Gå til innhold

bør jeg sette den 5 vifta i kabinettet mitt til å blåse inn eller ut


dataleif

Anbefalte innlegg

har akkuratt bygget meg en ny pc, er 4 vifter i den, en foran,en på sidedøra. de blåser luft inn, så har jeg 2 oppe som blåser ut, så har jeg en god vifte liggende her som jeg hadde tenkt til sette på i morra. er en vifte plass ledig. er på toppen den en plass ledig, ved siden av den ene på topp der. det jeg lurer på skal jeg sette denne til å blåse luft ut også? eller blåse inn?

takker for svar=)

 

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=495633#extra er kabinettet jeg har

Endret av dataleif
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trenger du 5 kabinettvifter?

 

Enten må du ha veldig kraftig GTX 690 skjermkort i SLI eller ha minst i7 3930k prosessor som er overklokket før det burde være noe poeng med 5 vifter.

 

Sjekk tempraturene er CPU under 67 grader på maks belasting og skjermkortet er ca 70-90 grader burde det gå greit. Vinteren burde ekstra vifter bli mindre nødvendig den kalde luften burde hjelpe noe, bare det ikke oppstår kondens når veldig kald luft møter varm luft.

 

Ville hatt flere vifter som blåser inn luft siden du har 2 vifter på toppen som blåser ut om det skulle være nødvendig med 5 vifter.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Det handler om raskest mulig luftstrøm. Luften bør komme inn i den ene enden og gå ut den andre enden. Stort sett er det anbefalt med luft som kommer inn foran (nede) og siden, dette skyldes at forsiden på pc'en stort sett står friest med kjøligst luft. Luften bør så gå ut i bakkant / toppen av pc'en ettersom varmluft stiger.

 

Det viktigeste er at viftene ikke blåser i motgående retninger, da mister du effekten av å ha viftene der. Ellers så kan du tenke på om du har overtrykk eller undertrykk i kabinettet. Dette har med hvor mye støv som kommer inn. Trikset er å blåse mest mulig luft inn gjennom åpninger som har støvfiltre, da blir det et overtrykk som dytter luft ut andre små åpner som ikke har støvfilter. Har du for mange vifter som suger luft ut så vil du gjøre det motsatte, da suger du støv inn gjennom små åpninger i kabinettet.

 

http://www.tomshardw...ink,3053-5.html

 

psu-bottom-04-EN.png

 

Alternativt med PSU på toppen:

psu-top-05-EN.png

Endret av Irathi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med mindre kabinettet har elendige termiske egenskaper skal det holde med 2 vifter inn og 1 vifte ut, slik at det blir overtrykk. Husk viftefilter. Med romslig miditower eller større er det moderate behov for luftlyt i kabinettet selv med forholdsvis kraftig maskinvare. Det er likevel gunstig å ha 3 kabinettvifter på 250-400 RPM slik at prosessorkjøleren og grafikkortkjøleren ikke trenger å ha høyere turtall enn nødvendig. Litt luftflyt er mye bedre enn ingen.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

ikke vært hjemme på noen dager, så ikke fått titta her før nå, takker for svar folkens=) da beholder jeg det sånn det er i kabinettet nå, 1 foran 1 på siden som blåser inn. + 2 som blåser ut i toppen å siden oppe . venter på skjermkort så vanskelig å si hvor varmt det blir enda. bare et sånn vifteløs jalla kort som står i nå. noen som har noen bra tips på programmer som kan overvåke tempraturer? ser at i amd overdrive programmet jeg har,så står cpu på 30c. helt stock, men skal vell overclocke litt når får skjermkort. men en ting jeg er usikker på, jeg har denne cpu vifta http://www.dustinhome.no/product/5010603613/arctic-cooling-freezer-13-s-1155-1156-1366-am3/#intcmp=searchProvider_dacsa men når jeg har montert den så må vifta enten stå nedenifra, eller oppe, ikke på siden som hadde vært best. hvilken vei bør jeg sette den? cpu er fx 6100

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...