Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

DRAM LED lyser rødt ved første oppstart (selvbygg)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er akkurat ferdig med å sette sammen min første maskin og prøvde å starte for første gang.

 

Da jeg startet maskinen begynte viftene å gå, standby power led lyser grønn, men DRAM LED lyser rødt. Ingenting mer skjer, ingen bilde/aktivitet på skjermen, ingen lyd eller pip. Alle kabler er der de skal være. Har koblet til bare ssd for å installere OS på den, planen var og koble hdd i tillegg, senere.

 

Jeg re-startet, men ingen endring. Slo av maskinen, koblet fra strøm, tok ut og satte inn igjen ram, startet igjen og trykket på memOK! Maskinen kjørte gjennom sekvensen 3 ganger uten at noe skjedde. Koblet fra strømmen og nå står den der.

 

FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R4 BLACK

SEAGATE BARRACUDA 2TB 7200RPM SATA/600 64MB

SAMSUNG 830 SERIES 128GB SSD SATA/600 MLC

INTEL CORE I5 3570K 3.4GHZ 6MB S-1155 IVY

CORSAIR TX 650W M MODULAR PSU ATX12V 2.31 / EPS12V

CORSAIR 16GB DDR3 XMS3 PC12800 1600MHZ (2X8GB)

ASUS P8Z77-V LX Z77 S-1155 ATX IVY

SONY DVD±R/RW AD-7280S-0B 24X SATA BLACK

 

RAM brikkene (2) står i de blå feltene på hovedkortet, det sto i hovedkort brukermanualen.

Jeg har ikke tilgang på andre hovedkort, ram osv.

 

Har noen peiling på hva som skjer, og hva jeg må gjøre for å få den til å virke? Hadde satt stor pris på hjelp :)

Endret av boxed
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du prøvd med en singel ram-brikke?

Jeg fant heller ikke dine rambrikker på Qualified Vendors List (QVL) for ditt hovedkort, kan dette ha noe med saken å gjøre? Altså minnebrikkene er ikke støttet, men ikke ta det for gitt, det er bare RAM om er testet av ASUS.

 

Prøv også begge i svart, se hva som skjer og avgi rapport :)

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

Prøvde med en ram brikke, i alle 4 feltene etter tur, restartet mellom hver gang. Dram led blinket da rødt, ingen lyd, standby power led lyser grønn,alle vifter starter. Gjorde det samme med den andre brikken i alle feltene med samme resultat.

 

Til slutt fjernet jeg alle ram brikkene og startet maskinen. Dram led lyser rødt, ingen lyd,men alle vifter starter og standby power led lyser grønn. I forventet meg en pip når RAM ikke ble funnet av maskinen?

 

Hva betyr dette?

 

Jeg fikk disse ram brikkene anbefalt av folk her på forumet. Hadde ingen anelse om at de må være støttet/testes av asus for å kunne brukes med dette Hk :(

Lenke til kommentar

Se også til at minnebrikkene sitter godt nedi sporene. Man må gjerne bruke litt makt for å dytte dem godt nedi.

 

Foruten den store 24pins kabelen, er 8pins 12V-kabel tilkoblet hovedkortet? Jeg mener dette hovedkortet skal ha en liten knapp på høyresiden som heter MEM_OK. Hvis RAM-brikkene av en eller annen grunn kjører på feil innstillinger vil hovedkortet stille dem korrekt hvis du trykker på denne knappen. Hvis du trykker på knappen mens maskinen er avslått innbiller jeg meg at BIOS resettes. Uansett, hvis du er sikker på at brikkene sitter som de skal så prøv denne knappen. Les gjerne litt om det i manualen først for jeg er litt rusten på den biten.

 

I alle tilfelle kan du også fjerne det lille runde batteriet du finner på hovedkortet (trekk ut kontakten først) i 30 sek. Dette tilbakestiller BIOS og vil sjeldne tilfeller løse slike problemer.

 

At minnet ikke er støttet i QVL har som regel ingenting å si.

Endret av Loefthal
Lenke til kommentar

At de ikke satt godt nok nedi var min første tanke, men de klikker (svak lyd) på plass når jeg dytter litt. Hvis jeg dytter med med mer kraft så beveger HK seg litt, men brikkene går ikke mer nedi om jeg gjør dette heller så jeg våger ikke presse hardere fordi jeg er redd for å skade HK.

 

Hvor langt nedi skal de gå? Skal det lille hakket (ca midt på) være helt skjult? Hos meg ser jeg litt av det hakket, lengre ned går de ikke :/

 

24pins og 8pin kablene (ved prosessoren) fra strømforsyningen er begge koblet.

 

Som nevnt i mitt originale innlegg har jeg allerede prøvd memOK! både med begge brikkene og 1 og 1 brikke, uten resultat. Men jeg skal prøve igjen.

 

Kan en sånn feil (dram led lyse rød) oppstå om noen av festene under HK (gullfargede stand-offs) er en millimeter skjev og tar (kanskje) borti HK noen steder? Eller om HK tar borti I/O dekslet? Vet ikke om det er tilfelle her, men vil jeg få en sånn feil da eller evt.en annen feil?

 

Takk for tipset om batteriet, skal prøve det om ingenting annet fungerer,

Endret av boxed
Lenke til kommentar

Du kjenner når brikken sitter helt nedi sporet. De små bryterne på hver side av brikken skal sprette opp med et lite klikk og stå rett opp/inntil brikken, som vist her:

asus_m4a79t_ddr3.jpg

Jeg vet ikke om det lille hakket såvidt er synlig, men du ser som sagt når brikken sitter som den skal. Gikk glipp av at du hadde prøvd MEM-OK, sorry ;)

 

Det kan vel skje mye rart hvis det er en kortslutning på gang, men da må det som regel mer til enn en mm. Jeg tviler uansett på at dette problemet skyldes noe sånt.

 

Du kan jo også ta et bilde av innmaten så kan jeg se over for sikkerhets skyld.

Lenke til kommentar

De hvite bryterne spretter ikke opp på hver side når jeg dytter ram brikkene nedi, jeg må dytte bryterne på plass manuelt, kan det være problemet? Kanskje brikkene likevel ikke er godt nok nedi når ikke bryterne går på plass av seg selv?

 

Jeg skal ta bilde av innmaten så du kan se, men det blir ikke før i kveld eller i morgen :)

 

Tusen takk for hjelpen så langt!

Lenke til kommentar

Mener å huske at ASUS kun har en bevegelig del i RAM-slotsene nå.

 

1.

Er du sikker på at du ikke har plassert et av festene under HK feil? Virker å være en relativt vanlig feil når folk bygger PC.

 

2.

Start opp PC uten noe annet koblet til enn CPU og 1 RAM-brikke.

 

Prøvde igjen, og den øverste hvite bryteren (mot toppen av kabinnett ) beveger seg svakt inn mot ram brikken, men den går ikke helt inn så jeg må dytte den resten av veien manuelt. Den andre rører seg ikke i det hele tatt, så du har nok rett i at bare en er bevegelig.

 

Kan ikke forstå at noen av festene er feil plassert. Det er seks hull i HK og jeg satte i seks fester samt 6 skruer i hver for å feste HK. Kan en feil som dette oppstå om en av festene er en eller en halv millimeter skjev plassert opp i HK skru hullet?

 

Skal prøve 2. når jeg kommer hjem i kveld, men nå må jeg stikke :)

Lenke til kommentar

Ser ikke ut som om det er noe galt ifølge bildene ihvertfall. Det er mulig å feilkoble den 4/8pins 12V-kabelen og bruke en PCIe-kabel istedet, men da må man bruke makt og det burde uansett ikke resultere i at DRAM-led lyser.

 

Fulgte det en liten speaker med hovedkortet eller kabinettet? Isåfall kan du prøve å koble til denne og se hva pipene som kommer når du starter opp betyr. Tviler dog på at det blir noen store overraskelser.

Lenke til kommentar

Har ikke brukt noen PCI(e)kabler. Alle av den typen kom i en separat pose med strømforsyningen, og den har jeg ikke åpnet en gang, så jeg brukte den som skal brukes og den gikk på plass helt fint uten at jeg brukte makt.

 

Nei, fulgte ikke med noe sånt. Har ikke HK innebygd speaker da? Det skal jo pipe en gang når jeg starter for første gang og POST er vellykket?

 

Kan begge RAM brikkene være defekte da? Er vel eneste mulighet, fordi alt annet er som det skal være og DRAM led hadde vel ikke lyst om det ikke var noe galt med RAM?

Lenke til kommentar

Mulig dette kortet har innebygd speaker. Jeg ser ikke noen plass for tilkobling av speaker eller så det er godt mulig. Likevel rart at du ikke hører noen pip isåfall. Ett pip er vel som oftest vellykket POST ja, men så har man også andre kombinasjoner av pip for en drøss ulike feilkoder.

 

Høres usannsynlig ut at brikkene er defekt. Jeg tipper at hovedkortet ikke liker brikkene, eller at hovedkortet har en feil.

Lenke til kommentar

Har ikke hørt en eneste pip eller annen lyd, jeg synes det var veldig rart, fordi i bruker manualen står det en liste av ulike pip sekvenser for div feil, og jeg har ikke hørt noe, gikk bare ut i fra at det var på grunn av at DRAM led lyser at jeg ikke har hørt noe.

 

Hva anbefaler du, skal jeg kontakte dustin (hvor jeg kjøpte alle delene) og spørre om jeg kan returnere ram og eventuelt HK, og få nye tilsendt, eller?

 

Har ikke andre ram brikker eller HK så jeg kan ikke sjekke for feil selv :/

Lenke til kommentar

Hvis du er sikker på at brikkene ikke går lengre ned og har sjekket for feilplasserte spacere ser jeg ingen annen mulighet enn å foreta en retur. Dustin pleier å være greie så jeg tipper du får både nytt hovedkort og RAM tilbake hvis du sender inn begge deler. Det kan også være en idé å bytte ut RAM-brikkene med noe som er QVL-testet for sikkerhets skyld.

 

Det er tydeligvis en del som har hatt problemer med dette kortet i kombinasjon med RAM så det er vel noen småfeil ute og går.

Lenke til kommentar

Nei, brikkene går ikke lengre nedi, og det er ingen feilplasserte spacer, alle seks er på rett plass, så du har nok rett i at det må være noen feil ett eller annet sted som er utenfor min kontroll.

 

Skal sørge for at de er QVL testet, takk for tipset. Jeg skal kontakte dustin så snart som mulig, og så for vi se hva som skjer.

 

Tusen takk for all hjelp! Setter veldig stor pris på det :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...