Gå til innhold

Her er en post helt motsatt av hva dere er vant med


Anbefalte innlegg

Samtidig er det kunder som legger skylden på oss i butikken, når det faktisk er en underleverandør som har skylden og som vi ikke har noe makt over.

 

Om dere har et problem med en underleverandør så er det DERES problem, ikke kundens. Seriøse butikker skal holde seg for gode til slik ansvarsfraskrivelse.

 

Har dere lovet noe så skal dere holde det. Holder ikke med "vi fikk litt problemer med en leverandør". Da får dere heller komme med en løsning som er like god for kunden selv om det kan påføre dere et tap. Så får heller dere gjøre krav bakover i leddene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Fikk bare lyst til å gi beskjed angående bære poser. En bærepose koster ikke bare noen få ører. Har tidligere jobbet i Narvesen. Stor kjede eid av "rema 1000" (reitan familien). En pose koster i innkjøp 75 øre. Så butikker/kiosker går med tap når de selger poser for 50 øre.

 

joa, greit nok det da, men hva med alt annet de selger, de kjøper ikke inn en flaske cola til 20kr per flaske og selger den til 15kr :)

Lenke til kommentar
Samtidig er det kunder som legger skylden på oss i butikken, når det faktisk er en underleverandør som har skylden og som vi ikke har noe makt over.

 

Om dere har et problem med en underleverandør så er det DERES problem, ikke kundens. Seriøse butikker skal holde seg for gode til slik ansvarsfraskrivelse.

 

Har dere lovet noe så skal dere holde det. Holder ikke med "vi fikk litt problemer med en leverandør". Da får dere heller komme med en løsning som er like god for kunden selv om det kan påføre dere et tap. Så får heller dere gjøre krav bakover i leddene.

 

Nei, det er ikke kundens ansvar, men hva skal vi gjøre når Kodak har 2 ukers forsinkelse på levering av spesielle typer fremkalling? Kodak er de eneste i Norge på enkelte typer fremkalling, og da er det umulig for oss å gjøre annet enn å purre på Kodak... noe vi gjerne gjør for kunden.

 

Det er nemlig ikke alltid at det er i butikkens makt å gjøre noe som helst... og det er klart det er synd for kundens del, men det hjelper ikke å kjefte på selger når selger har gjort alt som står i hans/hennes makt.

 

På den annen side... vi gjør ettertrykkelig klart på flere måter at vi aldri kan love noe, verken ved bestilling av produkter eller innlevering av f.eks fremkalling. Vi gir ett tidspunkt som er estimert, men enkelte kunder oppfatter estimert som garantert, og da blir det bråk. Det er da ikke butikkens ansvar om kundene har problemer med å forstå forskjellen mellom estimert og garantert (de fleste forstår det nok, men liker å lage bråk når ting ikke går helt i deres retning). Butikken jeg jobber i har eksistert siden 1930-tallet, og har forstått at det å love kunden noe, er farlig og kan gå hardt ut over økonomien.

Lenke til kommentar
leste gjennom hele tråden, mange rare og artige aspekter her :) En ting jeg har merka :

 

ER IKKE DAMENE VERST TIL Å WHINE ??? :shrug::shrug:

 

Det er iallfall de som TROR de kan kjøpsloven best. Men de er da også de hyggeligste å handle med. (bortsett fra gamle damer over 25)

 

Ingenting er som å selge til en jente på 16 med åletreange jeans, blondt hår og bar mage. Jeaiks.

Lenke til kommentar

Helt enig med deg. Har jobbet paa G-Sport en stund.

Kunder som er höflige faar bestandig bedre service.

En gang kom en mann inn i butikken til meg med en fiskestang som var brukket.

Den var gammel og slitt, men han var saa trivelig saa jeg ga ham en ny.

Et par dager etterpaa kom han tilbake og kjöpte en fluefiskestang for 3000 kroner. Men han visste ikke helt hvordan man fisker med flue. Saa jeg tok med ham utenfor butikken. Det er en elv der) Der viste jeg ham hvordan d skal gjöres. Han er naa stamkunde.

 

Mitt tips. Vær snill, ha godt humör og vis respekt. Det tjener alle parter paa.

Lenke til kommentar

Drit nå i bæreposene da. Du kjøper dem, og eier dem. Bruk dem flere ganger da vel.

 

Forøvring helt enig med første selger. Du har lett for å bli litt irritert og ikke-hjelpsom selv, når du treffer slike kunder. Neste kunde skal behandles like bra som kunden før den sure kunden. Har noen ganger tatt f.eks. en hel PC i retur etter 1 år og gitt igjen alle pengene, men nektet kunden å kjøpe ny PC. Det burde vel si litt om kunden.

 

PS! Elkjøp tar ikke betalt for bæreposer :)

 

Har denne typen kunder ofte. Alle må takles på forskjellige måter, og flesteparten har kjøpt Nokia xxxx.

Lenke til kommentar

Må si meg veldig enig med 1 posten her (jeg skippet alle postene om bæreposer :o )

 

Jobber selv på Elkjøp, og har mange av de kundene.....hos oss er det mobiltlf. som er værst........når det går 3 uker pga. at verkstedet bruker lang tid blir vi belastet for det, og selgern som ikke kan gjøre annet enn å ringe verkstedet å mase får all dritten.

 

Men som det og er sagt må man kunne behandle kunder som er grinete.

 

Kan jo si at jeg har klart det til nå, bortsett fra 1 hendelse......da fikk jeg en solid skyllebøtte av sjefen min.......men da rant det over :-)

 

Det hjelper og ofte med et smil, og om du er hyggelig.

 

f.eks. så er det ofte jeg gir noen 100-lapper i rabatt til en hyggelig kunde om jeg har en del å gå på i forhold til innpris osv.

men dersom kunden er grinete, no-way, da er det fullpris samma ******.

 

Så til alle dere som tenker at dere skal lure en selger på ettellerannet vis, ikke gjør det, god snakk heller med ham, vær hyggelig så tjener dere mer på det. skal dere prute spør på en hyggelig måte, ikke den derre tyrkia stilen, der du tilbyr 3500,- for noe som koster 5000,- :wink:

Lenke til kommentar
Samtidig er det kunder som legger skylden på oss i butikken, når det faktisk er en underleverandør som har skylden og som vi ikke har noe makt over.

En annen ting er at verkstedene gjerne ikke følger reklamasjonsfristen så lenge de kan få én liten grunn til at de ikke behøver følge den (tegn på støtskade, litt røff bruk osv...), men det er det dessverre ikke noe vi i butikkene kan gjøre noe med. Derfor kan vi aldri love en kunde at det går på garanti/reklamasjon så lenge det er mer enn ett år siden kunden kjøpte kameraet.

 

Sukk. Er det noe som får meg litt opptrekt som kunde, så er det selgere som ikke kjenner sitt ansvar i henhold til norsk lov. Det er ALLTID selger som er ansvarlig for garantier og reklamasjoner. Hvilke avtaler/forhold han har til sine underleverandører er kunden revnende likgyldig. Om en selger har problemer med sine leverandører skal en kunde ALDRI lide for dette sålenge han har rettigheter i henhold til loven. En kunde skal heller ikke være avhengig av dagsformen til den som står i butikken for å få oppfylt sine lovmessige rettigheter. Har vært borti selgere som ikke vet forskjell på garanti og reklamasjon engang. Ei heller har skjønnt at reklamasjonsretten løper parallelt med garantien, og kan gi utvidede rettigheter utover garantien.

 

Selvfølgelig kommer man som oftest lengst ved å opptre høflig, men jeg forutsetter alltid at selger kan den mest elementære forbrukerkjøpsretten. Hvis jeg må begynne med jusopplæring i butikken, så blir jeg ofte litt, og jeg mener litt, irritert. Men slikt ordner ofte seg ved å få en overordnet i tale. Og ja, jeg er av typen som ikke tar to øre for å kjøre full pakke med forbrukerrådet osv. hvis jeg ikke får oppfylt minne rettigheter i.h.h. til loven. Selvfølgelig på en behersket måte.

 

Til plastposedebatten, så har jeg to tips hvis du synes det er urimelig å måtte betale for posen. Vreng posen slik at reklamen kommer på innsiden. Eller ta med en pose fra en konkurrerende kjede. Er du stamkunde så skjønner de nok tegningen før eller senere.

Lenke til kommentar

 

Ja og man betaler dobbelt så mye for maten, og man får gammel kjøtt. Da betaler jeg heller 50 øre for posen, og kjøper biff til halve prisen.

 

Og gammelt kjøtt er mørt. Om du har et snev av matforståelse så må du forstå at kjøtt skal spises godt modnet.

 

Kjøttdiskene på eksempelvis Rema og Rimi er en stor skam, det er helt latterlig hva folk lar seg kjøpe for å spare en slant (for så å betale noe tilbake i plastposer).

 

Meny-butikkene (som et eksempel) prøver å gjøre noe med dette. Jeg går gladelig på en Meny forretning og betaler litt ekstra for "gammelt" kjøtt, en å kjøpe dette serie produserte Nordfjord kjøttet på Rema som ikke smaker noe ting og er like lite interessant som golfballer fra Nille.

Det som vises frem på Rimi, Rema, Prix osv. er en hån mot dem som setter litt høyere krav til mat en grandiosa pizzaen. Det ligner ingenting.

 

La oss slå et slag for slakterforetningene og de som vil fore oss med skikkelig mat.

 

Rune.

Lenke til kommentar

Oi, punkterte visst rabagast sitt utsagn ganske bra..

 

men må si meg enig i at det er utrolig at butikkene ikke kan gi ut en gratis pose når man har handlet for hundrevis av kroner. Alt er liksom så "kjempebillig" og butikkjedene har klart å lure hele det norske folk til å tro at det å ta betalt for poser er helt vesentlig for å kunne opprettholde driften. Dette er rett og slett service som ligger helt på bånn.(Sammen med et begredelig vareutvalg). Butikker i utlandet klarer å gi ut en pose til kundene(tenker da fortrinnsvis på USA og England) SAMTIDIG som de pakker varene for deg i posen! (mange steder kan man tilogmed velge hva slags poser man vil ha, papir eller plast)

 

Ser at en del sier at det er gratis poser på Meny?? Handler endel på Meny på Grønland og der har jeg da vitterlig alltid måttet betale ca. 70 øre??? :shrug:

Eneste stedet jeg har vært i Oslo med gratis poser er Centra på Majorstuen (Som forøvrig også har et glimrende bra vareutvalg).

Lenke til kommentar
Skjønner ikke hvorfor alle hisser seg opp når det gjelder bæreposer, er jo bare neda mer slitsom når folk på død og liv skal betale de når de har glemt å ta med nok, gidder heller ikke å slo inn den siste bæreposen når folk går 50 øre over 200 kr, bæreposer må man regne med litt svinn på i butikk.

 

AtW

 

Men... mr ATWindsor. Opplegget er det at du nesten har skjønt det. Ikke alle som har det, må vite!

 

Ingen som griner av å betale 50 øre, eller miste 50 øre for den sak skyld, det gjelder meg også. Men det er jo prinsippene som er tellende her. Hva om jeg handler og betaler for to poser, men får kun bruk for en. Om jeg da spør om 50 øre tilbake? HA HA HA HA. Nei, den 50 (m)øringen skal få gli rett ned i lomma på Hagen, Reitan eller for den sak skyld Forbrukersamvirket og da LO! Ingen problem. Det blir alt for mye pes og gnål å få bytta inn den reklameplakaten mot en 50 øring igjen. Jeg som deg lar slikt gå.

 

Rune.

Lenke til kommentar

Synes det er dumt av kunder å bli sure - men for deg å mene at ærlighet varer lengst (i butikker o.l.) er delvis feil. Hva med at kunden har rett?

 

Altså, når kjøpsloven i norge dekker så utrolig mye, og man først skal ha noe, så skal butikker være så pirkete på ditt og datt, noe som gjør at kjøpsloven ofte ikke har jack shit å si.

 

Ofte er det også utrolig elendige kundebehandlere som er så sure og gjør jobben sin så ueffektivt at de ikke engang burde hatt jobben.

 

Jeg kommer ofte hyggelig og konstruktiv til kritikk hvis jeg mener å ha noe reparert. Moren og faren min derimot er ikke fult så hyggelige på flyplassen f.eks. :) Hvis de har fått noe feil med biletten sin (røykeplass på fly) så blir de selvfølgelig sure, da er det fly selskapet som har fucka opp, ikke moren og faren min. Hadde de holdt en høflig tone hadde flyselskapet bedt dem om unskyldning og det hadde vært det - folk må lære seg at kunden alltid har rett (vel, som oftest), og når faren min klager, så KLAGER han, og da får han det han vil.

 

Greit det skal litt til, men sluttresultatet blir som oftest rettferdig, er det så vanskelig for en butikk å utnytte seg av en service de tilbyr så synes jeg de kan mekke et lite lommehefte som beskriver hva servicen dems dekker og hva den IKKE dekker - og denne bør gjerne gis til kunden før de har tenkt til å betale.

 

Jeg liker høflige ekspeditørere som har minst like lite/mye peiling som meg når jeg kjøper noe - er ikke noe mer ydmykende (for ekspeditøren) å ikke vite hva jeg prater om når jeg spør om noe (elkjøp f.eks.).

 

Så hvis dere har problemer med sure kunder (som trolig er 10% av kundegruppen) - foreslår jeg at dere skaffer en annen jobb. Ja til tider er det jævlig mange som kommer med jævlig mye unødvendig surhet og mangt med kommentarer, men det finnes den gruppen som HAR rett og skal ha krav på sitt, og det ser jeg ikke noe galt i når bedriften ikke fører bra policy og service. Da fortjener de selvfølgelig litt kjeft og tap av kunder.

 

Og jeg har aldri hørt om det å være høflig på en butikk og dermed få "gratis" reperasjoner - dere må være en sjappe utenom det normale, for dette pleier ingen å gjøre :)

 

Kunder som er sure og klager, får ofte viljen sin når de prater med daglig leder/bestyrer (øverste kommando i service troppen) - da blir det personlige greier, og som oftest kan noe løses.

 

Men sant nok, kunder vet ikke hva de har rett på, så det å både klage og kaste bort tiden til ekspeditøren er unødvendig.

 

SineTwo

Lenke til kommentar

Har jobbet på elkjøp så vet akkurat hvordan du har det, bare at på elkjøp er det om mulig enda verre, fordi kunden er negativt innstilt lenge før hun/han i det hele tatt kommer inn i butikken.. Og for min del slettet jeg div regninger fra strax for blide kunder, men ikke for sure.. Skal ikke lønne seg å være negativ..

Lenke til kommentar
jeg jobber i en expert butikk og det værste jeg vet er å hjelpe sure og grinete folk som ber om hjelp.

Har de fått noe feil så er dem sure på meg, istendenfor å si pent at de har fått en ødelagt eller feil vare og ønsker og bytte den. uff

 

Er det noen som er klare over at butikker selger shittet for 1 krone nå? dvs profitt. :p

Lenke til kommentar

"Mange kundebehandlere får ødelagt dagen sin på grunn av dette, og blir resten av dagen litt mindre serviceinnstillt. Glade, høflige kunder, gjør dagen vår lettere, og vi blir mer motiverte til å gi både denne personen, og resten av dagens kunder, god service."

 

Har selv jobbet i butikk i 16 år og kjenner meg igjen i det du skriver.

Jeg kan ennå ikke forstå hvordan mange kunder oppfører seg overfor ekspeditør/selger...............

For mitt vedkommende yter jeg service langt utover det forventede, hvis det dreier seg om en høflig/forståelsesfull og takknemelig kunde.

På motsatt side er jeg blitt ekspert i å trenere hvis kunden er ett rasshøl.

Jeg må også legge til att grunnen til att jeg sluttet i denne type arbeid, var p.g.a. alle "rasshøla". Så der forsvant 16 år`s erfaring vekk fra bransjen, noe kolegaer og overornede sterkt beklaget.

Gjør i dag helt andre ting, og trives med det.

Men vil også legge til att det finnes utrolig mye dårlig service

(les uegnede mennesker) "der ute"

Lenke til kommentar

Mye av det som sies her er bra, men noe er litt whack.

 

Det er som å kreve respekt uten å gjøre seg fortjent til det (sånn, gjeng greir, "do frykter maj, do gir maj respekt!") - altså, høflighet er noe som går begge veier.

 

Tenk dere dette, man drar til a-møbler, møter hun samme jævla kjerringa bak kassa (for tredje gang) - og hun gjør det samme HVER gang. Den første gangen stirra hun på sjefen sin som kjefta på en ansatt for å ikke å ha gjort jobben sin ordentlig, og kasse dama (hun som stirret) var åpentbart rimlig sur. Da gjorde hun jobben sin jævlig ineffektiv. Andregangen så drev hun med noe annet, og var åpenbart sur da også - i.e. sier ikke hei eller noe når man kommer mot kassa, tar varene og ser på deg når du skal betale (uten å si hvor mye).

 

Tredje gangen skal jeg betale med kort, drar kortet over også ETTER jeg først har dratt kortet 2 ganger ksal hun begynne å taste det inn på den jævla kort maskinen, hun sier verken hei eller hadet.

 

La meg spørre dere som jobber i service bransjen; er det meningen at vi skal si hei, at vi skal være høflige og si hadet også?

 

Det er ikke vår jobb å gjøre hverdagen deres lettere og gladere, det er omvendt, for som forbruker betaler man for varer, og de butikkene som har mer service for det samme man betaler (enn hos konkurrentene) foretrekker man heller å være kunde hos.

 

Altså, enig i at vi ikke bør være sure uten grunn - men skader det dere å være høflige mot kunder ved kassa?

 

Dere påvirker oss på nesten like stor grad (dere får jo mer negativ respons fordi dere tar imot flere titalls kunder hver dag) - men når vi går til 2-3 butikker i løpet av en dag vil vi ha bra service.

 

Det mange ekspeditører bør ha er høflighets kurs - i dette kalde landet vi kaller norge er det umulig å få nok av høflighet (med tanke på at det såvidt eksisterer).

 

Jeg var den eneste på bussen som gav sete til en gammel dame som nesten hadde problemer med å stå - og da var jeg vel 18-ish, hvor trist er det? En UNG gutt er den eneste med nok IQ til å forstå at eldre mennesker har problemer med helsen? Jeg er ingen sankt, men det var nesten latterlig at jeg måtte gjøre det - ikke engang voksne mennesker i nærheten tilbydde seg med et blikk eller noe liknende.

 

Service bransjen er en jobb, høflighet er en av tingene som faktisk bør prioriteres som #1 eller 2 på lista - for du får ****** meg ikke mange kunder tilbake uten det.

 

Litt kritikk her ja, men dere får lese gjennom det og tenke litt over det - og se det fra vårt syn også som forbrukere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...