Gå til innhold

MacBook Air 2008 SSD


ABoni

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg trenger hjelp til å finne best mulig ssd til min far sin MacBook Air.

 

Den er en 2008/2009 modell 13 tommer, den har blitt veldig treig i det siste, så jeg fortalte han at en ssd burde få opp ytelsen en del.

 

Men, jeg har liten erfaring med mac i det hele tatt, lurer derfor på hvilken ssd vi burde gå for. Helst norsk leverandør, men utenlandske fungere også!

 

Takker for all hjelp :)

 

Mvh

 

ABoni

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er neppe disken som er den direkte årsaken til at maskinen har blitt ekstra "treig i det siste" - hvis den ikke har blitt veldig full. Om jeg skal tippe er det mer sannsynlig at tregheten er relatert til software og/eller for lite RAM. Kanskje har han lagt inn en OS-oppgradering som er mer RAM-krevende, slik at det blir mindre igjen til programmene han kjører? Maskinen har kun 2GB RAM, som ikke kan utvides, og det kan fort begynne å bli et problem med dagens OS og programvare.

Disken som sitter i er ikke en standard 2,5" disk for bærbare, men en 5mm tykk 1,8" harddisk, muligens med en noe spesiell tilkoblingskontakt.

 

Den originale harddisken som sitter i er ikke av de raskeste (for å si det mildt), så en SSD kan sikkert bidra til at maskinen føles noe raskere når den strever med for lite RAM og begynner å swappe minne til disken. Spørsmålet er om det er verdt prisen og arbeidet. Her er noe mer info om hva som eventuelt kreves:

http://www.everymac....ap-for-ssd.html

Endret av Newton
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...