Gå til innhold

Bygge PC, for hobby-videoredigering, 6-7000,-


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg tenkte å hjelpe min far med å bygge en ny PC. Han har ikke store behovene, unntatt at han vil redigere en del hjemmevideoer. I tillegg vil nok barnebarn ha behov for å kunne spille noen forholdsvis enkle spill. Snakker da ikke om de mest krevende spillene...

 

Tenkte det vil være lurt å sette inn en SSD, og en i7 prosessor, og kanskje så mye som 16 Gb ram? Skjermkort av en enkel sort er kanskje greit, eller trengs det ikke dersom spillkravet er så lavt? Strengt talt trenger jeg hjelp med å finne en god kombinasjon til ca 6-7000,- som duger til det som er nevnt. Skjerm, tastaur, mus, HDD kan gjenbrukes.

 

Har tittet litt rundt og sett på alternativer. Og akkurat nå har Komplett denne som kanskje er en god deal? (Litt over prisen jeg tenkte, men...) Og hva slags tilpasning er å eventuelt anbefale?

 

Komplett Home i80

 

Eventuelt - er det noen som har gode forslag til andre oppsett? Eller råd jeg absolutt bør ta hensyn til?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har prøvd å finne ut litt selv, sett på diverse forumtråder og kommet opp med et forslag. Kan denne sammensetningen bli grei?

 

Handlevogn komplett

 

Noe som bør endres, eller ikke passer sammen? Eller noe som bør legges til, eller kuttes ut i det hele tatt? (skjermkortet - har det noen nytte for den enkle spilling som forventes?) Blir å gjenbruke det jeg kan fra gamle pc.

Lenke til kommentar

Takk for svar Lami!

 

Har gjort noen endringer, og sitter nå med denne listen:

 

Min liste på prisjakt

 

Nå lurer jeg primært på om alt dette passer sammen. Er det noen fallgruver jeg må passe på? Skjermkort er jeg grønn på, dessuten lurer jeg på om skjermkort er nødvendig i det hele tatt, eller om det er noe som eventuelt kan ventes med. For uten skjermkort vil vel denne duge i massevis for videoredigering for hjemmebruk?

 

Håper på raskt svar, for nå ønsker jeg bestille så fort som mulig! :)

Lenke til kommentar

Alt passer :)

 

Hvis du redigerer høyoppløselig film, og skal spille det av på PCen så er jeg ganske sikker på at du vil slite litt med et intergrert kort.

Skjermkortet er viktig når du skal se det endelige produkt, kan være interessant å kunne spille av i topp kvalitet. HDMI ut, så kan du spille HD (HDV) direkte på TV.

Integrert grafikk belaster også RAM.

Lenke til kommentar

Skjønner... Men da må jeg be om litt hjelp til å velge! :) Vet rett og slett ikke hva jeg skal se etter! "Alle" skjermkort har jo masse minne, og mange fancy navn! :D

Så med oppsettet mitt over, er skjermkortet for dårlig? Eventuelt, hva slags skjermkort vil være greit mtp avspilling av video?

 

Takk igjen for hjelpa!

Lenke til kommentar

Mange overdriver hva man faktisk trenger til videoredigering.

Jeg selv redigerer endel video i Premiere CS5.

Med en overklokket i5 2500k (4.3GHz) 16GB RAM og et noe eldre GTX285 føler jeg redigeringa går som det griner!

 

Maskina du har satt opp vil fungere ypperlig, du kan faktisk spare noen kroner på litt billigere hovedkort også, da du ikke har tenkt å overklokke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...