Gå til innhold

Google Nexus 7 vs Samsung Galaxy Tab 2 7.0


ArneLFC

Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å skaffe meg et nettbrett og så litt rundt etter noen rimelige nettbrett som lå rundt +/- 2000kr.

 

De to jeg vurderer er Google Nexus 7 og Samsung Galaxy Tab 2 7.0! Begge har 7.0" skjerm, Nexus kan kun fås for Wifi, mens galaxy tab kan man få for WiFi, 3G eller begge deler! Sistnevnte koster litt mer. Men den støtter micro SD. Noe som nexusen ikke gjør. Som begrenser minnet til Nexusen til 16GB! (8GB kan også kjøpes) Mens Galaxy Tab kan man utvide minnet med en Micro SD opptil 32GB(tror jeg).

 

Jeg er usikker på hvilken jeg ska kjøpe. Kan jo kjøpe en nexus 16GB eller en Galaxy tab 8GB å kjøpe en Micro SD i tillegg!

 

Har hørt at Nexusen en best på de fleste områder, men den har ikke kamera bak.

 

Dersom noen har en av disse eller kan komme med positive/negative grunner til hvorfor jeg skal/skal ikke kjøpe den ene eller andre setter jeg stor pris på dette:-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nexus kommer også med 32GB nå, som koster såvidt mer enn 16GB versjonen. Nexus 7 har høyere oppløsning på skjermen, 1280x800 vs 1024x600 samt at prosessoren i Nexus 7 er noe raskere. En slipper Samsung sin TouchWiz på Nexus 7, og det er for min del mer enn god nok grunn til å velge Nexus 7 :)

 

Med mindre 32GB lagring blir for lite, hadde jeg ikke nølt med å velge Nexus 7, og hvis du trenger 3G, så har multicom.no 3G versjonen på lager for øyeblikket, men den koster 3195,- dvs 1200,- mer enn versjonen uten 3G...

Lenke til kommentar

Er nok delte meninger om Touch Wiz, jeg har bestemt meg for ikke å kjøpe Nexus 10 siden det ikke har Touch Wiz, venter heller på et Samsung brandet 10" nettbrett med høyopløst skjerm. Galaxy Tab 10.1 får duge enn så lenge.

 

Men om valget hadde vært Nexus 7 og GT 2 7.0 hadde valget vært enkelt, Nexus pga skjermoppløsning og prosessorkraft.

Lenke til kommentar

Men hva er fordelene og ulempele med å ha touchwiz?

 

Hei ArneLFC,

 

jeg har brukt både Nexus "clean" android og Samsung sitt Touchwiz. Etter det jeg har blitt fortalt så er alltid "clean" android det beste, siden man alltid får oppdateringer først. Men etter min mening så var det en del mangler som jeg ønsket på "clean" android som touchwiz hadde. Dette er min erfaring på mobilplatformen: Det er funksjoner som å kopiere spesifikke teskter fra meldinger og eposter, synkronisering, samsung sitt sporingsprogram osv. Men det er vel tonnevis med tredjepartsprogrammer som gjør samme jobben.

 

Når det gjelder tabs så er Nexus'en mye mye mye raskere enn Samsung Tab 7 2.0. Samsung'en begynner å hakke og lagge etter en viss mengde apps som blir installert. Det eneste jeg savner er den ringe og sms funksjonen på Nexus 7, og det har den Samsung Tab 2 7" 3G. Jeg venter selv på at Nexus 7 3G skal offisielt lansere til Norge, da blir den nok litt rimeligere enn 3200,-

 

Men jeg ville ha gått for Nexus 7, siden jeg synes at touchwiz er mer brukevennlig på mobiltelefon enn tablet :)

Endret av Ryoki
Lenke til kommentar

Nå har jeg funnet en Nexus 7 med 32GB til 1559! (http://www.dustin.no/product/5010659777/nexus-7-by-asus-32gb/?ssel=false&gclid=CN2S0c7CsLQCFfJ2cAod8i0AeQ)

 

Er dette nok minne? Med GT 2 7.0 kan man få 16GB+ en Micro.SD på opptil 32GB tror jeg! Er dette nok? Jeg kommer til å skaffe meg mange spill, muligens filmer og musikk! Jeg ser for meg at dette er nok og at ikke har bruk for så mye mer...

 

Akkurat nå holder jeg en liten knapp på Nexusen. Men jeg har ombestemt meg frem og tilbake mange ganger de siste dagene!

 

Det at nexusen ikke har kamera på begge sider og at den ikke støtter micro-sd trekker meg litt mer mot GT 2 7.0. Men Nexus er som mange(om ikke alle) sier bedre på nesten alle andre områder!

 

Nexusen skal visstnok ha noen småbugs.

Lenke til kommentar

Jeg finner Nexus 7 32 GB til kun 1559kr(+frakt 99kr) , og det er ganske billig!

 

Men siden du har Nexus 7, kan du bekrefte om man får 25$(hva dette er i kr) når man kjøper nexus 7? Gjelder dette også i norge? Må si at det også trekker meg litt mot Nexusen! Kommer ikke til å bruke så mye penger på spill å greier... er så mye bra som eg gratis! Lurer bare på om dette gjelder i UK/USA

Endret av ArneLFC
Lenke til kommentar

Men er 16GB nok? Kommer nok ikke til å kjøpe bøker! Musikk kan det være at jeg legger innpå. men kan også bare få musikken innpå en gammel mobil eller en mp3. Men har noen her 16GB, jeg regner med at det holder til en god del spill. 32GB er vel for de som har spill,filmer, bøker, musikk og alt annet innpå!

Lenke til kommentar

Etter å ha kopiert inn 1,5GB musikk, lastet ned 173 app + diverse har jeg nesten 10GB ledig på min 16GB Nexus 7.

Har ikke noen spill, dermed blir ikke ungene fristet til å leke med denne. På min 10" Thinkpad med mange spill har jeg brukt 1GB mer lagring til app.

Hvis jeg legger inn filmer eller bilder fra speilrefleksen forsvinner nok lagringsplassen, men slike filer vil bare ligge inne midlertidig og vil slettes etter bruk.

Endret av Frobe
Lenke til kommentar

Det er så liten prisforskjell mellom 16 og 32 GB at like greit å ta med 32GB...

 

Er forsåvidt sant det! Men dersom jeg ikke kommer til å få bruk for det så er jo det på en måte som og hive pengene i dass!

 

Etter å ha kopiert inn 1,5GB musikk, lastet ned 173 app + diverse har jeg nesten 10GB ledig på min 16GB Nexus 7.

 

 

Men viss du Frobe har 173 apps! Noe som jeg tror at jeg ikke kommer til å ha, så tror jeg at de spillene jeg kjøper/laster ned ikke kommer til å ta nesten dobbelt så mye plass så det dine apper gjør! Så da tror jeg 16GB er nok! Men for en student som tar lappen og ikke har jobb utenom skolen så er selv den lille forskjelden på prisen mellom 16GB og 32GB noe som jeg vil spare dersom jeg ikke får bruk for alt det minnet!

Lenke til kommentar

Det er jo helt sant, men hvis du skal ut på reise og kunne tenke deg å ta med noen filmer etc, så blir 16GB fort lite... Jeg for min del ser ikke film på mobil/nettbrett og hadde klart meg veldig lenge med 16GB (hadde helt sikkert holdt i lange baner med 8GB også), men en vet jo aldri, så da var jeg ikke i vil om 32GB versjonen når prisforskjellen er så liten.

Lenke til kommentar

Det er jo helt sant, men hvis du skal ut på reise og kunne tenke deg å ta med noen filmer etc, så blir 16GB fort lite... Jeg for min del ser ikke film på mobil/nettbrett og hadde klart meg veldig lenge med 16GB (hadde helt sikkert holdt i lange baner med 8GB også), men en vet jo aldri, så da var jeg ikke i vil om 32GB versjonen når prisforskjellen er så liten.

 

 

Hva er det billigste man kan finne 16GB og 32GB til? Til den miste prisforskjelden.

Men tror ikke jeg kommer til å ha så mange filmer innpå den. Ser ikke så mye film. kommer til å fjerne de rett etterpå jeg har sett dem uansett! Men hvor mye plass kan en film på ca 1.5 time ta?

 

Men det som er litt morsomt å se er det at denne tråden var om Nexus 7 VS GT 2 7.0... ingen tvil om hva som går ut som vinneren her:-) Men nå er det om at jeg skal skaffe meg en nexus 7 med 16 eller 32GB!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...