Gå til innhold

Kost-tilskudd for overvektige?


Anbefalte innlegg

Jeg er en mann på 21 år, er 85kg og ca. 180cm høy.

Var 120kg før men slanket meg ned til 85. Har fortsatt en god del fett på kroppen, spesielt mage. Må sikkert ned på 70kg for å få flat mage. Har et rent og sunt kosthold, spiser ikke junkfood, brus, sjokolade etc. i det hele tatt lengre.

 

Er begynt på treningsstudio hvor jeg trener 4 gang i uka. Er der mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag jogger jeg ute i en halvtime. Trener HARDT og effektivt 1 time på studioet hver gang.

Jeg vil bygge muskler samtidig som jeg slanker meg, vil til syvende og sist se veltrent og ripped ut. Noe lignende kropp Ryan Gossling og Brad Pitt har. Kjører gjerne 10-15 minutt cardio i starten hver gang jeg er på treningsstudioet.

 

Er det anbefalt for overvektige å bruke kosttilskudd som kreatin, proteinpulver, gainer osv? Husker jeg hørte tidlig i tenårene at overvektige kan bli feitere av slike produkter, noe sannhet i dette...?

 

Fant en ferdig-pakke her: http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/carl-eriks-basispakke

 

Noen tanker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Proteintilskudd er anbefalt dersom du skal bygge eller bevare musklene på diett eller bulking og ikke får i deg nok proteiner gjennom vanlig mat. Det er kalorier i proteinpulver, så det er selvfølgelig avgjørende hva man spiser ellers. Du blir ikke nødvendigvis feitere av det. I gainer er det enda flere kalorier, men dette er for de som VIL legge på seg (kalorioverskudd). Kreatin inneholder ingen kalorier.

Lenke til kommentar

What he said.

Kjøp proteinpulver om du slit med å få i deg nok gjennom vanleg kosthald. Ut over det har du strengt tatt ikkje behov for noko som helst, gitt at du har eit fornuftig kosthald.

 

Gainer treng du absolutt ikkje. Det er for dei som ikkje klarar å få i seg nok kaloriar.

 

Resultatet er avhengig av inntak og forbruk, ikkje tilskot.

Lenke til kommentar

Hva skal du med så mye kosttilskudd når du åpenbart har klart å gå ned i vekt til nå?

 

Jeg vil ha fortgang i prosessen. Aner ikke om det er svindel eller ei, men det er jo diverse produkter hos gymgrossisten som visstnok skal forbrenne mer fett (CLA advanced kapsler f.eks.)

I tillegg er det vel Omega 3 kapsler i disse pakkene, med diverse vitaminer som jeg foreløbig ikke får nok av.

Vil også få i meg nok proteiner for å bygge muskler. Å hive innpå kyllingfilèter, fisk etc. daglig blir dyrt i lengden. Vil ikke bruke proteinpulver som en måltids-erstatter selvfølgelig, men som et tilskudd..

Lenke til kommentar

For å brenne fett best, så er ikke CLA svaret. Det er et produkt som skal "hjelpe" kroppen til å foretrekke fett som den største energikilden ved lavintensitets-trening.

 

Beste måten å brenne bort fettet ditt er ved å ha et så lite lager av glykogen ( omgjorte karbohydrater) og deretter kjøre på med trening som er på et nivå der du begynner å svette mye, men kan prate fornuftig. F.eks å gå raskt med staver. Hvis du i tillegg får i deg koffein (f.eks en kaffekopp) så gjør det at fettforbrenningsprosessen starter lettere. Denne metoden kalles deffing (defattening) som bodybuildere benytter seg av før konkurranse. Vel og merke, så er ikke denne metoden å anbefale hvis du vil bygge masse, fordi du mister mye overskudd. Når du er ferdig med en økt på f.eks 60 min, så må du ikke få i deg karbohydrater med en gang. Da stopper du fettforbrenningsprosessen som fortsatt er i gang, fordi kroppen får tilgang på energi som er raskere å transportere til de stedene det trengs istedet for fettet.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke får i deg nok protein ville jeg kjørt på det som tilskudd. ( som du skrev tidligere, blir fort dyrt med masse kyllingfilet og biff)

 

Karbohydrater får du naturlig igjennom moderate mengder ris, potet, bønner ect, så gainer trenger du ikke å tenke på en gang.

 

Når det gjelder f.eks kreatin så er det litt hip som hap. Noen er non-responders ( altså null effekt på de som tar kreatin) og andre øker i vekt pga. kroppen lagrer mer glykogen (som blir omgjort til fettdråper og lagres rundt musklene dersom det ikke blir brukt)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...