Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

C-disken er full, noe jeg ikke skjønner


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Som dere ser i emnetittelen så har C-disken fullt seg opp, noe som er uforståelig. Jeg har BF3, FM13 og nå TSW, de tilsammen tar litt over 50 GB. Det er ikke noe annet en de der som tar mye plass som jeg kommer på. Jeg har 107 GB totalt på C-disken. Når jeg høyreklikker på "Program Files (x86)" står det at det er brukt 76 GB og Windows-mappa 15 GB. Så da er det helt uforståelig at jeg har igjen 105 MB igjen på C-disken. Var ikke så lenge sia jeg formaterte til Windows 7 fra W8.

 

Vet noen hvorfor det kan være slik?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Programfil mappa(x32 og x64) mi ligger 8GB og vil seie det er normalt med tanke på bilde/video program og office + diverse nytteverktøy.

 

"Control Panel\System and Security\System\" -> System Properties, eller egenskaper på norsk.

 

Sjekk først "system protection" tabben, og configure dei diskane som står som "on".

 

Sjekk "Advanced/avansert" tab, og klikk "performance/ytelse" settings/innstilling. klikk så avansert igjen tabben. Så finn ut kor stort virtuelt minne du har og kor du har den lagret.

 

 

Desse to danner som default 2 skjulte OS system filer på din C:\ root katalog, løsningen er enkelt for pagefile, er å flytte den til annen disk eller partisjon. System restore kapasistet er etter ditt eget behov.

Lenke til kommentar

Når du er inne på "min datamaskin", skal du holde inne "alt" knappen og sjå på den menyen som kommer opp heilt øverst i ruten, "fil, edit, vis, verktøy etc."

 

Velg Verktøy, så kan du velge "mappe alternativer", deretter gå til vis(midterste tabben). Viktige du haker ut "vis alle skjulte filer..." og fjerne hake på "skjul system/os filer".

 

Deretter sjekk ut C:\ root , D disken din er mest sannsynligt bare en system disk for din bærbare fyllt med diverse backuprestore greier. Kan være eg ikkje har lest postene dine rett, men trodde du hadde 1TB størrekse totalt, så eg tenkte du kunne putte virtual memmory pagefile på den disken med mest plass, istede for C-disken.

 

 

Skriver litt generelt rart forklart p.g.a. eg sitter på engelsk versjon windows.

Lenke til kommentar

Ok :)

Takk for hjelpen.

Hva mener du med C:\root ? Kan jeg ikke på noen måte overføre GB fra D-disken (som er på rundt 800gb) til C-disken? Virtual memmory pagefile greia skjønte jeg ikke helt. Redd for å gjøre noe feil på virtual memory, kan fort skje noe galt da. På D-disken som heter altså "system" var det to skjulte filer som heter "$recycle.bin" og "system volume information", sistnevnte får jeg ikke tilgang til.

Lenke til kommentar

Ville bare du skulle sjekke C:\ for å sjå kor stor "hiberfil.sys" og "pagefile.sys" er, noke du burde sjå når du no kan sjå skjulte OS filer. Root er bare generell betegnelse for øverste nivå.

 

Du kan smelte sammen C og D disken lett med nyinstallering av windows, også lurt å kopiere ut det du trenger før det. Anbefaler da å fortsatt ha en D disk, bare gjere størrelsen på C disken til 200GB og sett resten til D.

 

Enkle alternativet er å bare flytte alle spillmapper og i framtiden bare bruke D disken til installasjon av nye spill/program.

 

 

Skjønt om det er bærbar du sitter på kan det være lurt å ikkje endre partisjonene i tilfelle du har recovery lagret på dem. Er slik på fleste bærbare i dag, og særlig når dei ikkje kommer med DVD plater for recovery.

Endret av dolten
Lenke til kommentar

Det er bare mulig å øke størrelsen når det er ledig plass rett bak (på høyre side). Det går ikke når det er en partisjon imellom. Den plassen du frigør fra E er derfor ikke tilgjengelig for C.

Det er mulig å flytte ledig plass, men da trengs ekstra programvare. GParted er mye brukt, det er en Linux CD.

Et mulig enklere alternativ er å flytte data til en annen disk, slette partisjonen, utvide C, og opprette ny partisjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...