Gå til innhold

Skifte kjølepasta på bærbar pc


asle12

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spørsmålet er heller hvorfor du i det hele tatt ønsker å skifte kjølepasta?

Hvis viftene går hele tiden, så er det vel mer sannsynlig at det vil hjelpe å få renset ut støvet av den ....

 

Hvis PC'en er 10 år gammel kan det nok tenkes at kjølepastaen begynner å bli lite plastisk, og da kan det tenkes at det vil 'lønne seg' å skifte kjølepasta. Men du vil fortsatt sitte med en 10 år gammel PC.

 

Å skifte kjølepasta er som å koke suppe på en spiker; det alt det andre du gjør som egentlig har en virkning.

Lenke til kommentar

Da kan du trygt bruke 'original-pastaen' i mange år framover ...

Hvis du synes viftene bråker mye, pass på at du ikke blokkerer luftinntakene på undersiden e.l. når du har laptop'en på fanget, på sofaen, på senga , osv.

 

Jeg tror ikke det er noe å hente på å skifte kjølepasta på en så ny maskin. Vil et par grader kjøligere CPU gjøre så mye fra eller til? Hvis vifteoppførselen er irriterende, så er det kanskje mer å hente på å forsøke et litt mer intelligent viftestyringsprogram.

 

I 'gamle dager' brukte folk SpeedFan, men nå vet jeg ikke hva som er gangs vare ...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det er mulig du kan være tjent med å bytte kjølepasta på din bærbare, men det er ikke sikkert det har noen effekt overhodet. Jeg har selv byttet kjølepasta på en HP laptop, noe som førte en svært markant ytelse økning, men jeg tror det heller er unntaket enn regelen. Det du først og fremst bør sjekke er om PCen blir så varm at den clocker seg ned, eller stiller ned spenningen for å ikke overopphetes. Da kan det være en indikasjon på at det er så dårlig kontakt mellom GPU/CPU og kjøleribbe at det er mye å hente på det. Men om du tenker å bytte kjølepasta kun for å gå over til en av høyere kvalitet er det nok ikke så veldig mange grader å hente.

 

Om du bytter kjølepasta selv må du belage deg på at garantien antageligvis vil ryke. Jeg brukte Artic Silver Ceramique på min, en kjølepasta som ikke fører strøm. Det kan du være tjent med om du velger å gjøre det selv og ikke har så mye erfaring på området. Å betale noen for å gjøre det vet jeg ikke hva koster, kjølepastaen i seg selv er nesten gratis, så jeg tipper rundt 500kr? Sjekk litt rundt før du gjør det, og sjekk også om du fortsatt har garanti om de gjør det.

 

Jeg ser at modellen du har kommer både med intel integrert grafikk(HD4000), og AMD ATI. Hvilken har du?

 

HWmonitor er er gratis program du kan bruke for å sjekke temperaturer og spenning på komponentene.

 

Her er min erfaring:

http://www.diskusjon...owtopic=1483734

 

Edit:

Du kan også se om du finner tester av PCer med tilsvarende maskinvare(samme prosessor og skjermkort først og fremst), og sammenligne ytelsen. Om din er markant svakere kan du kanskje høre med stedet du kjøpte den om dette er en garantisak.

 

Edit2:

Om du velger å gjøre dette selv er det greit å vite at nyere Hp elitebook's er veldig, veldig lett å jobbe med :)

Endret av gsn
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Det er sant at 8470p er enkel å jobbe i. Du finner også ganske mye dokumentasjon og veiledning for de rareste ting på business seriene til hp.

 

Nå har jeg ikke lyst til å drepe "mekkefryden" din, da jeg har gjort det selv, og du lærer mye av å skru fra hverandre maskiner. Men akkurat på 8470p så tror jeg ikke du vinner noe lavere temperatur.

Den skal ha en god viftestyring og greit med luft tilgjengelig.

Som GSN over meg var innom, så får du kun "økt" ytelse med kjølepasta om prossesoren ved belastning blir for varm at den normalt skulle klokke seg ned. Men det betyr at den enten er feil festet, eller at noe blokkerer for luften eller at kjøleelementet ikke er laget effektivt nok (mer normalt på ultrabooks som har mindre plass til kjøling).

 

Nå har det gått noen måneder siden du spurte, så om du faktisk tok den fra hverandre så kan du gjerne dele erfaringene dine her :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...