Gå til innhold

Hva er definisjonen på "bortskjemt"?


Anbefalte innlegg

Selv mener jeg ikke at jeg er bortskjemt. Det er jo ikke min skyld at noen velger å være svært sjenerøse overfor meg. Men jeg er så heldig at jeg har en mor som liker å overøse meg med ting, det har hun gjort så lenge jeg kan huske. En gang jeg var unge måtte jeg be henne slutte å kjøpe så mye ting til meg, for det overfylte rommet mitt, fikk litt dårlig samvittighet for å si det.

 

Nå er jeg jo 20 og bor ikke hjemme, men jeg får fortsatt ting av henne, selv om jeg har inntekt. F eks når jeg er hjemom på besøk, eller for å overnatte, så får jeg handle det jeg vil ha uten at hun vil ha penger igjen for det... Hun insiterer også alltid på å betale togbillett og hotell f eks, om vi drar noe sted sammen som inkluderer det. Om jeg spør om å få låne kortet hennes for å gå til massør, f eks, så får jeg det med det samme, og når jeg noen dager senere har spenn til å betale tilbake og kommer med dem, så sier hun at jeg ikke behøver gi de tilbake!

 

Er jeg liksom bortskjemt bare fordi mamma er snill? Det synes jeg blir feil... Men for å rettferdiggjøre gavmildheten hennes, så tar jeg ofte med en overraskelse til henne når jeg selv er ute å shopper

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Bortskjemt" er jo ingen dom over et menneskes egne valg. Jeg vil heller si at man som regel ikke er skyld i egen bortskjemthet. En bortskjemt person har dårlige trekk ved personligheten som kommer av at h*n på en eller annen måte har hatt det "for lett" og lagt seg til uheldig atferd på grunn av det. Spørsmålet er om man har tatt skade, så man trenger ikke være bortskjemt bare fordi man fikk alt man pekte på som barn. Det vil man først være om man ikke takler situasjoner hvor det ikke er like enkelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...