Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Suselyd med takboks, hjelp!


Jotun

Anbefalte innlegg

Trenger litt hjelp av dere kloke hoder.

 

Har en packline FX boks. Det er såkalt tunnel boks der takbøylene går gjennom boksen.

 

Hadde denne montert på rails på gamlebilen, og har aldri opplevd noe ekstra støy av den grunn.

 

Så på nybilen ble det litt andre takbøyler som gjør at boksen kommer noen cm høyere opp av taket. Resultatet er støy. Kona beskrev det veldig greit som om vi har en vifte på som står og blåser. Dette skjer når vi kommer opp i fart.

 

Har prøvd å flytte boksen fremover på taket uten hell. Og har fått den så lav som eg absolutt klarer med disse bøylene (som eg tror er de laveste eg får til denne bilen. Originale fra Ford.

 

Har dere noen forslag til hva eg kan gjøre for å bli kvitt susingen? Det er ikke ulelyd.

 

Er det noe eg kan gjøre for å bryte luftstrømmen, gjøre den mer turbulent eller noe???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være at høyden og vinkelen på boksen tillater mer luft å passere og at den kanskje akselereres mer ved trangeste punkt. Det vil kunne gi mer støy, og som du poengterer kan bilen generellt sett være stillere slik at men lettere legger merke til vindsuset. Du for lage deg en spoiler eller en "plog" som brekker luftstrømmen anderledes og teste :p

Lenke til kommentar

Ja du kan flire. Det var faktisk neste skritt.

 

Tenkte å lime på noe som endret retning på en del av lufte helt i front av boksen.

 

Sånn ser det ut forresten, og du er nok ikke helt på jordet Leo. Er betydelig trangere midt på boksen enn foran og bak.

 

post-116546-0-20241900-1352888579_thumb.jpgpost-116546-0-33376100-1352888589_thumb.jpgpost-116546-0-57431100-1352888597_thumb.jpg

Endret av Jotun
Lenke til kommentar

Se der ja, forholdet mellom tak og boks blir som en venturi i en forgasser, lufta akselereres og trykket synker. Tipper lufta har rundt dobbel hastighet på det trangeste kontra foran og bak.

 

Ei strategisk plassert lita leppe kan gjøre underverker der. Et godt eksempel på det er disse bug flector'ene eller hva nå enn det kalles. Det er ei lita leppe som monteres fremst på panseret på ramlikanere, det gjør at insekter kastes over frontruta med de fordeler det innebærer. Du får teste ut litt, kanskje du finner noen gode løsninger som vi andre kan lære av :)

Lenke til kommentar

Det har vært min teori også.

 

Faktisk, i dag har eg testet en liten ting. Eg fikk med noen små gummistykker som eg skulle feste på takbøylene hvis de laget susing. Nå er det jo tunnel boks så bøylene er jo ikke problemet. Så eg tok en liten test og prøvde å lime disse i fronten. De ser ut som en V.

 

I tillegg har eg flyttet boksen til en midtstilling, hverken helt frem eller helt bak. Og en test med og uten disse limt på, følte eg faktisk at totalbildet er blitt en del bedre. Så en skikkelig sak i fronten der som "struper" litt inn under boksen kan kanskje hjelpe ganske mye. Vil også tro at mer turbulens under boksen vil gjøre susingen mindre, for nå er det nok ganske laminær strømning mellom tak og boks.

 

SKal teste litt forskjellig fremover, men spørs hvor mye eg får testet før eg skal på jobb.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...