra, men også laos. Er litt i villrede over hva som bør prioriteres.

Lenke til kommentar

Skjer stadig nye ting i Kina. http://en.wikipedia....h-Speed_Railway

 

Tror jeg ville vurdert en togtur.

 

WoW. Fly PEK-HKG tar 3.5 timer, er spent på hvor lang tid det toget der vil ta når linjen er ferdig i 2015. Tok et slikt høyhastighetstog i fjor fra Beijing til Tianjin bare for å prøve det ut og det fungerte fint det, men det var ikke lenge siden et høyhastighetstog kræsjet og 40 mennesker omkom der. Det førte til store protester mot myndighetene så forhåpentligvis har de gjort ting noe tryggere der nå. Om man vil ha et trygt høyhastighetstog kan Shinkansen i Japan anbefales. Helt siden åpningen på 60 tallet har det ikke vært en alvorlig ulykke med Shinkansen. Men for guds skyld om man skal reise mye med tog i Japan så bør man skaffe seg Japan Rail Pass som kun kan kjøpes utenfor Japan på et reisebyrå. Veksles inn så fort man kommer dit. Shinkansen er dyrt!

Endret av William_S
Lenke til kommentar

Lurer på om det er en strekning på 30-40 km som ikke er på plass. Mulig det er noe bedre informasjon å finne. Virker som det er oppe og går helt inn til Shenzhen, og banen derfra til HK tar ikke lang tid. Det er forresten noe jeg anbefaler, og se Shenzhen, hvis en først er i HK. . Akkurat det å gå omkring på store kjøpesentre i HK er noe kjedelig, det er ingen rabatter og se, og en blir sliten i føttene. Det passer med shopping kulturen til kvinnelige japanske turister. Jeg bodde i Marco Polo som lå inntil Harbour City Mall. Og gikk omkring der endel. Kan ikke anbefale det. Mener jeg likte meg i området som var litt nord for Mon kook slik at en kunne gå ned til Mon Kook. Kanskje korte ned på Tokyo, og få med seg både HK, Shenzhen og Beijing. Hvis det var min ferie, hadde jeg nok heller lagt 1 uke på storby tilsammen, og 3 uker på avslapning. Ville lagt storbybesøket først. Det er en stemning, som en finner i Shanghai, på motsatt side av elven for "the bund", og litt nord, hvor en føler at en er i kontakt med den gamle delen av byen, der det dufter frityr på gaten. I Shenzhen gjelder det området mellom lao di fang, sunshine, og panglin hotellet, litt opp, og ned mot jernbanestasjonen. shangri la ligger rett ovenfor jernbanestasjonen, endel sør for de andre hotellene, men der er det litt mer kjedelig. Ingenting som skjer. Raskt hvis en booker at en havner på helt feil sted i byen, og en skal iallefall ikke til finansdistriktet i Shenzhen, mye bra hoteller der, men det er ingenting å se der, det er luftforurensningen verre og det er lite å finne på. Luften i Shenzhen er mye bedre enn luften i Shanghai. Uansett bare mine preferanser. Litt mer spennende i de litt eldre delene av byene, enn det nye.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Vietnam har jeg ikke besøkt. Har ikke reist så mye rundt i Malaysia, har bare vært i Kuala Lumpur som er en litt rotete storby og litt på Borneo. Malaysia har i likhet med Filippinene mange fine øyer, men de er gjerne ganske småe.

 

Filippinene var bare en veldig positiv overraskelse med hyggelige folk, god mat uten bi-effekter, lave priser og pen natur. Det jeg traff på av backpackere var også veldig fornøyde. Men kom deg raskt unna Manilla.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Filippinene var bare en veldig positiv overraskelse med hyggelige folk, god mat uten bi-effekter, lave priser og pen natur. Det jeg traff på av backpackere var også veldig fornøyde. Men kom deg raskt unna Manilla.

 

Har du noen tanker om det med koffert vs ryggsekk? Jeg har bare brukt koffert, sist brukte jeg et par 120 litere og er litt skeptisk til å bruke ryggsekk. Tanken på at en kan bli fanget uten rene klær eller bli svett og sånn med tung ryggsekk stresser meg.

Lenke til kommentar

Det er mye smak og behag her. Med koffert drar man med seg mere enn hva man har bruk for, man kan bruke den som safe, men må også passe litt mere på ved transport. En ryggsekk kan man ta på fanget, og improvisere mere og gå raskt og langt i ulendt terreng.

 

Med ryggsekk bør man være mere oppmerksom på hva man faktisk trenger ta med, mye kan kjøpes underveis. Den vanlige feilen er for stor sekk og for mye stæsj man drasser rundt med. Jeg har vært på Interreail med en ryggsekk på 20 liter og det gikk uten problemer.

Lenke til kommentar

Om tanken på å bli svett er noe som stresser en nordmann som skal til Asia på sommeren er det bare å ønske lykke til, i alle fall om min svetteproduksjon på de lengdegrader er noe å gå etter.

 

Koffert vs ryggsekk bør reflektere hvordan man reiser: skal man bli flyttet eller flytte på seg selv? Minst like greit med koffert om den bare skal trilles fra flytrappa til taxien, uaktuelt med noe annet enn ryggsekk ved humping rundt på en rekke forskjellige busser, tog og tuktuker.

 

---

 

Hong Kong er artig (fin natur har de også!), Macau neppe mitt livs største opplevelse. Malaysia har mange gode steder for dykking. Laos, Kambodsja og Vietnam har delvis fått sitt gode rykte fordi det er så forbannet billig, men det betyr jo ikke at det skorter på gode opplevelser. Det er for eksempel mye å ta tak i for den historieinteresserte i alle landene, både i de gamle templer og på slagmarkene fra nylig kjempede kriger.

 

Det er vanskelig å legge opp en reiserute basert på hva som er «bra». Det aller meste er bra om du bare leter litt og har den rette innstilingen, så jeg ville gjort noen pragmatiske og filosofiske avveininger:

(i) Hvor fort går man lei av templer? Hvor mye tid vil man bruke på strender? Hvor mange regnbuefarvede fisk skal du se før du har lyst til å hive hele bunten på grillen?

(ii) Hvordan blir turen mest mulig kurant logistikkmessig? Det har sin sjarm å bruke 20 timer på en grenseovergang eller å nattestid humpe seg gjennom kronglete veier på en buss som forlengst har mistet siste rest av frontlys, men det er greit å tenke over hvor man selv legger lista.

(iii) Hva vil dere sitte igjen med når dere kommer hjem? Minner om personene dere møtte på det lille gjestehuset dere tilbragte to uker, bilder fra de mange strendene og byene dere rakk å se, skrubbsår fra bakgata dere falt i etter å ha drukket tvilsomt risbrennevin?

 

Anbefaler Torbjørn Færøviks «Drømmen om Asia», burde finnes på nærmeste bokhandel eller bibliotek.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kunne tenkt meg å kjøpe en brukt motorsykkel, eller bil og kun reise litt lett, og ta større avstander for egen maskin. Uten å tenke på svære kofferter. Jeg tror det hadde vært fint. Jeg føler på en måte backpacking er for sosialt og påtrengende for meg. Ønsker heller å bli kjent med lokale folk enn backpackere. Skulle uansett prøvd backpacking. Var på interrail når jeg gikk på ungdomskolen.Tror jeg trenger å ha kvalitetstid for meg selv, og å ikke dele rom med andre for å få roen. Det drar opp kostnadene ganske mye. Har denne boken: http://www.amazon.com/Lonely-Planet-South-Shoestring-Guides/dp/1741041643

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...