Gå til innhold

Ny Android drenerer batteri


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Der står det følgende:

- Android system 61%

- Celle-standby 19%

- Telefonen er ikke i bruk 18%

- Skjerm 2%

 

Slår jeg på wifi får jeg 71% på Android og litt lavere på to av de andre.

 

Synes det er ganske utrolig at de kan komme med auto oppdatering som fungerer så dårlig. Batteriet hadde god levetid før, og jeg har aldri tidligere slått av wifi.

Lenke til kommentar

Der står det følgende:

- Android system 61%

- Celle-standby 19%

- Telefonen er ikke i bruk 18%

- Skjerm 2%

 

Hadde nesten nøyaktig samme opplevelsen med min galaxy SII etter oppgraderingen til ICS 4.0.3 "gjenopprettet" tlf til fabrikkinnstillinger og strømforbruket ble etter dette som det var før oppgraderingen. Vet ikke om det nytter på din men det kan jo være verd et forsøk.

Endret av poffer
Lenke til kommentar

Prøvde å tilbakestille til fabrikkinnstillinger. Nå står det 93% på Android......

Trykker jeg videre på den, så er deet åpenbart en bråte med programmer som ser ut til å kjøre i bakgrunnen.

Vet ikke om det er løsningen, men hvordan får man slått av disse? Med forrige versjon Android hadde jeg et program hvor alt kunne slås av. Den finner jeg ikke lengre nå.

Lenke til kommentar

Var oppgavebehandling jeg tenkte på ja. Det hjelper uansett ikke. I løpet av natten mistet jeg minst 60% batterikapasistet. Mobilen er jo nå nærmest ubrukelig.

 

Folk får si hva de vil, men dette hadde aldri skjedd med Apple og iPhone.

 

Dagens dummeste innlegg. Nei for det har aldri vært noe problemer med Apple-produkter og batterilevetid... (Ref iPhone 4S-buggen og Mountain Lion)

 

Jeg ville levert inn telefonen på service.

Endret av Untouchab1e
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du kan laste ned Advanced Task Killer og avslutte alle programmene som kjøres (og det er mange) hvis du mistenker at det er det som trekker strøm.

 

Task-killers er stor fyfy i Android og gjør mer skade enn nytte. Uten å legge ut i det lange og hele om Android sin måte å håndtere multitasking og minne på, så vil du ikke få bedre batterilevetid ved å avslutte programmer, derimot kan du i enkelte tilfeller få høyere strømforbruk hvis du holder på slik. Hvis et spesifikt program feiler eller henger seg kan man gå i Application Management og stoppe det der.

Endret av Untouchab1e
  • Liker 1
Lenke til kommentar

^

Hva er logikken bak det? Det bør vel trekke mindre strøm når det er færre programmer som kjører? :p

 

Logikken er at multitasking på Android ikke er som multitasking i Windows. Programmene kjører ikke aktivt i bakgrunnen, men de ligger lagret i RAM hvor de eventuelt "våkner" hvis ulike hendelser på telefonen oppstår. Tekstmelding-appen ligger eksempelvis ikke å kverner prosessorkraft i bakgrunnen til en hver tid, men ligger lastet i minne slik at når du får en tekstmelding "vekkes" applikasjonen og gjør det den skal. Dette tar svært lite strøm og når du vil hente frem programmet igjen så henter du det ut fra RAM, noe som går raskt. Hvis du derimot dreper applikasjonen vil det være mye mer krevende å starte programmet igjen senere, da applikasjonen må laste inn all data inn i RAM på nytt. Så hvis du dreper SMS-appen vil den uansett starte opp igjen når du mottar en SMS, bare at den da vil trekke mer strøm for å gjøre samme oppgave.

 

Android har i mine øyne den beste løsningen for multitasking som finnes på mobil plattform. Den fungerer sømløst og brukeren skal aldri trenge å tenke på det. Alt legges i RAM, og begynner det å bli lite RAM ledig vil programmer som brukes minst, stenges. RAM er der for å brukes, og det er ikke noe hensikt i å prøve å frigjøre så mye RAM som mulig til en hver tid. Dette er grunnen til at utviklerdokumentasjonen til Android (developer.android.com) fraråder alle fra å implementere noen form for "exit" funksjonalitet i applikasjoner.

Endret av Untouchab1e
Lenke til kommentar
klipp

 

Mange applikasjoner som ikke kan "lukkes", da. Så når de krasjer, er det greit å ha et program som kan drepe dem helt. Men interessant det du skriver, jeg ser dog ikke poenget i at enkelte apper starter som man ikke hadde tenkt å starte.

 

gamlefar, les hva Untouchab1e skriver, da (egen utheving).

(...)derimot kan du i enkelte tilfeller få høyere strømforbruk hvis du holder på slik...

 

Forresten, dette med å se på hva som trekker strøm tror jeg er misforstått. Sånn jeg har forstått det, handler det om hva som har brukt batteri siden sist den ble påslått/startet om. Altså at dersom du bruker den mye, vil det slå ut på 'skjerm'. Om du lar den ligge og kose seg mye, uten å bruke den særlig, vil det nok ikke slå ut så mye på skjermdelen, men de andre.

Ikke at dette viser hvor mye som trekkes til enhver tid.

Endret av Skoony
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...